Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-11-16, 19:56
Lark Voyage 35.5c w IGO 2006 podaje złą datę z GPS
Autor Wiadomość
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-06, 19:38   Lark Voyage 35.5c w IGO 2006 podaje złą datę z GPS

Witam. Tak jak w temacie mój Lark 35.5c podaję datę z GPS-a 01.01.1601 rok :shock:
Normalnie XVI wiek, oczywiście godzinę także złą :-D
I tu moje pytania:
1) Czy inni użytkownicy 35.5c mają to samo,
2) Czy da się to naprawić, jeśli tak to jak :?:

Z góry dzięki za pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-07-06, 19:52   

A jaki czas jest w systemie i ew. w innych programach nawigacyjnych ?
_________________

 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-06, 19:54   

W systemie jest ok, ustawiona poprawnie data i godzina, a z satelity 16 wiek :-?
Zaraz sprawdzę na innych programach navi.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-06, 20:04   

Pewnie przeciążenie pamięci. Odbiorniki GPS NStar też miały takie błędy
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-06, 20:34   

Czyli co trzeba się z tym pogodzić :?:
Sprawdziłem MIOMAP 3.3 i jest to samo.

A na marginesie czy jest możliwość w tymże Larku, żeby wygasić tylko ekran, a nie wyłączać całkiem navi :?: (tak jak jest to np. w Mantach)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-06, 21:11   

oizdob napisał/a:
Czyli co trzeba się z tym pogodzić :?:
Sprawdziłem MIOMAP 3.3 i jest to samo.
Jeśli na dwóch programach nawigacyjnych jest to samo to jest to winna odbiornika.
oizdob napisał/a:
A na marginesie czy jest możliwość w tymże Larku, żeby wygasić tylko ekran, a nie wyłączać całkiem navi :?: (tak jak jest to np. w Mantach)
Start->Suspend
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-06, 21:29   

O a na POLNAV mam 2089rok :shock:
Mało tego sprawdzałem an innym Larku i jest to samo. :roll:

Suspend działa jak jest system odblokowany, a ja mam Larka dziewiczego. :->
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-07, 06:18   

oizdob napisał/a:
innym Larku
Jaki model?
Cytat:
Suspend działa jak jest system odblokowany, a ja mam Larka dziewiczego. :->
"Przeprogramować" guzika się nie da.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-07, 08:13   

Na takim samym modelu.
Także to nie jest jeden przypadek. :cry:
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-07-09, 10:35   Re: Lark Voyage 35.5c w IGO 2006 podaje złą datę z GPS

oizdob napisał/a:
Witam. ... mój Lark 35.5c podaję datę z GPS-a 01.01.1601 rok :shock:
Czy wgrywałeś poprawkę ze strony Larka?1)
Cytat:
Czy inni użytkownicy 35.5c mają to samo,
Ja do swojego wgrywałem pierwszą wersję poprawki i u mnie jest wszystko OK
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2009-07-09, 17:01   

imar gdzie ty tą poprawkę wykopałeś, czemu jej nie widzę na stronie larka :?:
Czy jest ona bezpieczna, żebym nie uwalił sprzętu :roll:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-11, 17:42   

oizdob napisał/a:
Czy jest ona bezpieczna, żebym nie uwalił sprzętu :roll:
Kiedyś była na stronie głównej Larka, więc powinna być bezpieczna
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10