To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

AutoMapa - Problem z instalacją AutoMapy 6.x

edyp466 - 2008-11-03, 13:45
Temat postu: nie mozna uruchomic automapy
Witam mam problem , mam wgrany panel z tego linku http://peb.pl/programy-na...panel-mapy.html ten trzeci panel i do tej pory zawsze uruchomialem AM tak ze kliknolem w ikonke AM i MA sie ladowala a teraz musze wchodzic do total comandera i tam kliknac na exe i dopiero wtedy laduje sie mapa , jesli klikne na ikone na panelu to wyskakuje mi blad Cannot find wceAm (or one components)Make sure the path and filename are correct and that alltherequired libraries ate available .
prosze o pomoc mam mio 200

Hukkle - 2008-11-03, 14:14

Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.
edyp466 - 2008-11-03, 14:24

Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??

dzac - 2008-11-03, 21:11

edyp466 napisał/a:
Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??

nie mam pojęcia o architekturze tego menu i dlatego chętnie zabiorę głos w dyskusji :lol:
ale poważnie, poszukaj pliku z rozszerzeniem .ini , może ich być dużo patrząc po rozbudowanym menu tego mio, więc skopiuj wszystkie na kompa i po kolei otwieraj w notatniku, (chyba, że intuicyjnie trafisz właściwy po nazwie).
Szukaj wpisu zawierającego ścieżkę do starego skrótu automapy, powinno być tam na poczatku wpisu określona pamięc z której jest uruchamiana, potem po kolei katalogi i na końcu nazwa pliku .exe uruchamiającego automapę np coś takiego:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
albo:
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
następnie zmień ten wpis modyfikując ścieżke dostępu tak aby program wiedział gdzie szukać aplikacji .exe, którą chcesz uruchomić, czyli nowej automapy.
Potem zapisz te zmiany w notatniku i skopiuj plik dokładnie w to samo miejsce, gdzie był pierwotnie na urzadzeniu, nadpisując oryginalny plik .ini.
Mam nadzieję , zę dasz rade , powodzenia.

koziołek - 2008-11-03, 22:00

Witam. Miałem samo. W folderze karta pamięci jest folder AutoMapa Eu, a w nim znowu folder AutoMapa Eu z właściwym programem. Nie może być folder w folderze, musi być jeden. Pozdro.
edyp466 - 2008-11-04, 10:38

dzac napisał/a:
edyp466 napisał/a:
Hukkle napisał/a:
Sprawdziłeś ścieżkę dostępu do wymienionego w komunikacie pliku automapy zapisaną w panelu? Skoro automapa jednak działa to tu szukałbym problemu.


hmm w tym caly problem ze ja jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o ten temat wiec jesli ktos moze to bardzo prosze o informacje co i jak sprawdzic ?? za co z gory dziekuje .

dodam jeszcze ze iGO uruchamia sie bezproblemu .

[ Dodano: 2008-11-03, 19:26 ]
moze mi ktos z szanownych i milych forumowiczow powie jak poradzic sobie z tym problemem o ktorym pisalem wyzej ??

nie mam pojęcia o architekturze tego menu i dlatego chętnie zabiorę głos w dyskusji :lol:
ale poważnie, poszukaj pliku z rozszerzeniem .ini , może ich być dużo patrząc po rozbudowanym menu tego mio, więc skopiuj wszystkie na kompa i po kolei otwieraj w notatniku, (chyba, że intuicyjnie trafisz właściwy po nazwie).
Szukaj wpisu zawierającego ścieżkę do starego skrótu automapy, powinno być tam na poczatku wpisu określona pamięc z której jest uruchamiana, potem po kolei katalogi i na końcu nazwa pliku .exe uruchamiającego automapę np coś takiego:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
albo:
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
następnie zmień ten wpis modyfikując ścieżke dostępu tak aby program wiedział gdzie szukać aplikacji .exe, którą chcesz uruchomić, czyli nowej automapy.
Potem zapisz te zmiany w notatniku i skopiuj plik dokładnie w to samo miejsce, gdzie był pierwotnie na urzadzeniu, nadpisując oryginalny plik .ini.
Mam nadzieję , zę dasz rade , powodzenia.


Witam a gdzie znajde te pliki ini ?? od zcego mam zaczac ??

dzac - 2008-11-04, 19:03

edyp466 napisał/a:

Witam a gdzie znajde te pliki ini ?? od zcego mam zaczac ??

od podłączenia urządzenia do komputera poprzez program Microsoft ActiveSync, wszystkie potrzebne informacje znajdziesz na tym forum

edyp466 - 2008-11-04, 19:14

w tym caly problem ze ActiveSync nie wykrywa mio :-(
dzac - 2008-11-05, 11:22

edyp466 napisał/a:
w tym caly problem ze ActiveSync nie wykrywa mio :-(

w takim razie spróbuj jakims edytorem plków .ini w samym urzadzeniu, może total CE albo poszukaj odpowiedzi na foum

edyp466 - 2008-11-05, 17:21

kombinowalem roznie i tak mam ustawione
dzac - 2008-11-05, 21:36

edyp466 napisał/a:
kombinowalem roznie i tak mam ustawione

no to git, teraz zmień tą scieżke :
Command = \Storage Card\Mapy\AutoMapa EU\wceAm.exe
na taką gdzie jest zlokalizowna ta nowa automapa i zapisz plik .ini i będzie banglać
czyli jeżeli automape masz wgraną na kartę do katalogu AUTOMAPA EU to ścieżka powinna wygladac tak:
Command = \sdmmc\AUTOMAPA EU\wceAm.exe
ściezkę tą możesz odczyta np w explorerze lub w commanderze

wwaski - 2009-01-31, 19:03
Temat postu: MIO MOOV rejestracja AUTOMAPA na SD
Witajcie, mam Mio Moov 200 i Automape na karcie SD i chciałbym ją zarejestrować...tylko jak, bo to jest wersja bezinstalacyjna...
BladeX - 2009-01-31, 19:06

automapa.pl napisał/a:
Pomoc -> telefon: 22-859-0240, email: pomoc@AutoMapa.pl

Zespół Helpdesk (Infolinii) AutoMapy udziela pomocy telefonicznie (22-859-0240) w godzinach 8:00 - 17:00 w dni robocze oraz e-mailem (pomoc@AutoMapa.pl) w w/w i nieco rozszerzonych godzinach w dni robocze a także (z nieco dłuższym czasem reakcji) we wszystkie dni świąteczne i weekendy.

UWAGA: Pomoc telefoniczna dostępna jest w języku polskim i angielskim. Pomoc emailem dostępna jest również w języku niemieckim.

Proste i rutynowe problemy rozwiązywane są natychmiastowo. W normalnym przypadku trwa to od kilku minut do kilku godzin. W czasie spiętrzeń tzn. tuż po wydaniu aktualizacji programu lub map przez 7-10 dni czasy reakcji mogą się wydłużyć ze względu na bardzo duża liczbę zgłoszeń w takim okresie.

Czas rozwiązania zgłoszenia skomplikowanych zależy od ich natury.

wwaski - 2009-01-31, 19:09

wiem wiem...byłem na tej stronie, ale na pewno ktoś też ma taki sprzęt i AM na SD...
BladeX - 2009-01-31, 21:30

Ściągnij instalator z strony producenta i odznacz podczas instalacji "Instalacja" zostaw tylko "Rejestracja"


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group