To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Vivo - Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne

andreas1 - 2014-06-17, 09:04

Witam
AM wydała poprawkę,czy mógłby ktoś z kolegów sprawdzić czy VIVO S6 działa już poprawnie z AM?.(planuje zakup tego sprzętu)
Pozdrawiam

FISHBONE89 - 2014-06-17, 09:22

Kilka dni temu serwis NavRoad wysłał mi "testowy" plik wceAm.exe aby przetestować czy nadal występuje tzw. "zamrażanie ekranu". Ten problem z tym plikiem ustąpił! :)

Dziś dostałem maila od serwisu NavRoad, gdzie napisali, że inni testerzy (czyt. użytkownicy) również potwierdzają, że problem zamrażania ekranu ustąpił.

I ten testowy plik .exe jest już dostępny dla wszystkich użytkowników wraz z instalką AutoMapa 6.16 (1406) RC2.

Więc jak najbardziej AutoMapa i NavRoad robią co mogą aby dostosować swój produkt do najnowszych urządzeń z serii S6.

andreas1 - 2014-06-17, 09:47

Dzięki za informacje.
Pozdrawiam

backdraft - 2014-06-17, 10:03

FISHBONE89 napisał/a:
Kilka dni temu serwis NavRoad wysłał mi "testowy" plik wceAm.exe aby przetestować czy nadal występuje tzw. "zamrażanie ekranu". Ten problem z tym plikiem ustąpił! :)

Dziś dostałem maila od serwisu NavRoad, gdzie napisali, że inni testerzy (czyt. użytkownicy) również potwierdzają, że problem zamrażania ekranu ustąpił.

I ten testowy plik .exe jest już dostępny dla wszystkich użytkowników wraz z instalką AutoMapa 6.16 (1406) RC2.

Więc jak najbardziej AutoMapa i NavRoad robią co mogą aby dostosować swój produkt do najnowszych urządzeń z serii S6.


Z zakupami byłbym ostrożny dopóki nie pojawi się informacja na stronie www automapy, że urządzenia są z nią po prostu zgodne.

T34 - 2014-06-17, 12:18
Temat postu: AM poprawiła błąd - można jechać na wakacje
Koledzy, Auto Mapa w końcu poprawiła błąd - wypuścili RC2, który nareszcie działa dobrze z procesorem SirfStar VI montowanym w NavRoad S6. Program jest do ściągnięcia z oficjalnej strony AM http://w3.automapa.pl/?PE...=PL&cid=204021. U mnie Auro S6 działa pięęęęęęęęęęknie. Teraz rzeczywiście widać ogień :mrgreen:
feiran - 2014-06-17, 12:28
Temat postu: Re: AM poprawiła błąd - można jechać na wakacje
Na stronie AM jest tylko wersja RC2 na Polskę. Co z mapą EU ?
Ciekawe kiedy udostępnią pełną wersję ?
Jak szybko u Ciebie nawigacja " łapie satelity "

T34 napisał/a:
Koledzy, Auto Mapa w końcu poprawiła błąd - wypuścili RC2, który nareszcie działa dobrze z procesorem SirfStar VI montowanym w NavRoad S6. Program jest do ściągnięcia z oficjalnej strony AM http://w3.automapa.pl/?PE...=PL&cid=204021. U mnie Auro S6 działa pięęęęęęęęęęknie. Teraz rzeczywiście widać ogień :mrgreen:

andreas1 - 2014-06-17, 15:33

Jest już EUROPA RC2
Pozdrawiam

FISHBONE89 - 2014-06-17, 16:25

Dziwna sprawa...
Mam u siebie ustawiony port COM1 i szybkość odczytu 38400 bps. Synchronizacja czasu i strefy czasowej jest włączone.
Są to domyślne ustawienia w AutoMapie zaraz po instalacji.

Pierwszego FIXa łapie jakoś 2 minuty, i po tym zabiegu, jak wyłączę AutoMapę i wejdę w ustawienia czasu urządzenia to są zmienione z GMT+1 (warszawa) na GMT(cośtam).

Dlaczego AutoMapa zmienia moją strefę czasową?

