To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

Vivo - Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne

no_taki - 2014-07-07, 21:44

Masz rację
remikg77 - 2014-07-07, 21:52

kolego ta Twoja wersja iGO coś niepewna plik uruchamiający w w IGO to : iGO.exe
prawidłowa ścieżka to:\Storage Card lub SDMMC w zależności jak czyta navi\Primo\iGO.exe

tu masz poradnik
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503

i najlepiej wgraj jakiś panel i po kłopocie myślę że ten będzie też zgodny z twoją navi
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36338
:-)

\SDMMC\Automapa EU\Automapa Eu.exe
\SDMMC\Primo\9.6.12.243837.exe
\SDMMC\TomTom\TT7 Navigator.exe
\SDMMC\MioMap\MioMap.exe
\SDMMC\Garmin\RUN GMXT\MobileNavigator.exe
\SDMMC\Navigon\Mobilenavigator.exe
\SDMMC\MapaMap\MapaMap.exe

no i edytuj najpierw w panelu ścieżki tak jak pisałem np:
prawidłowa ścieżka to:\SDMMC\Primo\iGO.exe

na Auro 2S hula, aż miło

no_taki - 2014-07-07, 21:55

Kolego... z całym szacunkiem.. jak nie wiesz o czym piszesz, to lepiej nie pisz .
Głupio jest się ośmieszac.

remikg77 - 2014-07-07, 22:00

chciałem Tobie tylko pomóc, ale skoro wiesz wszystko to oświecaj a nie obrażaj
Maxior - 2014-07-07, 22:01

Mam trzy różne wersje Igo Primo. W każdym jest inna nazwa pliku uruchamiającego program:
Navi.exe
i3-Primo.exe
Primo.exe

no_taki - 2014-07-07, 22:07

Maxior .. jeszcze raz dzięki za rady:-). Przekazałem je koledze, kóry ma problemy z navroadem.. myslę, ze mu pomogą :-)
Jak napisałem.. kolega remikg77 nie za bardzo ma pojecie o czym pisze, ale chciał zaistniec ;-)
Mogę zagwarantować, ze tak iGO jak i AM pójda jesli katalog programu nazwiemy "[Cenzura]_z_krola", a nazwę pliku wykonywalnego "[Cenzura]_krolewicza.exe" :mrgreen:
Jak kolega remikg dojdzie dlaczego tak jest... bedzie miło posłuchac jego rad :-)

steview - 2014-07-08, 17:20

Normalnie śmiech na sali!
Tyle się umęczyłem i przy okazcji co niektórych z Was a tutaj się okazuje, że wszystko działa w porządku. Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...

biperek - 2014-07-08, 18:53

steview napisał/a:
...Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...


Nic dziwnego w tym nie ma, ten typ tak ma. Ścieżka edytowalna z poziomu interfejsu dotyczy właśnie klawisza www. Dziwić może raczej fakt, że producent nie pomyślał o możliwości edytowania napisów na klawiszach.

Maxior - 2014-07-08, 20:46

steview napisał/a:
Normalnie śmiech na sali!
Tyle się umęczyłem i przy okazcji co niektórych z Was a tutaj się okazuje, że wszystko działa w porządku. Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...


.lnk niezbędny jest jedynie w przypadku chęci urachamiania programu nawigacyjnego z przycisku GPS.

steview - 2014-07-09, 15:19

Z plikiem .lnk czy też bez niego nawigacja odpala z przycisku WWW
feiran - 2014-07-10, 10:12

Zainstalowałem AM EU w. 16.16 1406 na NR Vivo S6.
Po około 15 minutach jazdy w dalszym ciągu nie mogę złapać sygnału GPS.
Czy pierwsze uruchomienie wymaga dłuższego czasu ? Może trzeba zmienić jakieś ustawienia ?
A może najnowsza wersja nie jest jeszcze w pełni OK ?

tikotka - 2014-07-10, 10:21

Pytanie, czy wyszukuje Ci ODBIORNIK GPS, czy szuka SYGNAŁU GPS? Jeśli to pierwsze, to coś jest skopane w konfiguracji (brak danych NMEA z odbiornika). Jeśli to drugie, przyczyn może być więcej - ekranowana szyba w samochodzie, zakłócenia, fatalna pogoda, itp. Jeśli urządzenie nie było dłużej używane, złapanie SYGNAŁU GPS może potrwać nawet kilka - kilkanaście minut i dobrze by było wtedy się nie poruszać. Potem łapie już szybko.
zielony9999 - 2014-07-10, 14:57

Wieszają się te Vivo S6 nadal na AM? Na ceneo opinie są różne, jedni piszą, że tak inni, że nie. Dlatego wolę spytać się tutaj i nie zrobić plamy przy zakupie nawigacji?
andreas1 - 2014-07-10, 15:36

Jeśli o mnie chodzi to jestem zadowolony z działania AM , jeżdżę po Krakowie i jest OK.W trasie jeszcze nie byłem z nowym sprzętem(vivo s6).Kamerka cofania działa idealnie (szybko się przełącza)
Pozdrawiam

biperek - 2014-07-10, 19:03

Tak chwalicie to VIVO, że zainstalowałem do AURO S6 firmware w VIVO. Zobaczymy, czy będzie lepiej, w sumie różnią się tylko wymiarami fizycznymi. Wczoraj jechałem 600 km trasy na oryginalnym oprogramowaniu wewnętrznym i szału nie było. W kluczowych momentach potrafi zawodzić, przez nawigację wczoraj źle zjechałem z autostrady, bo urządzenie źle identyfikowało estakadę na której jestem w danym momencie.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group