To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

wbudowane - Nawigacja 2 Din do outlandera

Shmit - 2010-01-26, 20:20
Temat postu: Nawigacja 2 Din do outlandera
Witam

Mam problem z nawi from china ,
Mianowicie ,mozna ustawic sciezke do nawigacji ,uruchamialem juz IGO ,Sygica i Automape lecz jest kilka problemow :

1: Automapa uruchamia sie lecz po chwili wyskakuje spowrotem skorka systemu ,skorka to nie plik ini tylko program blueline.exe ktory siedzi w pamieci flash urzadzenia ,po wlaczeniu ponownie programu navi automapa jest juz uruchomiona ale co chwile przebija sie menu radia

2: Igo 8 zainstalowalem na karte ,ustawilem skorke 800x4800 bo taka rozdzialke ma sprzet ,wszystko cacy bo dopasowany byl ekran ,ale po ponownym uruchomieniu ekran jest rozjechany bo cos zmienilo rozdzialke skorki igo ,w katalogach jest tylko wlasciwa i nie wiem o co chodzi.

3: Sygic uruchamia sie i dziala ale po jakims czasie dostaje komunikat illegal software operation i juz nie dziala ,

Chcialbym aby nadac proprytet dla automapy przed procesem blueline , po wejsciu do systemu przez explorer exe i skillowaniu blueline ma sie dostep pelen do systemu ale nie o to chodzi zeby za kazdym razem kombinowac ,probowalem wyszukac w rejestrze interesujacy mnie klucz ale nie moge nic takiego znalesc ,


Jakies sugestie porady ?

Radia nie da sie podlaczyc AS do kompa bo nie ma usb ,wszystkie operacje wykonuje przez karte pamieci ,radio jest na ce 5.0 ,procek samsung cos kolo 400 mhz ,po wylaczeniu procesu skorki systemowej automapa smiga bez problemu i nie wywala sie do menu ,czyli najlepsza opcja to taka zeby znizyc wartosc blueline ,po uruchomieniu blueline na kompie przez emulator ce dostaje komunikat ze nie jest to prawidlowa aplikacja dla tego systemu


Licze na pomoc


Pozdrawiam

jacekp1313 - 2010-01-26, 21:43

Można napisać skrypt, który najpierw skilluje proces blueline, potem włączy AM, a następnie - po wyłączeniu AM - włączy go z powrotem.
Podaj tylko położenie tego pliku oraz pliku uruchamiającego AM.
Shmit napisał/a:
po wejsciu do systemu przez explorer exe i skillowaniu blueline ma sie dostep pelen do systemu
A normalnie masz jakiś pulpit? Może uda się podpiąć program nawigacyjny/sktypt pod jakiś klawisz...
Shmit - 2010-01-27, 08:59

Plik blueline znajduje sie w katalogu FLASHDISK ,oraz w ukrytym katalogu $Z$, automapa jest normlanie na karcie pamieci czyli Storage Card i dalej jest plik uruchamiajacy AM ,normalnie jest "skorka" czyli ikony sterujace radiem ,gps i reszta funkcji ,po wejsciu przez explorer exe uruchamiam itaskmgr i killuje blueline wtedy jest czysty pulpit win ce, w radiu sa klawisze ,navi ,radio , sel ,zmienianie utworow ,
dasior591 - 2010-01-27, 09:33

Shmit napisał/a:
automapa jest normlanie na karcie pamieci czyli Storage Card i dalej jest plik uruchamiajacy AM ,

Noramnie to Storage \Card\Automapa EU\wceam.exe a Ty piszesz ze \Storage Card\wceam.exe Wiec jak?
I czy Storage Card czy tez moze StorageCard bo to różnica.
A ścieżka do menu to \FLASHDISK\blueline.exe ?? czy może \FLASH DISK\blueline.exe

Shmit - 2010-01-27, 09:53

FLASHDISK>$Z$>blueline.exe , w folderze jest jeszcze Popup.exe
A z automapą to tak jak piszesz ,

Procesy jakie sa widoczne w ItaskMgr to :
explorer.exe
popup.exe
services.exe
Storm.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
I oczywiscie skillowany blueline.exe

