To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Lark 50.2 - Inny program nawigacyjny do lark 50.2

BladeX - 2011-06-25, 17:46

jarowo, na stronie producenta powinna być.
jarowo - 2011-06-25, 18:26

ok, sprawdziłem i rzeczywiście według instrukcji jest możliwość odhaczenia żeby od razu odpalał nawigacje, niestety u mnie nie ma takiej możliwości. I co z tym można zrobić. :-(
jacekp1313 - 2011-06-25, 20:24

Przeczytaj druga stronę wątku, do którego przeniosłem Twój post
stivo - 2011-09-03, 16:33

Cześć.
Podepnę się pod temat z pytaniem: czy jest współgrająca z Larkiem 50.2 nawigacja, która miałaby moduł podsumowania trasy? Np. po przejechanej trasie klikam odpowiednią opcję i dostanę wykaz statystyk od ostatniego włączenia, typu średnia prędkość jazdy, maksymalna, czas jazdy, czas postojów itp.

tompor - 2011-11-04, 13:59

AutoMapa ma taką opcję.
jestem_ktoś - 2011-11-04, 14:07

MapaMap też. Ale tu dane sa od ostatniego wyzerowania statystyk
witja - 2012-12-21, 00:22
Temat postu: GPS - brak sygnału LARK 50,2
od 2 lat mam wgrany komplecik (IGO8) i było wszystko OK. tydzień temu niestety zakończył się mój piękny czas jazdy po trasach z udziałem nawigacji. obecnie podając mu adres wyszukuje własciwie adres i po 10 sekundach tracę sygnał GPS ,
PROSZĘ O POMOC LUB PLIK JAKI MIAŁBYM WGRAĆ ABYM ZNOWU MÓGŁ JEŹDZIĆ PO DROGACH EUROPY .

jestem_ktoś - 2012-12-21, 07:19

Zacznij od przeczytania punktu o GPS w instrukcji. Sprawdź siłę sygnału
Może to wyglądać tak http://www.my-navia.pl/vi...p=373059#373059 lub http://www.manta.home.pl/...10/display2.gif
Możesz też zresetować ustawienia GPS


Bo najpierw trzeba sprawdzić, czy iGO gubi sygnał, czy zepsute jest urządzenie

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28676

witja - 2012-12-21, 11:07

sprwadziłe, łapie sygnał GPS pełny czasami po 1 minucie czasmi po kilku sekundach, a czasami po kilku minutach ale zaraz jak złapie sygnał wyznaczy trasę to dokładnie kilka sekunt - pojawia sie komunikat brak sygnału GPS .
może wywalić te moje kilkuletnie IGO i wgrac tam coś nowego, tylko że kompletnie zapomniałem jak to się robi. mam kartę , mam adpater do karty, mam kabel navi - laptopo ale co wgrać i co usunąć to już wyższa szkoła "jazdy" dla mnie.

jacekp1313 - 2012-12-21, 11:23

witja napisał/a:
łapie sygnał GPS pełny
witja napisał/a:
ale co wgrać i co usunąć
W takim razie scalam z istniejącym wątkiem
JARASS - 2013-07-24, 05:58
Temat postu: Lark 50.2 usunąłem o jeden plik za dużo.
Witam,chciałem koledze uaktualnić A.M, miał ją skopiowaną na karcie SD,i miast zrobić kopię całej karty,zwyczajnie ją wyczyściłem :-(
Próbowałem najpierw wersji instalacyjnej,ale nie można jej osłodzić ,jak jest już zainstalowana w Larku,więc ściągnąłem wersję na kartę SD,ale niestety nie dają się przekopiować wszystkie pliki ,wyskakuje komunikat o tym że nie będą skopiowane.
Status obecny jest taki,że Lark odpala normalnie,ale klikając w ikonkę nawigacji zwyczajnie się wiesza.(przypominam że nie ma wszystkich plików AM m.in pliku startowego AM,który nie daje się skopiować.
Ach i jeszcze jedno,nie wiem ,czy obok AM na karcie,nie było jeszcze jakiegoś pliku z Larka,który sprawiał ,że właśnie ta mapa startowała,a którego się niepotrzebnie pozbyłem.
HELP :roll:

jestem_ktoś - 2013-07-24, 06:30

Format karty + instalacja i patchowanie na nowo (karta w czytniku w komputerze, nie w Larku)
JARASS - 2013-07-24, 07:08

jestem_ktoś napisał/a:
Format karty + instalacja i patchowanie na nowo (karta w czytniku w komputerze, nie w Larku)

Dzięki kolego,jak wrócę z "tyrki" to zastosuję Twój sposób,a o efektach poinformuję ;-)

[ Dodano: 2013-07-24, 16:37 ]
Zrobiłem jak sugerowałeś,czyli format karty w czytniku i tam jego instalacja i słodzenie i wszystko się (prawie) udało,gdyby chciała odpalić.Gdy sprawdzałem intalkę w Larku ,nie widać
ikonki AM (startowej),gdy sprawdzałem w czytniku -jest na 100%
Chciałem ją przekopiować z wersji AM SD,wyskakuje komunikat że skopiować można,ale nie będzie działać poprawnie.Jakieś sugestie :roll:

[ Dodano: 2013-07-24, 19:14 ]
Ponieważ Lark się włącza,(chociaż działa kiepsko),AM w ogóle się nie uruchamia,mam prośbę,czy mógłby mi ktoś użyczyć kopii plików od czystego Larka 50.2?
bo boję się,że podczas usuwania starej wersji AM,coś jednak wyrzuciłem.
A może trzeba by go przywrócić do ustawień początkowych,ale nie znalazłem takiej funkcji,na stronie producenta również nic nie ma :-(



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group