P.S. Jak długo Wam wyszukuje satelity? Ja sprawdzam w "Test GPS" w ustawieniach urządzenia. Po włączeniu praktycznie od razu mam 3 satelity, a max mi łapie 9 ale dopiero po jakichś 4-5 minutach, trochę długo...

feiran - 2014-06-19, 14:23

Zainstalowałem wczoraj AM 6.16 EU RC2 na NR VIVO s6 z nadzieją, że teraz wszystko będzie OK.
I.... znowu rozczarowanie.
Bez montażu w samochodzie ( z ręki, na otwartej przestrzeni ) nawigacja wcale nie łapie satelitów ( czekałem ok 25 min).
Po zamontowaniu w samochodzie ( na przedniej szybie ) NR łapie satelity po przejechaniu ok.10 km ( ok.10 minut jazdy).
Potem w czasie jazdy czasami pojawia się komunikat "słaby sygnał GPS" i nawigacja "gubi się".
Ponowne przeliczenie trasy trwa szybko, jednak częste "gubienie się '' jest irytujące.
Może trzeba ustawić inaczej nastawy GPS ?? Test GPS pokazuje, że urządzenie znajduje 8-9 stetelitów.
Zastanawiam, się już, czy to może mój NR jest wadliwy.
Co robić ?????

Maxior - 2014-06-24, 11:24

feiran napisał/a:
Zainstalowałem wczoraj AM 6.16 EU RC2 na NR VIVO s6 z nadzieją, że teraz wszystko będzie OK.
I.... znowu rozczarowanie.
Bez montażu w samochodzie ( z ręki, na otwartej przestrzeni ) nawigacja wcale nie łapie satelitów ( czekałem ok 25 min).
Po zamontowaniu w samochodzie ( na przedniej szybie ) NR łapie satelity po przejechaniu ok.10 km ( ok.10 minut jazdy).
Potem w czasie jazdy czasami pojawia się komunikat "słaby sygnał GPS" i nawigacja "gubi się".
Ponowne przeliczenie trasy trwa szybko, jednak częste "gubienie się '' jest irytujące.
Może trzeba ustawić inaczej nastawy GPS ?? Test GPS pokazuje, że urządzenie znajduje 8-9 stetelitów.
Zastanawiam, się już, czy to może mój NR jest wadliwy.
Co robić ?????


Problem chyba nie dotyczy tylko Twojego egzemplarza. Mam to samo, a wpisy innych użytkowników sugerują, że ma to powszechny charakter.

feiran - 2014-06-24, 11:30

Jest już wersja R3 na stronie Auto Mapy.
Ciekawe, czy wreszcie jest OK ?
Testował już ktoś ?

biperek - 2014-06-24, 16:15

feiran napisał/a:
Jest już wersja R3 na stronie Auto Mapy.
Ciekawe, czy wreszcie jest OK ?
Testował już ktoś ?


Zainstalowałem, ale zrobiłem niewiele km. Wielkiej różnicy na moim AURO S6 nie zauważyłem. Może nieco precyzyjniej łapie pozycję, ale trzeba przetestować dłużej. Opóźnienie w ruchu miejskim niestety nadal jest.

fox2plus - 2014-06-24, 17:24

biperek sadze ze to nie wina am tylko samego urzadzenia zobaczymy co wymysla
biperek - 2014-06-24, 18:48

fox2plus napisał/a:
biperek sadze ze to nie wina am tylko samego urzadzenia zobaczymy co wymysla


Oby, u mnie wszystko działa wzorowo z wyjątkiem szybkości reakcji w czasie jazdy. Nie ma problemu z ustaleniem pozycji po uruchomieniu. Zasięg łapie zwykle w kilka-kilkanaście sekund po uruchomieniu AM.

Zastanawiam się jakby AURO S6 zareagowało na firmware z AURO S2 :) Główne funkcje i wyposażenie to samo, różnica w procku i tu może być wąskie gardło. Może GPS hulałby stabilniej? Może zwrócić się z zapytaniem do pomocy technicznej NawRoad ? :)

backdraft - 2014-06-25, 21:17

Jest nowa automapa 1406. Piszą, że są poprawki do serii 6 ale w przykładach sprzętu zgodnego (przetestowanego) w dziale automapa dla windows - wymagania sprzętowe modeli serii 6 niestety nadal nie ma! Przykre.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group