To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

MX2 - Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne

Brumm - 2011-04-18, 18:02
Temat postu: Modecom freeway mx 2
Witam

Od razu chcę powiedzieć że jestem zielony to mój pierwszy GPS.
Mam problem wszedłem do windows;a nawigacji i nie wiem jak z niego wyjść, żeby wrócić do poprzedniego głównego okna gdzie ten samochodzik jest.

Mam też problem zainstalowałem automapę na kartę pamięci i nie wiem jak to skonfigurować, żeby po włączeniu GPS w tym pierwszym oknie gdzie ten samochodzik żeby mi się włączyła mapa.
Z góry dziękuję za pomoc

BladeX - 2011-04-18, 18:08

Brumm, zresetuj nawigacje.

Nie wiem jak w tym modelu. Spróbuj zmienić nazwę folderowi Automapa EU na mobilenavigator i tak samo z plikiem Automapa EU.exe

tikotka - 2011-04-18, 19:07

Przecież w MX 2 wszystko jest tak proste...
Powrót do menu - zwykły reset (najłatwiej). Uruchomienie AutoMapy? Ustawiasz odpowiednią ścieżkę w "ustawieniach" urządzenia w menu głównym nawigacji.

aqua - 2011-05-08, 14:25

Kupiłem Modecom Freeway MX2 z AM Polski wszystko działa ok .Teraz chciałem sprawdzić MapeMap i TomToma ale podczas kopiowania na kartę wyskakuje monit nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego z opcją wyboru pomiń,anuluj,spróbuj ponownie kombinuje na różne sposoby i nic.
karta to SanDisk microSDHC 8GB polecana na forum
mój system Windows 7
proszę o pomoc

Grawer - 2011-05-08, 14:29

Co kopiujesz :?:
MapaMap instalujesz na kartę.

aqua - 2011-05-08, 14:36

mam gotowca tomtom do wgrania na kartę mapamap faktycznie zainstalowałem na karte ale w urządzeniu wyskoczył error użyłem patcher 2.2
wojtek1972 - 2011-05-24, 18:18

Cześć wszystkim szczęśliwym posiadaczom Modecoma Freeway MX2.

Czy na tym sprzęcie udało się komuś uruchomić SygicMobile ?
Oprucz AM i Igo Primo co jeszcze działa ?

wojtek1972 - 2011-05-27, 16:29
Temat postu: MODECOM i IGO Primo ver. 1.2
Dzisiaj przetestowałem IGO Primo z ustawieniami pliku sys.txt od kol.jamot i musze przyznać że program 'chodzi' płynnie i szybko, asystent pasa ruchu jest też OK.
rop69 - 2011-06-02, 08:53

gucio222 napisał/a:
Garmnin xt na Modecomie wystartował, rewelacyjna mapa Bośni i Hercegowiny (jedyna dostępna na świecie) pokazuje bardzo dokładnie całą masę ulic w miastach i poza w , Bośni, Czarnogórze ,Serbii i Chorwacji i Albanii Nie to co automapa czy google z dwoma ulicami na krzyż w tych krajach. Miodzio. Również nowa mapa topograficzna "garmin topo polska 2011" śmiga aż miło. W sumie na Larku mi się to nie udało więc przewaga Modecoma. Teraz biorę się za Ozziego ale bardziej dla sportu niż z potrzeby.


Jak udało ci się odpalić Garmina ? u mnie nie działa pojawia się na chwile okienko z portsplitera a później wraca do windowsa.
Gdzie udało ci się znaleźć mapę Chorwacji czy mówisz o AdriaROUTE ?Może jakieś linki ??
Pozdrawiam


P.S
To mój pierwszy post to chciałem się ze wszystkimi przywitać

gucio222 - 2011-06-03, 21:07

Do rop69 - nie używaj portsplittera. Po uruchomieniu Garmin sam znajdzie COM1 i się na nim uruchomi. Rewelacyjna mapa Chorwacji , Bośni itp to oczywiście Adriaroute.
Poległem na Ozzim, może komuś się udało (ozi startuje ale bez map, po załadowaniu map do folderu Modecom wisi)

rop69 - 2011-06-03, 23:30

Niestety klikają w ikonkę Garmina nie ma najmniejszej reakcji. Jaką masz wersję ???
janmot - 2011-06-09, 16:01

