To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Inne zagadnienia dotyczące sprzętu i aplikacji - uruchamianie innego programu nawigacyjnego

Maharadzaa - 2010-06-14, 09:56
Temat postu: Brak w zakładce INFO Ścieżki Navi...
Witam.

Mam pytanie. Posiadam nawigacje Navi nv33. Tam w zakładce USTAWIENIA/INFO jest opcja Ścieżka Navi. Dzisiaj kupiłem dla znajomego nv432, która jest praktycznie identyczna ( tylko 4,3 cala). Podstawową różnicą jest to że w oprogramowaniu w zakładce USTAWIENIA/INFO jest tylko opcja RESET. W instrukcji jest podane, że ma być wszystko dokładnie jak w nv33.

Więc moje pytanie do posiadaczy, czy tylko u mnie jest jakiś inny firmware czy generalnie Sigma zablokowała navie. :)

nordof - 2010-06-14, 10:01
Temat postu: Brak dostępu do zmiany ścieżki uruchamianego programu nawiga
Ekran w słoneczne dni bedzie raczej mdły,ale jak narazie nie odpaliłem automapy. Wg. instrukcji powinno to wygladac tak : Ustawienia/Info/Ściezka navi.
Jednak na mojej nawigacji w zakładce ustawienia nie ma pozycji sciezka navi ,a jedynie reset i powrot.
Karta jest rozpoznawana przez nawigację.

proszę o wskazówki

dasior591 - 2010-06-14, 10:06

Nie jest zablokowana, EXPLORER.EXE na sd działa.
dasior591 - 2010-06-14, 10:07

W tej navi tego niema o tyle. Trzeba se exeki podmienić.
nordof - 2010-06-14, 10:31

Może jakaś podpowiedz jak bezstresowo uzywać automapę?
Folder explorer.exe uruchamia pulpit,jednak po recznym kliknieciu na plik uruchomiajacy AM pozostaje pasek windy.

siwyandy - 2010-06-14, 11:48

Potwierdzam działanie AM 6.5 na Navia Nv432 a co za tym idzie na WinCE 6.0.
Proponuję podkleić kilka linków do sposobu na znikające ikony skrótu do AM na pulpicie bo po wyłaczeniu znikają. Mowa tu o sposobie odblokowania za pomocą pustego katalogu Explorer.exe na karcie ...

np:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094

lukaszm - 2010-06-14, 11:50

AM 6.2 też działa nie odblokowywałem dodałem wpis do przycisku nawigacja
siwyandy - 2010-06-14, 11:57

lukaszm napisał/a:
AM 6.2 też działa nie odblokowywałem dodałem wpis do przycisku nawigacja

Kolego opisz to dokładniej proszę

lukaszm - 2010-06-14, 12:02

tworzysz plik shell.ini zapisujesz go na karcie a do pliku wpisujesz sciezke do AM na karcie:
np \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

jacekp1313 - 2010-06-14, 12:49

siwyandy napisał/a:
Proponuję podkleić kilka linków do sposobu na znikające ikony skrótu do AM na pulpicie bo po wyłaczeniu znikają. np:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
Wystarczy czytać FAQ: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
kartacz - 2010-06-14, 20:19
Temat postu: Poprawna Konfiguracja AM 6.5.0 (1004) dla Navia Nv 432
Witam. Mógłby mi ktoś pomóc i napisać poprawną konfigurację AM 6.5.0 (1004) dla Navia Nv 432, na jakich portach itd, tak żeby wszystko chodziło jak należy.

Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam

jacekp1313 - 2010-06-14, 20:23

Włącz MapęMap, wyjdź na świeże powietrze i poczekaj, aż złapie sygnał.
porem wróć do domu, podłącz Navi do kompa i poszukaj pliku mapamap.opt
Skopiuj na PC, edytuj notatnikiem i sprawdź wpisy w sekcji [GPS]

Albo włącz w Automapie AUTO - sama znajdzie port i prędkośc.

A potem daj znać - dopiszę do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068

kartacz - 2010-06-14, 20:46

Moja Navia ustawiła się na porcie COM7 (Auto), prędkość 4800 bps, kompensja opóźnienia sygnału 1.3 s, ignorowanie odchylenia GPS na średnie.

Tak mi się ustawiło, a czy to jest optymalnie, nie wiem ;-)

Pozdrawiam

lukaszm - 2010-06-14, 23:35
Temat postu: ukryte opcje w ustawieniach/info? ktoś je znalazł?
Witam zastanawiam sie gdzie znajde te magiczne opcje typu Programowanie klawisza Nawigacja albo zmiana trybu pracy urządzenia po podłączeniu do portu usb ? Mógłby ktoś oświecić bo w ustawieniach/Info to poza info "dziękuje za zakup urządzenia..." nic nie ma
jacekp1313 - 2010-06-15, 07:31

Przełącz z AUTOCOM7 na COM7 i spróbuj prędkość 9600. Powinno być stabilniej.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group