To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Sigma GPS - Sigma st10 Wisi na ekranie startowym

sec - 2010-11-09, 20:13
Temat postu: Sigma st10 Wisi na ekranie startowym
Witam wszystkich,
Mam problem, dostałem sigme st10 z wiszaczym ekranem startowym.
Ma ktos propozycje jak ta maszyne polaczyc z komputerem?
po podłączeniu do kompa wyswiretlana jest informacja " nierozpoznano urzadzenia" i tyle.
nie mam pomyslu co z nia zrobic.
moze ktos mial juz taki przypadek
czekam na info. dziekuje z gory za pomoc.

[ Dodano: 2010-11-09, 20:26 ]
czuje ze padł rom. ktos moze ew potwierdzic.
proby uruchomienia z sd shell\windows\explorer.exe itp nie pomogły. :cry:

gustawox_1 - 2010-11-10, 07:22

1.Było coś robione grzebane przy nawigacji (wcześniej było wszystko dobrze).
2 .Reset urządzenia nie pomaga :?:
3.Próbuj z rozładowaniem baterii do zera.

[ Dodano: 2010-11-10, 07:24 ]
http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=48

szymon1490 - 2010-11-16, 18:23
Temat postu: sigma st10 zawiesza się na logo
Witam,
Mój znajomy ma navi Sigma st10, ostatnio mu opadła i działała jeszcze przez tydzień, ale w obecnej chwili przy włączaniu zatrzymuje się na logo sigma st 10 i nic więcej się nie dzieje,
proszę o pomoc w tej sprawie, co mogło się uszkodzić, czy tylko oprogramowanie?
z góry dzięki

BladeX - 2010-11-16, 18:50

szymon1490, pewnie oprogramowanie. Tylko serwis, bo FW nie jest dostępne publicznie na tym forum ;-)
gustawox_1 - 2010-11-16, 19:32

http://www.my-navia.pl/dl...n=category&id=1 :roll:
BladeX - 2010-11-16, 19:34

gustawox1, jak zawiesza się na logo to sterownik ActiveSync się nie ładuje.
szymon1490 - 2010-11-16, 20:35
Temat postu: navi
ściągnąłem z apteczki, są dwa pliki ST10.ceimg i ST10.STG co mam z tym zrobić? bo komputer nie widzi navi czy może przez karte pamięci by poszło?
BladeX - 2010-11-17, 06:57

szymon1490, nic, bo twoja naiwgacja nie ma połaczenia z komputerem przez ActiveSync.
jacekp1313 - 2010-11-17, 08:24

Plik shell.ini wskazujący na Windows\explorer.exe (lub explorer.exe na SD) nie pomógł?
BladeX - 2010-11-17, 15:58

jacekp1313, nie, bo menu nie wstaje, a to jest element menu. Powoduje zmianę programu nawigacyjnego i nie ma funkcji auto start. Tylko FW
szymon1490 - 2010-11-17, 18:36

ActiveSync mam zainstalowane na kompie i nadal nic, ma ktoś pomysł od czego zacząć reperacja sprzętu?
jacekp1313 - 2010-11-17, 18:38

Dzakus napisał/a:
Tylko serwis, bo FW nie jest dostępne publicznie na tym forum ;-)

diyman - 2011-01-07, 23:04

Rada na problemy z navi Sigma GPS ST10. Testowałem na 2 urządzeniach z objawami jak w temacie
Cytat:
Sigma st10 Wisi na ekranie startowym

Przyczyna znana czyli pad rom-u, rzadziej nazwijmy to uszkodzenie mechaniczne (tu nic nie poradzimy).

Plusy rozwiązania: navi działa ;-) (gps itd itp...),
Minusy rozwiązania: już nie mamy ekranu startowego Sigma tylko Navia, wylatuje cała "pamięć" urządzenia a z nią orginalna mapa itd...

Jak widać plusów jest więcej ;-)

Co należy zrobić?
1> ściągnąć rom bliźniaczego urządzenia >> NV45_ST10_rom.zip
2> ściągnięty rom wypakować a następnie wrzucić otrzymane pliki (CHAIN.BIN, chain.lst, DRIVERS.BIN, NK.BIN i TINYNK.BIN) bezpośrednio na czystą kartę SD <=2GB
3> włożyć kartę do wyłączonej navi a następnie trzymając przycisk uśpienia włączyć urządzenie, odczekać ok. 10 sek i puścić przycisk uśpienia
4> pojawi się pasek postępu aktualizacji/zmiany FW, cierpliwie czekamy aż przejdą wszystkie fazy
5> gdy ekran zacznie "migać" (skacze ale da się odczytać) i pojawi się na nim napis że operacja zakończona dla wszystkich 4 faz aktualizacji ( 4/4 i pasek postępu na 100%) wyłączamy nawi wyjmujemy kartę i uruchamiamy.

Testowałem na 2 st10 przyniesionych przez znajomego mi do naprawy. Po w/w operacji pacjenci żyją i czują się dobrze. Zamiast oryginalnych map na karty 4GB SDHC Kingstona zapodana AutoMapa 6.7.0 Finalna (am wykrywa sobie gps na COM-7 i łapie fix-a bez problemu).

Zaznaczam, że w/w metoda nie zawsze może być czy też jest skuteczna!

Powodzenia

Szymon_201 - 2011-02-28, 20:33

a czy ten rom posiada sterownik do activecync? bo po zainstalowaniu nie moge synchronizowac z zadnym windowsem ani xp ani vista ani 7 ?
jakas propozycja?

conti007 - 2011-05-25, 01:37

diyman napisał/a:

Testowałem na 2 st10 przyniesionych przez znajomego mi do naprawy. Po w/w operacji pacjenci żyją i czują się dobrze. Zamiast oryginalnych map na karty 4GB SDHC Kingstona zapodana AutoMapa 6.7.0 Finalna (am wykrywa sobie gps na COM-7 i łapie fix-a bez problemu).


Powodzenia


co trzeba zrobic aby AU uruchamiała się z karty po takiej reanimacji ?



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group