Mam Igo na karcie sprawdzone na Sigmie st20 .
Wstawiłem kartę do Modecoma.
Program działa dobrze lecz jest jedno ALE.
Brak wskazań wysokości npm ,program przestał wyświetlać te dane ,czasem po restarcie działa jakiś czas ,a potem znowu wskazuje 0 lub wysokość z miejsca startu .
Ma ktoś podobny problem ?
Czy program GPS modecoma ma jakiś konflikt z IGO .
Jak temu zaradzić ?
Usunąłem SAVE i zainstalowałem wszystko od początku i dalej czkawka z wysokością .

jestem_ktoś - 2011-06-09, 17:08

A port i prędkośc zmieniałeś?
tikotka - 2011-06-09, 19:35

Problem masz tylko i wyłącznie z wysokością? Wszystko inne OK? Wyglądało by to na brak jednej z sekwencji NMEA - o ile pamiętam wysokość jest w GPGGA - sprawdź może jakimś terminalem, czy masz tą sekwencję.
janmot - 2011-06-10, 16:26

Port w Modecomie dostępny jest tylko jeden com 1
prędkość mam coś ok 38400,ale można zmienić na więcej ,tylko czy to ma sens ?
Spróbuję .
W AM wysokość jest pokazywana bez problemu .
Serwis sugeruje ,że IGO i parę innych exe nie lubi WMCE 6 i ,że może w następnej odsłonie 1-3 dostosują je ,a na razie trzeba się przyzwyczaić do małego braku .
Primo 1-2 z gurjonem 310 chodzi pięknie i JEDYNYM felerem w jego urodzie jest złośliwe ,uporczywe i upierdliwe niepokazywanie ,lub pokazywnie jak mu się zachce mojej ulubionej wysokości npm
"brak jednej z sekwencji NMEA - o ile pamiętam wysokość jest w GPGGA "
Ocho ,tu jest jakaś nadzieja ,ale na zbyt wysokim dla mnie poziomie .
Gdzie i jak szukać i co to jest to NMEA
A może coś zmienić w sys ?
[gps]
port="1"
baud="38400"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled ="1"

[debug]
screenshotfilename="\captures\screen_%02d.bmp"
experimental_features="1"
usenightmode_tunel=1
show_turn_penalty="1"
disablesmartdetour=1
show_battery_percent=1

[rawdisplay]
stretch=1
class="auto"
screen_x=480 ;to non-480x272
screen_y=272

[interface]
extra_settings=1
laneinfo_signpost_enabled=1
vga=1
clearcity=1

[3d]
planned_route_contour_width = 1
planned_route_track_contour_width = 1
planned_route_track_width = 5
disable_roadsign_navigation_mode=0

[sound]
ding=0
csv_voice_enabled=1

[warning]
speedcam_warning="1"
warn_distances="140:500,130:500,120:500,110:500,100:500,90:500,80:500,70:500 ,60:500,50:400,40:400,30:400,20:150,10:100,0:300"

[oasis]
exclude_directories="PICTURE::%SDCARD%/,PICTURE::%myflashdisk%/,MUSIC::%SDCARD%/,MUSIC::%myflashdisk%/"
include_directories="PICTURE::%SDCARD%/My Pictures/,MUSIC::%SDCARD%/My Music/"

[navigation]
use_duration_for_tunnel=1
stop_at_tunnel_end=1

[feature]
tunnel_guidance=0
signpost_coloring=1

[folders]
has_secondary_root=0

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[route.histspeed]
enabled=1
show=1
use_timeslice=1

[route.histspeed.timeslice]
day=1
hour=8
minute=1

[kml]
default_icon=0

[lua]
backlightdetails=1

[power]
backlight_status="0"

[bluetooth]
btappl="\ResidentFlash2\YFAPP\BlueTooth\BluetoothV4.exe"



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group