To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

PULPIT ClubManiaca - Panel do Mio Moov 500

imar42 - 2010-08-24, 17:22
Temat postu: Panel do Mio Moov 500
Przerobiłem trochę panel, do autorstwa którego przyznaje się kol. driver1305, w poście: http://www.my-navia.pl/vi...p=139612#139612


Działa tylko z karty :!:
----------------------------
Panel uruchomić można na wiele sposobów - ja opiszę tutaj tylko dwa, moim zdaniem najprostsze.
W obydwu przypadkach wszystko zawarte jest na karcie SD. Pierwsza metoda nie wymaga absolutnie ŻADNYCH ingerencji w soft,
w drugiej metodzie potrzeba TYLKO zmienić nazwę jednego pliku.

Bez względu na to, którą metodę obierzesz - zacząć trzeba od rozpakowania pobranego archiwum w wyniku czego otrzymasz folder "Cobia_500_64" i plik "Instrukcja.txt"
Zawartość powyższego folderu to:

Panel - Folder
Auto.exe - aplikacja
MortScript.exe - aplikacja
PowerButton - aplikacja
Regedit.exe - aplikacja
Auto.mscr - plik .mscr
aygshell.dll - rozszerzenie aplikacji
TOOLHELP.DLL - rozszerzenie aplikacji
PowerButton.ini - ustawienia konfiguracyjne
Time.reg - wpisy rejestru

Cały folder "Cobia_500_64" należy skopiować do głównego folderu karty...

Reszta instrukcji w środku archiwum :-)
Pobierz panel

berys - 2010-09-09, 11:20

na mio moov m300 (bez slotu na karte) ten Panel zadziala?
jacobjacob - 2010-09-09, 13:02

imar42, wejdź w moje posty i sprawdź jak zrobić to żeby działał z pamięci nawi.
imar42 - 2010-09-09, 19:45

Pewnie, że to jest możliwe. Wymaga to sporo pracy. Nie mam już tamtego Mio, bo robiłem go koledze. Mogę spróbować i jeśli odważysz się być testerem - damy radę... Dopiero jednak w przyszłym tygodniu :-> Decyzja należy do Ciebie ;-)
Pozdrawiam :-)

szycha02 - 2010-09-13, 16:07

Witam IMAR, zrobilem tak jak podałes w instrukcji , zainstalowalem caly panel na karte pamieci , wszystko dziala pieknie sprawnie lecz gdy chce uruchomic Auto Mape wyskakuje mi bonizszy blad

"wcaAM.exe Cannot find 'wceAM' ( or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available"

Prosilbym Ciebie o pomoc


Pozdrawiam

imar42 - 2010-09-13, 16:39

Temat dotyczy panelu, a nie błędu związanego z uruchamianiem AutoMapy. Ale tak na szybkiego odpowiem ;-) ten komunikat mówi, że Nie ma takiego pliku! Dokładnie rzecz ujmując w Katalogu głównym karty musi być katalog AutoMapa EU, a w nim wceAM.exe. Czyli prawidłowa ścieżka do pliku uruchamiającego AutoMapę to: Storage Card\AutoMapa eu\wceAM.exe Zainstaluj prawidłowo AutoMapę i powinno być wszystko w porządku. Poczytaj też: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15263
szycha02 - 2010-09-14, 12:32

Dziekuje bardzo za pomoc :) Wszystko pieknie dziala.
poznaniakk - 2010-09-30, 14:07

imar supr działa! Wielkie dzięki!!! 8-)
ecmpid - 2011-06-09, 15:26

Witam.Mam pytanie.Próbowałem pierwszą metode czyli z kartą panel bez karty orginał i niestety nie zadziałała w ogóle.Tzn nie ładuje sie panel z karty tak jakby jej nie widział.Dodam że mam navi zakupione w holandii i z tego co przeczytałem jest na silniczku Navman.Mam całkowicie inny układ folderów .Nie mam w ogóle folderu miomap.Jest to moov 500.W czym może być problem moze jakaś dodatkowa blokada?w drugiej zaś po zmianie nazwy załącza sie ale nie wczytuje panelu z karty tylko wyskakuje ekran połączenia z komputerem czyli jakby działał bez karty.A może wersja softu jest nie taka.
jestem_ktoś - 2011-06-09, 17:01

Jakie masz foldery?
Jakie cyferki widzisz po włączeniu (na czarnym tle)? Bo M500 było kilka wersji i do każdej ma byc inna nazwa folderu COBIA - jest gdzieś post z cała lista nazw.
Wpisz COBIA_ w szukajkę...

[ Dodano: 2011-06-09, 18:07 ]
Mam:
Cobia_500_64
Cobia_500_64_NA
Cobia_500_64_AU
Cobia500R2
Cobia500R2_NA
Cobia500R2_AU

Na SD masz folder cobia_costam a wnim pliki auto.exe, auto.mscr i kilka dll-ek?
A co w pliku auto.mscr?

Bismar - 2011-06-09, 19:46

ecmpid, W pliku device.xml znajdziesz nazwę tego folderu, bo Twój sprzęt jest na silniku navmana i dlatego masz inne pliki i foldery.
ecmpid - 2011-06-10, 07:32

tak jest po kliknięciu na device.hxtm:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes" ?>
- <device>
- <kernel>
<version>16.00.0773</version>
</kernel>
- <bootloader>
<version>R06</version>
<checksum>29603682</checksum>
</bootloader>
- <hardware>
<type>SEEKER_T500</type>
<displayname>Moov S505</displayname>
<version>1</version>
<id>00022AC1FC92000811A37C6B1680EE60</id>
<base>Seeker500</base>
</hardware>
- <application>
<firstuse>03:56:25 09/06/2011</firstuse>
</application>
- <sku>
<projectcode>N224</projectcode>
<skuid>9345</skuid>
</sku>
- <region>
<lcid>1033</lcid>
<version>1</version>
</region>
- <processor>
<type>ARM</type>
<level>ARM version 4</level>
<revision>00000005</revision>
</processor>
- <os>
<version>00050000</version>
</os>
- <memory>
<size>0x8000000</size>
</memory>
- <storage>
<size>0x70000000</size>
<type>0x3103c1</type>
</storage>
</device>
a folderymam takie:my documents,Navman,program files a na czarnym ekranie pojawia sie :Seeker.R16.00.0773.STF.128M

imar42 - 2011-06-10, 07:58

ecmpid napisał/a:
<type>SEEKER_T500</type>
<displayname>Moov S505</displayname>
Z tych danych wynika, że jest to model S505 - tymczasem wcześniej napisałeś, że to jest Moov500? Ilość pamięci RAM (128MB) również wskazuje na S505. Jeśli to jest S505 - to polecam:
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=237402#237402

Używaj tagów [code] :!:

[ Dodano: 2011-06-10, 09:06 ]
Zajrzyj również do wątku kolegi Foto:
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=236846#236846

ecmpid - 2011-06-10, 13:38

:-) powiem szczerze że na pudełku pisze wyrażnie Moov Spirit 500i tym sie sugerowałem ale po twoim poście zaczołem grzebać i dopiero na kodzie kreskowym jest małym drukiem napisane S 505 kurcze sorki niedopatrzenie wygląda na to że dałem ciała :-) poszukam w innych wątkach
pigu - 2011-07-19, 00:05

Jak do tego panelu dodać skrót do MapaMap ?


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group