To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

seria M - Mio digi walker 269+ Aktualizacja mapy / inny program

myrsik - 2011-04-16, 18:41
Temat postu: mio 269+ -nie startuje IGO
witam

MIO 269+ odblokowane, z poziomu EXPLORERA uruchamiam IGO, tyle ze nie wszystkie wersje chca dzialac - IGO 8 dziala bez problemu, ale AMIGO i PRIMO juz nie - pasek ladowania leci na tle MENU startowego, ale pod koniec ekran zaczyna migac, przestaje ladowac i tak caly czas

prosze o podpowiedz w czym tkwi problem

pozdrawiam

jestem_ktoś - 2011-04-16, 19:53

Może zła struktura folderów.
Może cudza "moja wersja na..." - a taka działą tylko u właściciela
Może wirus
Może zabezpieczenie na Mio przed nielegalnym softem
Może na inny system operacyjny
Może Cie nie lubią
Może gryza sie z iGO
Może zapomniałes o klku ważnych plikach
Może zainstalowąły sie na uszkodzonych sektorach pamięci

Więcej szczegółów poda Ci wróżbita Maciej - dzwoń na 0-700....

myrsik - 2011-04-16, 20:57

jestem_ktoś napisał/a:
Może zła struktura folderów.
Może cudza "moja wersja na..." - a taka działą tylko u właściciela
Może wirus
Może zabezpieczenie na Mio przed nielegalnym softem
Może na inny system operacyjny
Może Cie nie lubią
Może gryza sie z iGO
Może zapomniałes o klku ważnych plikach
Może zainstalowąły sie na uszkodzonych sektorach pamięci

Więcej szczegółów poda Ci wróżbita Maciej - dzwoń na 0-700....


wcześniej miałem obiekcje, ale teraz mnie upewniłeś - naprawdę JESTEŚ KTOŚ

jacekp1313 - 2011-04-17, 11:57

Za tu Ty umiesz doskonale dochować tajemnicy - nic nie powiedziałeś o swoim problemie, napisałes tylko, że nie działa"
Albo troche więcej szczegółów (na przykład takich):
jestem_ktoś napisał/a:
Może zła struktura folderów.
Może cudza "moja wersja na..." - a taka działą tylko u właściciela
Może gryza sie z iGO
Może zapomniałes o klku ważnych plikach
Może zainstalowąły sie na uszkodzonych sektorach pamięci
, albo dzwoń do wróżki i nie zawracaj głowy na forum

P.S1. Podaj jeszcze, jaka wersja iGO, Primo, Amigo i linki, z których brałes.
P.S.2 Podstawowych numerów z SAVE oraz syz.txt oczywiście spróbowąłes?

myrsik - 2011-04-17, 19:17

Wiec:

1. Jest navi MIO 269+, odblokowana metoda:

a. Rozpakuj zipa na karte pamieci (nie musi byc pusta)
b. Na karcie musza byc: Oscar100DM.exe, Oscar100DM.scp, katalog MioAutoRun
c. Wloz karte do Mio26x i wylacz na OFF przelacznikiem z tylu.
d. Wlacz na on i szybko przytrzymaj Glosnosc du gory + przycisk z flaga w tym samym czasie.
e. Otowrzy sie okno: "Clean all data in My flash disk", daj NO
f. Po automatycznym restrarcie zobaczy pulpit Win CE ze skrotami.

2. Z pomycji explorera odpalam syatem navigacyjny:
a. IGO 8 - dziala bez zarzutu (dzialal wczesniej)
b. IGO PRIMO - z chomika http://chomikuj.pl/mapy-gps - sprawdzone - na innych navi dziala
c. IGO AMIGO - ten sam chomik - na innych navi dziala

3. Problem jest w tym, ze po uruchomieniu np. PRIMO wyskakuje okno GXBeginDraw z info l_pDisplay is NULL z klawiszem OK - klikam, pokazuje sie ekram powitalny PRIMO i kolejne okno Unsupported voice z info: Unsupported voice , please see the log i klawisz OK - klikam, pasek leci, wybieram jezyk POLSKI, DONE, pasek leci i jak juz jest na koncu i ma sie uruchomic program ekran gasnie i pojawi sie non stop, jakby nie mogl sie uruchomic program wlasciwy - pomaga tylko SOFT RESET

4. PRIMO, ktore chce uruchomic to iGO Primo v. 1. 2 MultiResolution - iGO 8. 5_ kwiecien_ 2011_ serwis-GPS_ release.zip

5. Jezeli chodzi o foldery - PRIMO wrzucone bezposrednio na karte do katalogu IGO PRIMO.

6. Utworzyl sie plik SAVE a w nim:
[device]
type="pearl_gtx60"

7. Jest tez katalog save, w nim plik system.ini i wpis:

[poi]
priority=""
priority_save=""
sort_order="Restaurant,Accomodation,Petrol_Station,Parking,Medical"
sort_order_save="Restaurant,Accomodation,Petrol_Station,Parking,Medical"

[regional]
voice_key="Deu_f2_lua"
voice_path_hint="voice\Voice_Deu-f2-lua.zip"

8. Co moze dziwic: jak wlacze EXPLORERA to 2 katalogi STORAGE CARD i SD CARD (tu jest PRIMO). W tym STORAGE CARD sa katalogi: APPLICATION, BUCKUP, GPSLOG, IGO8, INSTALLATION, MAPS, MP3 i MY PICTURE.

To caly problem.

PS. Sorki za arogancki odzew... taki dzien;)

jacekp1313 - 2011-04-17, 20:38

Zacznij od uporządkowania folderów.
Zarówno iGO, jak i Primo muszą być w folderze głównym karty.
I, oczywiście, gryza się między sobą bo nawzajem widzą swoje foldery.
Usuń wszystko i instaluj każdy program oddzielnie - a po uruchomieniu kopiuj na kompa i usuwaj z karty, i wgrywaj następny.
Jak każdy juz uruchomisz i będziesz chciał je mieć na wspólnej karcie, poczytaj http://www.my-navia.pl/vi...p=240629#240629



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group