To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

iGO, Primo - Android - iGO / Primo [Android] - POI, radary...

marekle - 2012-03-16, 09:53

mysliwy napisał/a:
Spróbuj tego, u mnie działa na Sony Ericsson Xperia

Dziękuje kolego Igo śmiga tylko dalej nie wyświetla mi poi, wyświetla tylko stacje paliw, przekopałem całe menu i nie widziałem opcji do zarządzania wyświetlaniem poi.
Jak to właczyć?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-03-16, 11:13 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie

kns - 2012-03-23, 00:41

Piotr1982, miałem to samo. problem rozwiązałem poprzez ponowne zainstalowanie karty (w opcjach ustawień jest taka możliwość) i restart telefonu.

[ Dodano: 2012-03-23, 00:47 ]
Koledzy, problem z poi i budynkami na iGO 8.4.3.179971. Nie wyświetla żadnego punktu, a w zawartości komunikat że nieaktywna. Wrzuciłem starsze punkty które chodziły na poprzedniej wersji iGo i ich tez nie widzi. Podobnie wygląda sytuacja z plikiem budynków. Spotkał się ktoś z czymś takim? Może ktoś wie jak uaktywnić punkty?

dziknumerouno - 2013-01-23, 11:24

Cześć.
Działa u Was może wyszukiwanie wzdłuż trasy POI?Ciekaw jestem ,czy to tylko mój problem?Mapy mam NQ2012Q3,Poie również.
Pozdrawiam
Dźik

janusz_40 - 2013-01-23, 13:00

dziknumerouno napisał/a:
Działa u Was może wyszukiwanie wzdłuż trasy POI?
Dziala nie tylko to ale kompletnie wszystko co ma dzialac..
dziknumerouno - 2013-01-23, 13:40

U mnie też po trudach i mękach działa w zasadzie wszystko ,z wyjątkiem wyszukiwania POI wzdłuż trasy, ekperymentując wróciłem do map 2012Q1 ale bez plików ftr ,i tak w opcji auta osobowego normalnie wyszukuje POI wzdłuż trasy ,za to przy opcji ciężarówki już nie bo na trasie 800km znajduje tylko 3.Janusz wiesz co może być przyczyną?

EDIT:
Może to jest wina brakującej jakiejś licencji?Ma ktoś może jakiś pomysł,może z pozoru nawet błachy,może ja na cos jeszcze nie wpadłem.

Asconi - 2013-02-13, 19:24
Temat postu: iGO Primo - brak komunikatów głosowych
Witam,

jak w temacie. Mam brak komunikatów głosowych w iGo Primo na HTC HD2 z Adroidem JB 4.1.2. Wgrałem też Maje, ale głosu nadal brak.
Jedynie przy fotoradarze słychać krótki dzwięk informujący właśnie o fotoradarze i tutaj drugie pytanie. Czy da się zmienić na inny dźwięk powiadamianie o fotoradarach. Ten oryginalny jest za krótki i za cichy i czasem można przeoczyć fotoradar.

Z góry dziękuję za pomoc.

janusz_40 - 2013-02-13, 22:07

Asconi napisał/a:
Mam brak komunikatów głosowych w iGo Primo na HTC HD2 z Adroidem JB 4.1.2.
Pisalem juz o tym - nie odrobiles lekcji ;)
Aby w Androidzie 4.1 byly slyszalne komunikaty musisz poszukac wersji "apk":
Kod:
iGO_Primo_thin-v1.1_JellyBean.apk

zawiera poprawke pod ta wersje "Andka" Linku nie podam, ale Google Ci znajdzie..
Jak juz "apk" zainstalujesz (oczywiscie usun obecna) pocztaj temat:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34885
i wszystkie mozliwe komunikaty sobie poustawiasz w Menu>Ustawienia> dzwieki i ostrzezenia

Asconi - 2013-02-14, 01:27

janusz_40 napisał/a:
Pisalem juz o tym - nie odrobiles lekcji ;)


Dzięki serdeczne za odpowiedź. Wierz mi, że przekopałem net, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jedyne co znalazłem po napisaniu postu, to aby zainstalować wersję thin, bo można wszystko pozmieniać w sys.txt. Tak się akurat złożyło, że mam już tą wersję, więc od razu przejdę do działania :-)
Dzięki za pomoc :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-02-14, 07:01 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika

Wojtas82 - 2013-02-19, 16:09

Podłączę się pod temat apropos fotoradarów, koledzy, ma ktoś z was aktualną bazę radarów i suszarek? Ściągnąłem z Poipoint ale jest nieaktualna i ogólnie kiepska. W AM jest świetna ale nie wiem czy można ją wyeksportować jakoś na format IGO ? Z góry dzięki
wyszynski - 2013-02-20, 17:57

Wpisz w google UMP-Radary jest tam konwersja na iGO i MapaMap, dane z 20.02.2013.
alibizi - 2013-06-10, 08:17

IGO Primo nie chce wyszukiwać punktów POI wzdłuż trasy. Zaczyna je szukać, wyświetlają się po czym np. z trasy 1200 km wyświetli jedną stację benzynową odległą o 80 km, mimo że jest ich znacznie więcej i znajdują się one w POI.

