To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Yakumo EasyGo - Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.

niedzwiedz1 - 2009-05-27, 23:22
Temat postu: Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.
Potrzebana mi pomoc.Caly czas jak wlacxzamnawigacje(a taka juz kupilem)Nie moge uruchomic jej.Natomiast gdy chce wlaczyc nawigacje nie moge bo dostaje komunikat "Karta sd nie jest wlozona"NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana.Moze mi ktos pomoc?
renron - 2009-05-27, 23:41
Temat postu: Re: Nawigacja Yakumo Samsung S3C2410A.
niedzwiedz1 napisał/a:
Potrzebana mi pomoc.Caly czas jak wlacxzamnawigacje(a taka juz kupilem)Nie moge uruchomic jej.Natomiast gdy chce wlaczyc nawigacje nie moge bo dostaje komunikat "Karta sd nie jest wlozona"NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana.Moze mi ktos pomoc?

Sprawdź na innej karcie, może próbujesz z kartą SDHC, lub o zbyt dużej pojemności, której nawigacja nie obsługuje.
Twoja navi obsługuje karty SD do 2 GB pojemności, więc jak używasz bardziej pojemnej, albo HC to nawigacja jej nie wykryje.
Za mało danych podałeś żeby coś konkretnego powiedzieć.

niedzwiedz1 - 2009-05-28, 00:11

Tu msz dane
* Samsung S3C2410A 266 MHz
* Pamięć: 64MB RAM / 32MB ROM
* Ekran: 3.5'' (8.9 cm) TMR TFT / 320 x 240 / 65 000 kolorów
* Złącza: Mini USB / Karty SD do 2GB
* Dźwięk: Wbudowany głóśnik
* Zasilanie: Wbudowana bateria litowo-jonowa (1000 mAh) / Czas działania: do 48 godz. w stanie spoczynku i do 3.5 godz. przy włączonej antenie GPS
* / Zasilacz AC 110/220 V, Output: 5 V, 2 A
* System operacyjny: Windows CE.NET 4.2
* Wymiary: 131 x 74 x 18 - 20 mm





A problem jest taki gdy wlacza sie nawigacja wyskakuja mi 3 ikkony Nawigator,photo,setup.Jak nacisne na nawigator dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.

Sance - 2009-05-28, 06:53

niedzwiedz1 napisał/a:
please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.

Nie masz zainstalowanych map na karcie.
każda nawigacja potrzebuje pliku który zastartuje program nawigacyjny np mobilenawigator

Spróbuj zrobić w ten sposób:
podłącz nawigację do kompa
ściągnij wersje instalacyjną AM
zainstaluj program na karcie sd włożonej do nawigacji(to trochę potrwa)

renron - 2009-05-28, 08:22

niedzwiedz1 napisał/a:
NIe czyta sd.Wydaje mi sie ze jest zablokowana..

No to źle napisałeś, kartę Ci czyta, tylko tak jak Sance napisał, brak programu do nawigacji.
niedzwiedz1 napisał/a:
dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.

Musisz zainstalować na SD jakieś oprogramowanie do nawigacji np. AutpoMapę i będzie Ok.
Za AM w wersji 5.5.1 się nie bierz bo nie ma witaminek pod WinCE 4.2, ale tu masz link do wersji 5.3.0:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126

Tu instrukcja instalacji, gdyby była potrzebna:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

niedzwiedz1 - 2009-05-28, 13:23

Chyba jestem za gluppi zeby to zrobic.Nie wiem jakie pliki podmienic.W ogole one mi sie nie instaluja na karcie sd i nie wiem.Caly czas ten sam problem..
renron - 2009-05-28, 13:34

niedzwiedz1 napisał/a:
Chyba jestem za gluppi zeby to zrobic.Nie wiem jakie pliki podmienic.W ogole one mi sie nie instaluja na karcie sd i nie wiem.Caly czas ten sam problem..

