To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

5065xx, 5066xx, 4366xx, navio 4x0, 5x0 - Navio 500 - problemy z uruchomieniem, backup, FW

wana - 2011-11-09, 07:35
Temat postu: Firmware do GOCLEVER Navio 500
Szannowni koledzy poszukuje Firmware do GOCLEVER Navio 500 żeby reanimować nawigacje proszę o pomoc
dasior591 - 2011-11-10, 10:48

FW nie jest oficjalnie dostępne.
Justy1987 - 2011-12-27, 20:49
Temat postu: Navio 500 - problemy z uruchomieniem, backup, FW
Witajcie,

Dostałam na gwiazdkę Nawigację:
Model: Navio500
Windows CE Core 5.0

Zawsze lubiłam bawić się takimi zabawkami dlatego spróbowałam zainstalować: Blow instalka 2.91.rar. Niestety w trakcie coś poszło nie tak... Zrestartowałam nawigacje i miałam komunikat: Error:Create Window Error!
Zauważyłam że na karcie SD utworzył się katalog: APP-KopiaZapasowa. Przekopiowałam go na kartę SD i uruchomiłam nawigację... Niestety teraz wita mnie komunikatem: Main.exe/Cannot find 'main' (or one of its komponents). Make sure the path and filename are correct and that all the reqiured libreries are avaliable.

Panowie bardzo, bardzo, bardzo proszę poinstruujcie mnie krok po kroku jak przywrócić to do normalnego stanu... Czytałam na forum pół dnia, stronę http://goclever.cba.pl też przewertowałam ale nie mogę się w tym połapać.

Proszę o pomoc bo już się zaczynam przejmować że całkiem popsułam...
Jeśli trzeba jakieś dane to tylko powiedzcie to zaraz napisze

Dodam tylko, że nie jestem osobą dla której komputer jest straszną męczarnią ale obawiam się że coś popsułam... Liczę na Waszą fachową pomoc

Próbowałam teraz jeszcze według tego tematu: http://www.my-navia.pl/vi...cea7880b72ae2e7
według punktu 4.1 powinien pokazać się niebieski ekran, u mnie tego niestety nie było... Uruchomił się program: Wgrywanie seryjnego Menu i żaden klawisz nie jest aktywny tylko pisze Status: updating i tyle. I na tym się zawiesza bo nic się nie dzieje....


Już Panowie nie mam pomysłu... Coś na pewno źle robię...

Nie chce mi się wierzyć, że w tej sytuacji już nic nie da się zrobić??

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2011-12-28, 14:50 ]
Poprawiłem tytuł. Było: "Proszę o pomoc...popusłam"

dasior591 - 2011-12-27, 22:29

Wgraj wersje 3,0 z tej strony co podałaś.
Justy1987 - 2011-12-27, 22:34

Ok spróbuje z wersją 3.0. Jednak chciała bym spróbować przywrócić firmware. Nie rozumiem dlaczego mi się nie udaje...Po ciężkich bojach sformatowałam kartę na fat i dalej to samo - zawiesza się i tyle
gustawox_1 - 2011-12-27, 22:37

Justy1987, jakiej wielkości karty do tego celu używasz ( max .może być do 2GB)
Justy1987 - 2011-12-27, 22:39

Używam 4gb, sformatowałam przez cmd i Windows poprawnie pokazuje typ plików.
Naprawdę ten rozmiar może mić znaczenie>?

ooo...znalazłam 1gb, mógłby ktoś udostępnić mi link z poprawnym firmware?
Mój serial No: GCN50011102317

gustawox_1 - 2011-12-27, 22:41

Justy1987, oczywiście i tu jest Twój błąd jaK Ci napisałem max .2GB zwykła SD.
Justy1987 - 2011-12-27, 22:46

ok, kartę sformatowałam ma 1Gb - udostępni mi ktoś poprawny soft? Bo nie chciałabym wgrać złego.
dasior591 - 2011-12-27, 23:03

FIRMWARE nie istnieje, tzn nie publicznie. Ile razy można powtarzać. Nie wspominając ze wgrywając masz 80% szans ze uwalisz nawigacje,

Na mojej www jest najnowszy BLOW 3.0 wgraj go.

Justy1987 - 2011-12-27, 23:12

hmmm...Oczywiście dasior591 postąpię według Twojej rady - bo to w końcu Ty jesteś Twórcą;)

Tylko proszę wyjaśnij mi w jaki sposób można by skorzystać z tej kopii co robiła się podczas instalacji? Bo jestem bardzo ciekawa czy jestem w stanie przywrócić to urządzenie do pierwotnego stanu?

dasior591 - 2011-12-27, 23:24

Wejdź na RF2 i tam przywróć APP
Dział podstawy.

Justy1987 - 2011-12-27, 23:33

Dziękuję za porady, dam znać jutro jakie są efekty moich działań.

[ Dodano: 2011-12-28, 11:03 ]
ojej... :cry:

Dzisiaj chciałam postąpić za radą dasior591 i wgrać BLOW 3.0 - jednak chyba mi się to nie uda.

Pierwszym krokiem dzisiaj co zrobiłam to przywróciłam do ResidentFlash2 APP.
Potem na karcie SD rozpakowałam paczkę Blow 3.0 FINAL.rar i do nawigacji.

I teraz pojawił się problem...Po włączeniu pojawia się komunikat: Application main.exe has performed an illegal operation and will be shut down.

Obawiam się że chyba za dużo już namieszałam...

Czy można zrobić tak żeby ktoś uprzejmie mi wystawił cała strukturę folderów z zawartością która ma być w pamięci nawigacji a ja bym ją spróbowała przekopiować? Czy takie coś nie przejdzie?
Bo nie chce gdybać ale chyba to co miałam w RF2 przez pomyłkę skopiowałem też do RF.

Załączyłam zrzut gdzie widać strukturę moich plików, czy jest to prawidłowo?

W jaki sposób przywrócić to do pierwotnej formy?

Czy ewentualnie mogłabym liczyć na czyjąś pomoc np na gg? bo już sama nie chcę za bardzo niczego ruszać...

Znalazłam taki opsi: http://www.my-navia.pl/pr...c0727f61e95d6a2 tylko to nie do mojego modelu. Jakby ktoś mnie w taki sposób poprowadził to bym sobie poradziła ;-)

Znajdzie się ktoś kto poświęci mi chwilkę czasu? Plisss

[ Dodano: 2011-12-28, 12:35 ]
Właściwie to jeszcze takie pytanie: Bo zauważyłam że pisze wszędzie że na karcie SD, ale przecież u mnie jest wejście na karte mocroSD i takiej też stosowałam. Czy to coś zmienia?

dasior591 - 2011-12-28, 14:22

Tak wiec nowe odkrycie, jak już jest OK to coś chińczyk przerobi. Nowe navio mają jeszcze mniejsze partycje czyli pozbywamy sie czegoś w nowej wersji menu.
Justy1987 - 2011-12-28, 14:48

Dziękuję raz jeszcze dasior591 za pomoc i poświęcony czas.
I czekam na wersję for me :-) :-) :-)


I dlatego pewnie na samym początku mojej przygody z Navi nie udało mi się zainstalować: Blow instalka 2.91.rar. bo tam APP ma ponad 50MB



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group