To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

AutoMapa - Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS

mortyl - 2019-10-15, 18:09

Modecom MX4 też łapie. Tak samo wersja 6.24 R1a.
Identyczny program na Goclever oraz Hykker nie łapie.

___Olivia_ - 2019-10-15, 18:14

no_taki napisał/a:
na legalu mozna tylko misiać .
U mnie na legalu jest wszystko w porządku.
Modecom MX3

QbasQ1 - 2019-10-15, 19:17

Mam legalną. Kilka razy próbowałem i nie złapałem sygnału
no_taki - 2019-10-15, 19:23

Czyli, z tego co piszecie wyglada ze to kwestia urzadzenia na ktorym jest AM, a pewnie precyzyjnie rzecz ujmując kwestia modulu GPS w nim zaistalowanego.
Slowem babol nad babole w AM ?

tomeks215 - 2019-10-15, 20:29

U mnie tak samo włączam rano i dupa cały czas szuka sygnału GPS. W urządzeniu wszystko o'k 11 satelitów znalezionych. Modecom MX4
Lepczynski - 2019-10-15, 20:55

To samo na 2 urządzeniach, na Larku i na Navroadzie. AM mimo że widzi satelity nie potrafi obliczyć położenia.
Na tych samych urządzeniach zainstalowałem iGO Primo i śmiga bez problemu, więc to raczej nie jest wina modułu GPS tylko samego programu AM...

jacekp1313 - 2019-10-16, 05:55

Taka propozycja - poza urządzeniem, podawajcie wersje programu oraz ustawienia portu (Auto COM, czy sam COM). Może znajdziemy jakąś prawidłowość.

Peiying Alien X13-12056 + AM 6.24.0 (2917), port COM - sygnał OK

Lepczynski - 2019-10-16, 06:39

Dziś rano na obu urządzeniach wszystko wróciło do normy, łapią sygnał piorunem. Tak że myślę że ktoś musiał w satelitach grzebać? :)
steve73 - 2019-10-16, 07:31

Tak dziś rano wszystko wróciło do normy.Działa !! ;)
no_taki - 2019-10-16, 12:32

Ciecawostka jest to, ze przez caly czas wczoraj same urządzenia potrafily wyliczyc pozycje, a inne programy z nich skorzystać.
Wniosek. W AM jest babol jednak

jenks - 2019-10-16, 15:29

14.10.2019 i 15.10.w godzinach przed południowych jeździłem z AM na Modecom MX3 na trasach Rabka-Zdr.>Łańcut>Rymanów>Sandomierz i nic takiego nie zauważyłem zawsze pokazywała właściwie.Może to były zakłócenia regionalne, w ubiegłym roku jesienną porą czasem zdarzało się takie coś że nie było połączenia GPS jadąc w okolicach Dęblina przez jakieś 20 do 40 minut.
pionaj - 2019-10-16, 15:39

wczoraj pisałem..chyba autorzy am nie opłacili frycowego za październik.

dziś rano było jeszcze kiepsko ale w tej chwili wsio działa na 2 urzadzeniach

tadgra - 2019-12-18, 18:01

Dostałem od zięcia wiekową nawigację Nokia 500 PD14 z odblokowanym WIN CE i aktualną Automapą no i jest problem bo nie łapie fix-a. Prawdopodobnie jest to związane z resetem tygodni z kwietnia br tzw WNRO. Aby naprawić problem łapania FIX-a w starych nawigacjach, trzeba uaktualnić oprogramowanie modułu GPS. System a tym bardziej mapy nie mają z tym nic wspólnego. W moim TTGo 710 jak i w Nokii były zainstalowane GPS F/W 3.2.4 i to stanowi problem. Dla TTomów niemieccy koledzy opublikowali Patch dla GPS: Flash_F/W_3.5.0 a za moment dołożyli Flash_F/W_3.6.0. Ten drugi podobno jest trochę wolniejszy w łapaniu fix-a ale odbiornik jest czulszy i widzi więcej satelitów. Ja wgrałem ten drugi i moim zdaniem jest rewelacyjny. Fix-a łapie szybko a TT widzi 8-11 satelitów, nigdy nie gubi sygnału i uruchamia się za każdym razem już drugi tydzień. Dla Nokii nic nie znalazłem. Może ktoś coś wie w tym temacie


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group