Podeslac jakas kopie rejestru albo cos co pomoze Wam w dzialaniu :) |?

dasior591 - 2010-01-27, 09:55

Czyli menu jest w FLASHDISK>$Z$>blueline.exe a automapa \Storage Card\Automapa EU\wceam.exe ?? chodzi mi o spacje.
jacekp1313 - 2010-01-27, 10:58

Wstępnie (koncepcja):
Kill("blueline.exe")
Wait("300")
RunWait("\Storage Card\Automapa EU\wceam.exe")
Run("\FLASHDISK\$Z$\blueline.exe")

dasior591 - 2010-01-27, 10:59

Jak najbardziej o tym samym myślałem.
Shmit - 2010-01-27, 11:26

Tak storage card ze spacja jest pisane ,

I jak panowie z tym skryptem ,dacie rade pomoc ;)

mozecie tez podpowiedziec jak taki skrypt samemu wykonac

[ Dodano: 2010-01-27, 20:14 ]
podbijam ,do piatku chcialbym to zrobic ,zalezy mi na czasie :roll:

jacekp1313 - 2010-01-28, 00:03

OK, gotowe do testów:
http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne/outlander.zip
Jeśli nie zadziala, spróbuj usunąć z pliku start_AM.mscr linijkę
Wait("300")

Shmit - 2010-01-28, 00:50

sprawdzilem ,nie dzialalo ,usunalem wait 300 ,przy wyjsciu z mapy caly czas czeka ,czyba sie zwiesilo ,jakby jeszcze to poprawic to byloby ok

Napewno sie wiesza przy wychodzeniu z mapy ,po wyjeciu karty dostaje chinski komunikat i wszystko sie zamraza ,napisz do mnie na gg jak bedziesz pogadamy

jacekp1313 - 2010-01-28, 07:34

Nie mam pomysłu. Żeby ten komunikat był w jakimś zrozumiałym języku...

Sprawdź jeszcze, gdzie jest plik Storm.exe - w niektórych modelach tak było, że po skillowaniu jednego procesu menu uruchamiało się innym.
Druga możliwość - podaj listę wszystkich folderów w urządzeniu - może Flashdisk (sprawdź jeszcze pisownię, czasem zwykła literówka potrafi namieszać) jest w jakimś folderze itrzeba to uwzględnić w ścieżce dostępu.
Poszukaj też jeszcze raz blueline.exe - może jest w dwóch różnych folderach i prbujemy uruchomić niewłaściwy (też tak było w któryms Larku, że plik odpowiedzialnyu za menu był w dwóch folderach)

Shmit - 2010-01-28, 08:26

Nie zrozumielismy sie ,mapa sie zle wylacza ,komunikat to nie jakies nastepstwo wylaczenia mapy ale blad spowodowany wyciagnieciem karty pamieci
jacekp1313 - 2010-01-28, 09:09

Czyli tak: AM włącza się z tego skryptu prawidłowo, po jej zamknięciu pojawia sie fabryczne menu, a krzaczki na ekranie wyrastają po wyjęciu karty?
A kartę wyjmujesz na włączonym, czy wyłączonym urządzeniu?

Shmit - 2010-01-28, 09:16

Am wlacza sie ok ,przy probie zamkniecia poprzez " Zamknij" Pojawia sie komunikat jak zawsze zeby nie wylaczac urzadzenie bo automapa zwalnia uzyte zasoby i na tym wisi, radio nie wraca do menu ,probowalem kilku rzeczy zeby zamknac mape , m.in. wyciagniecie karty ,skutkuje to tym ze radio sie wiesza i dostaje komunikat o bledzie ,
Jesli chodzi o plik Storm.exe znajduje sie w glownym katalogu windowsa ,nei powiedzialem wczesniej ale folder $Z$ jest ukryty ,chyba nie ma to znaczenia skoro mapa sie odpala i dziala poprawnie ,


EDIT :

Uruchamiajac skrypt spod windowsa ,dziala poprawnie tj. mapa sie wlacza ,ale blueline nie wraca jak jest w zamysle ( Dalej jest czysta winda bez nakladki ) ,moze to jakos pomoze



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group