Jest to IGO Primo na Androida, mapy 2012.Q4 i takie same punkty POI + POI ze stacjami DKV z 2012.Q3, do tego skin dimka. Sprawdzałem to już na różnych mapach, ze skinem i bez. cały czas jest to samo. Czy jest możliwość rozwiązania tego problemu?

janusz_40 - 2013-06-10, 15:16

alibizi napisał/a:
wyświetlają się po czym np. z trasy 1200 km wyświetli jedną stację benzynową odległą o 80 km, mimo że jest ich znacznie więcej i znajdują się one w POI.
A czasem cos nie Masz namieszane w sys.txt? Ogolnie POI w androidzie dzialaja bez problemów..
alibizi - 2013-06-10, 16:45

Mógłbyś podpowiedzieć w jakiej sekcji w sys.txt można tego szukać?
alibizi - 2013-06-10, 19:39

Kod:
[android]
;fullscreen=1
;tablet=1
;has_physical_home_button=1

[device]
type="android"

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="800_480:1280x720/720x1280"
;screen_xy="800_480:1180x670/720x1120"
;screen_xy="800_480:1280x670/720x1220"

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO 
/mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO  /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"
has_secondary_root=0
;secondary_app="android_linked_root"
;user_backup_path="android_linked_root"

[gps]
set_messages=0
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[interface]
skin="ui_android"
capture_to_jpeg=1
clearcity=1
show_tmc_eventlist=1
show_detailed_posinfo=1
show_bugreport=0
extra_settings=1
show_minimize=0
save_checksum=0
drive_carefully=0
defaulttilt3d=7600
exit_on_restart=0
collect_statistics=0
laneinfo_signpost_enabled=1
minzoom2d=50
maxzoom2d=6000000
mapfontscale=180
max_flag_distance_3d=2000
show_phone=1
show_wifi=1
show_programs=1
show_tmc_eventlist=1
shutdown_time=0
start_navigation_time=5
imei=000000000000000

[loading]
show_progressbar=1
show_statustext=0
;loading_bmp=loading_2.bmp
;progressbar_bmp=loading_progressbar_2.bmp
;progressbar_end_bmp=loading_progressbar_end_20.bmp

[feature]
back_button=1
signpost_coloring=1
contact_poi=0 ;Expel contact from the search-favorites
roadblocking=1

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
screenshotsavecameraini=0
screenshotfilename="android_linked_root\captures\ecran_%02d.jpg"
raster_quality=0; ( 1 enable anti-aliasing, consume more resources)
show_oneway_3d=1
show_oneway=1
show_arrows_on_route=1
imei=000000000000000

[sound]
csv_voice_enabled=1
ding_muted=1 ;Call off the team.
dev_channels=2
effect_volume="100"  ;key - the "100" = one third sound, "200" = 3/4 volume, 300 = full volume
[warning.driveralert.settings]
max_display_count=3
show_timeout=10
show_vehicle_pictograms=1
preactivate_distance=300
warn_method=2

[dynamiccompressor] ;TTS voice
compressor=1
gain=12

[warning]
approach_beep_spoken_type=0
is_spoken=1
speedcam_enabled=1
speedcam_max_lookahead=1500
speedcam_soundtype_1=2
speedcam_warning=1
speedlimit_ua_correction=0
speedlimit_warning_visual=1
speedlimit_warning_voice=1
;speedlimit_warning=1
speak_tts_only=1
overspeed_sound=0
speedcam_maxdistance_from_road=10
speedwarn_alt_tolerance=110
speedwarn_tolerance=110
;warn_distances=130:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000,100:800, 90:600,80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

[3d]
usepolyfarroads=0
fade_around_cursor=1
fade_distance_for_car=1
fade_distance_for_guidance_arrow=1
fade_overlap_tolerance=1
max_pois_on_horizont=7
max_speedcam=5
max_speedcam_on_horizont=5
planned_route_contour_width=1
planned_route_track_width="5"
planned_route_track_contour_width="1"
show_guidance_arrows=1
show_guidance_strip=1
use_all_building_textures=1
;stereo_projection = 1

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0
max_pois_on_horizont=7
roadsign_always_framed=1
roadsign_bitmaps=1
;roadsign_lines_per_screen=16
rotated_roadsigns=1
usepolyfarroads=0

[2d]
traffic_lights=1

[map]
speedwarn_icon="$speedwarn.spr"
3d_max_tiltlevel=9000
3d_max_zoomlevel = 600
poi_3d_fade_speedcam=0;
raster_in_2d=1; (1 is activated)
raster_in_3d=1; (1 is activated)
raster_2d_high_quality=1; (1 is activated)
raster_3d_high_quality=1; (1 is activated)

