To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

wbudowane - Blaupunkt - Blaupunkt Santa Cruz 370 Igo

Tygrys20 - 2018-09-08, 09:45
Temat postu: Blaupunkt Santa Cruz 370 Igo
Witam serdecznie,
mam mały problem, posiadam stację Blaupunkt Santa Cruz 370, lecz nie mogę odpalić w nim iGO.
Mam ściągniętą paczkę i wgraną na SD, lecz blaupunkt nie uruchamia programu.
Próbowałem program wasdzić do katalogu /RTNAVI/MobileNavigator.exe, lecz nic to nie daje.
Może ktoś wie jaki powinien być poprawny katalog i nazwa pliku w tym Blaupunkcie.
Z góry dzięki.

jacekp1313 - 2018-09-08, 09:57

Tygrys20 napisał/a:
Próbowałem program wasdzić do katalogu /RTNAVI/MobileNavigator.exe
Od kiedy katalog ma rozszerzenie EXE ?

Po zainstalowaniu/skopiowaniu programu na kartę SD zmień nazwe folderu z programem na RTNavi, a pliku *.EXE na MobileNavigator.exe (oczywiście, najpierw włącz pokazywanie rozszerzeń)

Tygrys20 - 2018-09-08, 10:16

jacekp1313 napisał/a:
Tygrys20 napisał/a:
Próbowałem program wasdzić do katalogu /RTNAVI/MobileNavigator.exe
Od kiedy katalog ma rozszerzenie EXE ?

Po zainstalowaniu/skopiowaniu programu na kartę SD zmień nazwe folderu z programem na RTNavi, a pliku *.EXE na MobileNavigator.exe (oczywiście, najpierw włącz pokazywanie rozszerzeń)


Ten zapis to moje uproszczenie właśnie o to chodzi, że próbowałem katalogu RTNavi a w nim plik MobileNavigator.exe.
Może jeszcze coś innego?

jacekp1313 - 2018-09-08, 10:34

Uruchom w ten sam sposób explorera http://chomikuj.pl/jajace...02.zip(archive) lub CeCommandera http://chomikuj.pl/jajace...44.ZIP(archive) - zobaczymy, czy problemem jest typ pliku startowego, czy program iGO

I druga sprawa - czy ten typ karty/formatowanie na pewno współpracuje z Twoim modelem?

Trzecie - wg instrukcji https://www.blaupunkt.com...04_BA_MULTI.pdf jest tam preinstalowane iGO (na SD) Czy przy zakupie dostałeś kartę z programem?
Masz jakieś pliki audio lub wideo na SD poza programem nawigacyjnym?

Tygrys20 - 2018-09-08, 10:50

Ad.1 Pobrałem idę do auto sprawdzić...
Ad.2 Karta działasprawdzone, gdy wgrałem na nią Demo, którą otrzymałem od serwisu AutoMapy to wystartowała.
Ad.3 Karta czysta sformatowana. Po zakupie nie było żadnej karty, tylko napisane na kartonie GPS ready, ale bez karty.

jacekp1313 - 2018-09-08, 11:59

Tygrys20 napisał/a:
Ad.2 Karta działas prawdzone, gdy wgrałem na nią Demo, którą otrzymałem od serwisu AutoMapy to wystartowała
Czyli nazwe folderu oraz pliku EXE znasz - musza byc identyczne jak w w tym demo.
Tygrys20 - 2018-09-08, 20:41

jacekp1313 napisał/a:
Tygrys20 napisał/a:
Ad.2 Karta działas prawdzone, gdy wgrałem na nią Demo, którą otrzymałem od serwisu AutoMapy to wystartowała
Czyli nazwe folderu oraz pliku EXE znasz - musza byc identyczne jak w w tym demo.


No, nie tak do końca. W demie było parę folderów m.in. RTNavi, ale po próbie paru folderów, okazał się jednak folder /MobileNavigator i w nim plik MobileNavigator.

Dzięki za pomoc.

Myślę, że temat można zamknąć.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group