To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Odblokowanie Windows CE - odblkowanie smartgps SG660

BART.107 - 2012-03-12, 13:05

po dopisaniu Kill("play.exe") wskakuje pulpit i trzyma sie dłuzej jakies 2sek
jacekp1313 - 2012-03-12, 13:08

A po dopisaniu zgubionego S w KILL ?
BART.107 - 2012-03-12, 13:09

wersja = FileExists("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
If (wersja=1)
Kill("PVRShell.exe")
Kill("menu.exe")
Kill("play.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run ("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
EndIf


NADAL TO SAMO

jacekp1313 - 2012-03-12, 13:13

A tak: (resztę wierszy skasuj)
Kill("ShellPVr.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")
Autostart programu nawigacyjnego wyłączony. )dla bezpieczeństwa)?

BART.107 - 2012-03-12, 13:19

Kill("ShellPVr.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")

jest tylko to nadal to samo

[ Dodano: 2012-03-12, 13:26 ]
w task manager mam uruchomione

applications

windows ce task mansger
[systeminformation.class]
[PVSHELL]
[SYSTEMINFORMATION.CLASS]
[PVPLAYWAVE]

jacekp1313 - 2012-03-12, 13:27

Ostatnia próba: do folderu AdJa daj ten plik: http://chomikuj.pl/jajace...,1175774079.exe
Wskaż go jako uruchamiany spod NAWIGACJA i jak ruszy AdJa, wówczas uruchom (z panelu) ITaskManagera. Może przez shell.ini nie ruszył jakiś proces...

BART.107 - 2012-03-12, 13:33

PANEL RUSZYŁ
CO DALEJ

[ Dodano: 2012-03-12, 13:37 ]
z tego panela nie moge odpalic itaskmgr przeczytał bym cały komunikat ale jest zła sciezka to pliku

[ Dodano: 2012-03-12, 13:38 ]
Cannot find itaskmgr[or one of tis components]

jacekp1313 - 2012-03-12, 14:00

A resInfo?

Widocznie brak bibliotek dll - wieczorem sprawdxę, czego mu trzeba
Albo uruchom najpierw explorer.exe, potem ITAskManagera

BART.107 - 2012-03-12, 14:11

nic nie znajduje odnalazłem plik i sam zmieniłem sciezke do itaskmgr bo mam na karcie ale itak nic z tego
vampiria200 - 2012-04-22, 12:57

Witam, a może mi ktoś przesłać link do pliku shell.ini odblokowijącego nawi? ew proszę o dokładny wpis. kupiłem nawi bez karty i nie mam tego pliczku
jacekp1313 - 2012-04-22, 19:56

W żadnym urządzeniu tego pliku nie ma - czytaj pierwszą stronę wątku
I http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 (pod koniec)

vampiria200 - 2012-04-22, 21:28

no wlaśnie ja już robiłem i dopisywałem ścieżkę \Windows\explorer.exe w różnych kombinacjach i mi nie wykrywa tego wcale. na karte wrzucałem i na pamięć nawigacji i nic
jestem_ktoś - 2012-04-23, 07:18

A plik ma nazwę shell.ini, czy shell.ini.txt? Właczyłes pokazywanie rozszerzeń?
Smart tę karte widzi?Bo może nie czyta tego typu kart?

vampiria200 - 2012-04-23, 11:41

Mam kartę snandisk i kingstone obie po 2gb, na obu mam Automapę której używam więc kartę widzi, plik jest to shell.ini, ikona zmieniała się na taką z kołem zębatym po tym jak zmieniłem rozszerzenie, Wgrałem automapę Demo do tego bo podobno tworzy ona na karcie shell.ini ze ścieżką do swojego autostartu. Stworzyła ten plik i do tego folder z plikami mobilenavigator.exe ale nie dziala. Nawi idzie dzisiaj na reklamację, przestał działać glośnik

jak w pliku navipath w pamięci wewnętrznej wpiszę ścieżkę \windows\explorer.exe to po naciśniędiu przycisku nawigacji otwiera się eksplorer, ja chciałem żeby automatycznie cince wstawał, myślałem o podmiance pliku shella z oryginalnego softu na explorer.exe, zlokalizowałem go na ukrytej partycji residentflash2 ale nie mogę skopiować pliku explorera z katalogu windows a ten z apteczki jest na wince 5.0 i nie dziala

[ Dodano: 2012-04-23, 11:54 ]
A może miał by ktoś kopie rejestru z sg660?



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group