[smartzoom1]
defaultangle=82

[smartzoom11]
defaultangle=84

[smartzoom2]
defaultangle=80

[smartzoom21]
defaultangle=83

[map_update_checker]
enabled=0

[lua]
rastermaps=1

[poi]
enable_icon_fight=1
group_poi_icons=0
poi_grouping_distance=0
max_icons_shown=40 ;50
max_quicksearch=80
traffic_lights=0
use_multi_poi_icon=0
picturepoi_show_all_containers=0
picturepoi_has_mypicturepoi=0
;featured_provider=0 ;instead of Google's search-Search on the map

[gestures]
border_width=130;

[network]
available=1

[other]
demo_enabled=0

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tts]
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=1
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
ttspro_da_voice_enabled=1
tts_speedcam_sounddelay0=90
tts_speedcam_sounddelay1=140
tts_speedcam_sounddelay2=140
tts_speedcam_sounddelay3=140
tts_speedcam_sounddelay11=90
tts_speedcam_sounddelay17=140

[tmc-http]
start=1
enabled=1
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
dt_dl_0=60.0 ;Update interval in seconds jams
dl_dist_0_km=50.0 ; the radius in kilometers
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"

[keybind]
x04="PREVSCREEN"

[timezone]
patch_dst=1
sync_time=1
use_auto=1
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0

[timezones]
use_timezone_setting_fix=1
use_new_timezone_ini=1
timezone_key="Time Zone"

[http]
enabled="1"

[tollvalues]
tollvalue_1="TMCLIC~Free"
tollvalue_18="0.40"
tollvalue_19="0.50"
tollvalue_20="0.80"
tollvalue_21="0.90"
tollvalue_22="1.00"
tollvalue_23="1.10"
tollvalue_24="1.20"
tollvalue_25="1.65"
tollvalue_26="1.90"
tollvalue_27="2.00"
tollvalue_28="2.10"
tollvalue_29="2.40"
tollvalue_30="2.45"
tollvalue_31="2.50"
tollvalue_32="2.55"
tollvalue_33="2.60"
tollvalue_34="2.80"
tollvalue_35="3.00"
tollvalue_36="3.10"
tollvalue_37="3.20"
tollvalue_38="13.20"

[speedcam_category:0]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Speed Camera"
approach_beep_spoken_type=0
activated_min_speech_repeat_delay=-1
overspeed_spoken_type=none
warn_distances="150:1500,140:1400,130:1300,120:1200,110:1000,100:800, 90:600,80:500,70:400,60:300,50:200,40:100"
speedcam_maxdistance_from_road=10
Takie speedcam ciągnie się aż do kategorii 31 więc nie wstawiam.
Kod:
[tripcomputer]
num_of_trips=4

Widziałem, że na forum kiedyś był poruszany ten problem, jednak tematy były bez odpowiedzi.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-06-10, 21:31 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dodałem tagi CODE

janusz_40 - 2013-06-11, 15:05

alibizi napisał/a:
Takie speedcam ciągnie się aż do kategorii 31 więc nie wstawiam.
A skad Ty wziales ten sys.txt - w nim jest wszystko, a większość to rzeczy zbędne..
Kod:
[device]
type="android"

[interface]
extra_settings=1
show_minimize=1

show_bugreport=0
capture_to_jpeg=1
skin="ui_android"

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tts]
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
tts_speedcam_sounddelay0=90
tts_speedcam_sounddelay1=140
tts_speedcam_sounddelay2=140
tts_speedcam_sounddelay3=140
tts_speedcam_sounddelay11=90
tts_speedcam_sounddelay17=140

[feature]
back_button=1

[debug]
screenshotfilename="/captures/ffscreen_%05d.jpg"
screenshotsavecameraini=0
experimental_features=1
imei=000000000000000
adjust_pen_position=0
vetorender=0
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_speed_limit=1
show_lane_info=1
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
show_arrows_on_route=1
speedcam_enabled=1
supress_highway_enter=1
supress_trivial_left=1
supress_trivial_right=1
double_pixel_mode=2
render_without_focus=1

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=1
background_navigation=1

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"
;fullscreen=1
;tablet=0


[loading]
show_statustext=0

[3d]
usepolyfarroads=0

[camera.roundabout]
enabled=0

[navigation]
env_zone_warning_distance=500

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO"
has_secondary_root=0

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1
start=1

servers.size=1

servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
dl_dist_0_km=50.0

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"

Wyzej wstawiłem Ci swój sys.txt (tez dość rozbudowany, moglby być mniejszy ale to już moje indywidualne upodobania) - mysle, ze bez zadnych zmian będzie dzialal na Twoim urządzeniu.. Reszta Twoich wpisow jest całkowicie niepotrzebna..



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group