Ściągasz AutoMapę, najlepiej wersję instalacyjną, w paczce powinny być witaminki, jak ich nie będzie ściągniesz sobie, wszystko znajdziesz pod podanym linkiem do AM wersja 5.3.0.
Witaminki do podmiany mają takie same nazwy co oryginały, dla programu i Twojego systemu na nawigacji to wce42Am.exe i dla map AutoMapa.amm i map.s, pierwszą umieszczasz w katalogu głównym AutoMapy, czyli dwuklik na Katalog AutoMapa EU, który utworzy się po instalacji i tam w miejsce oryginalnego wrzucasz wce42Am.exe, dwa pozostałe kopiujesz do folderu z mapą czyli AutoMapa EU -> Maps -> Europe lub Polska w zalezności jaką wersję zainstalujesz.
Należy tylko pamiętać że dla map Europe jest inny komplet tych dwóch witamin, a dla Polska inny, nazwy mają takie same.
Instrukcję krok po kroku masz podaną w tym drugim linku, jest ona pod WinCE 5.0, ale wystarczy zaznaczyć Twój system WinCE 4.2 i gotowe.

jurek80 - 2009-05-28, 20:00

niedzwiedz1 napisał/a:
Tu msz dane
* Samsung S3C2410A 266 MHz
* Pamięć: 64MB RAM / 32MB ROM
* Ekran: 3.5'' (8.9 cm) TMR TFT / 320 x 240 / 65 000 kolorów
* Złącza: Mini USB / Karty SD do 2GB
* Dźwięk: Wbudowany głóśnik
* Zasilanie: Wbudowana bateria litowo-jonowa (1000 mAh) / Czas działania: do 48 godz. w stanie spoczynku i do 3.5 godz. przy włączonej antenie GPS
* / Zasilacz AC 110/220 V, Output: 5 V, 2 A
* System operacyjny: Windows CE.NET 4.2
* Wymiary: 131 x 74 x 18 - 20 mm





A problem jest taki gdy wlacza sie nawigacja wyskakuja mi 3 ikkony Nawigator,photo,setup.Jak nacisne na nawigator dostaje taki komunikat "please insert SD/MMC card with preinstaled navigator and map data.



Witam
posiadam takową nawigacje, AM nie uruchomisz, można ją całkowicie odblokować
z karty, można zainstalować bez problemu MioPocet wpełni fukcjonalny,nawigacje które
pracują na tym sprzęcie to igo,tomtom7.9,sygic7.70,amigo.
Podam link do całej paczki, oczywiście bez map,jak tylko całość zuploaduje ale to trochę potrwa.

renron - 2009-05-28, 20:41

jurek80 napisał/a:
posiadam takową nawigacje, AM nie uruchomisz

A możesz napisać dlaczego AM nie można na tej navi uruchomić ? ;-)

jurek80 - 2009-05-28, 20:54

jak bym wiedział dlaczego nieda się uruchomić AM to bym napisał,jedno wiem napewno, instalowałem AM na wszystkie sposoby wszystkie dostępne wersje i dziesiątki razy i nic za każdym razem ten sam komunikat aplikacja nie pod ten system.
BladeX - 2009-05-28, 20:55

plik wykonywalny wceam.exe?
biblioteki?

jurek80 - 2009-05-28, 21:01

używałem tylu rodzajów bibliotek i nic a plik wykonywalny wiadomo ze pod win4.2
renron - 2009-05-28, 21:17

jurek80 napisał/a:
używałem tylu rodzajów bibliotek i nic a plik wykonywalny wiadomo ze pod win4.2

A próbowałeś podczas instalacji zaznaczyć że na system WinCE 5.0 i po instalacji wrzucić witaminkę wce42Am.exe ? jeżeli nie to spróbuj takiego zabiegu.

drrobi - 2009-05-28, 21:46

Witam, walczacych z ciemna strona mocy YAKUMO,
Mam z tym navi takie same problemy, z tego co widze powinienes odblokowac navi, (pozbywasz sie tego ekranu startowego) potem zainstalowac mape.
Probowalem sporo oprogramowania ale poszlo tylko IGO8, tomtom7 odpalal sie ale zawieszal przy mapie (brak pamieci), mapmapa niestety nie byla w stanie wyznaczyc trasy??, destinator odpala sie odpalal i tak w nieskonczonosc.
to co mi sie udalo wywalczyc masz tu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10034

pozdro
PS ciemna strona mocy podpowiada latwa sciezke, i wyrzucenie yakumo przez okno, ale ciemna sciezka mocy dla slabych jest..................... :mrgreen:

jurek80 - 2009-05-29, 09:05

Witam
nie sugerujcie się PS. kolegi drrobi sprzęt jest całkiem niezły, igo pracuje bez problemów, tomtom odpowiednia wersja też bez problemów,sygic też,amigo też nawet odpaliłem garmina ale to badziewie.
Jedynie to AM nie chodzi tak jak napisałem wcześniej.
Dla potrzebujących wstawiam pliki do odblokowania windowsa, skopiować na karte odpalić z ekranu startowego 15sek i gotowe.Linki do całej paczki wstawie póżniej tak jak wcześniej napisałem.

http://rapidshare.com/fil...liteGO.rar.html



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group