Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sposób na szybsze odpalanie iGO po wgraniu fotoradarów.
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-07-12, 19:57   Sposób na szybsze odpalanie iGO po wgraniu fotoradarów.

- Moj sposob nr 1. wgrywam plik SpeedCamText do folderu Amigo\content\speedcam i uruchamiam "iGO Amigo" - Amigo doskonale radzi sobie z obrobka pliku i juz po kilku sekundach mam w folerze dwa dodatowe pliki speedcam.spdb oraz SpeedcamUpdates.spud.. teraz cala zawartosc foleru z "Amigo" kopiuje do iGO\content\speedcam i mozna uruchoic iGO ze zaktualizowana baza radarow na cala europe..
- sposob drugi - znalezione w sieci - tez dziala - program uruchcmiamy na PC i dopiero skonwertowany powstaly po konwersji plik wgrrywamy do iGO\content\speedcam

iGO8 Speedcam Converter v1.7 (w/ sourcecode)
Requirements: iGo2006, iGO8 , Win XP
Overview: You can convert speedcam TXT file to SPUD or SPUD file to TXT. No more waiting 10 minutes to "INITIALIZING WARNING DATA"

Convert TXT file to SPUD and copy to igo8\content\speedcam\

http://anonym.to/?http://...031/spudtxt.rar

Pozdrawiam..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-05, 11:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
matrix.m5 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 47
Skąd: Z nikąd
Wysłany: 2009-07-15, 18:37   

Pomysły już od dawna wykorzystane i znane w sieci.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-07-15, 19:57   

matrix.m5 napisał/a:
Pomysły już od dawna wykorzystane i znane w sieci.

Znane ale wciaz sa ptyania zwiazane z tym tematem.. nie kazdy potrafi szukac na zagranicznych forach i nie wszyscy wiedza czego szukac
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3476
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-07-15, 20:08   

janusz_40 napisał/a:
Znane ale wciaz sa ptyania zwiazane z tym tematem.

Bo żadnemu leniowi nie chce sie poczytać , lepiej napisać i czekać na gotowe. Druga sprawa że prościej jest zrobić wpis do sys.txt lub zamienić *.exe np na z wersji 8.3.2.64xxx zamiast konwertować przez amigo.

[ Dodano: 2009-07-15, 20:09 ]
janusz_40 napisał/a:
nie kazdy potrafi szukac na zagranicznych forach

wszystko jest u nas
_________________
Mi 10 lite ; Mio c250 Automapa
 
 
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 73
Wysłany: 2009-07-17, 21:49   

ja tam dzielę plik speedcam txt na dwa...instaluję igo z jednym z nich, a potem dogrywam resztę...

5 minut roboty...
 
 
navi_pl
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 146
Wysłany: 2009-08-02, 10:18   iGO fotoradary EU

mam problem z wczytaniem poi fotoradarów EU do iGO8 .tzn. po wrzuceniu pliku txt do speedcama wyświetla mi coś o buforze . zaZnaczę ze fotoradary na polske wczytują się dobrze , no ale pliczek txt polska ma tylko coś około 50kB ,natomiast EU ma prawie 750kB. może wiecie jak rozwiązać ten problem .z góry dzięki
 
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-02, 16:23   

navi_pl napisał/a:
mam problem z wczytaniem poi fotoradarów EU do iGO8


poczytaj tu:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11914
_________________

 
 
navi_pl
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 146
Wysłany: 2009-08-03, 07:55   

fajnie ok.ale na poiplaza sa np. radary dla czech z tym tylko że stacjonarne osobno ,przenośne osobno i tak dalej .czy jest jakiś sposób na połączenie tych speedcam.txt i zrobienie jednego wspólnego pliku dla np: tych czech

chyba że wiecie z kąd mozna pobrać gotowy połączony dla danego państwa speedcam
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-08-03, 08:30   

navi_pl napisał/a:
fajnie ok.ale na poiplaza sa np. radary dla czech z tym tylko że stacjonarne osobno ,przenośne osobno i tak dalej .czy jest jakiś sposób na połączenie tych speedcam.txt i zrobienie jednego wspólnego pliku dla np: tych czech

Oczywiście, można połączyć i dodać radary lotniskowe, echosondy używane przez wędkarzy i wszystkie inne bo to przecież zwykły plik tekstowy. ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
somalek
azymut


Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-04, 20:13   

Witam wszystkich.

Przerabialem ten temat miesiac temu, przed wyjazdem do bulgarii.
Problem u mnie tkwil w zlym formacie pliku z fotoradarami EU.
Pradwopodobnie byl on konwertowany z innego formatu i na koncu pliku wstawiona byla ekstra linijka zawierajaca dodatkowy znak.
Ponadto niektore linijki zawieraja bledne dane co owocuje wyrzuceniem z programu.

Moja propozycja: otworz pliki z EU oraz PL i porownaj format zapisu. Mozna to zrobic w notatniku lub zaimportowac do excela(tylko 65536 linijek).
Na wlasny uzytek przy pomocy POIConvertera stworzylem wlasny plik z radarami tylko tych krajow przez ktore przejezdzalem(nie potrzebowalem danych z hiszpanii czy niemiec). Pojedyncze kraje dodawalem z poiplaza. Mniejszy plik szybciej sie przetworzyl.
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2009-08-06, 20:47   

somalek napisał/a:
Witam wszystkich.

Przerabialem ten temat miesiac temu, przed wyjazdem do bulgarii.
Problem u mnie tkwil w zlym formacie pliku z fotoradarami EU.
Pradwopodobnie byl on konwertowany z innego formatu i na koncu pliku wstawiona byla ekstra linijka zawierajaca dodatkowy znak.
Ponadto niektore linijki zawieraja bledne dane co owocuje wyrzuceniem z programu.

Moja propozycja: otworz pliki z EU oraz PL i porownaj format zapisu. Mozna to zrobic w notatniku lub zaimportowac do excela(tylko 65536 linijek).
Na wlasny uzytek przy pomocy POIConvertera stworzylem wlasny plik z radarami tylko tych krajow przez ktore przejezdzalem(nie potrzebowalem danych z hiszpanii czy niemiec). Pojedyncze kraje dodawalem z poiplaza. Mniejszy plik szybciej sie przetworzyl.


Witam, jak wyodrebnic dane dla danego kraju, jakies instrukcje?
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-08-07, 15:28   

Od kiedy to się cytuje poprzedniego posta :evil:
somalek napisał/a:
Na wlasny uzytek przy pomocy POIConvertera stworzylem wlasny plik z radarami tylko tych krajow przez ktore przejezdzalem(nie potrzebowalem danych z hiszpanii czy niemiec). Pojedyncze kraje dodawalem z poiplaza. Mniejszy plik szybciej sie przetworzyl.
Wszystko i na temat jest napisane.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2009-11-11, 18:28   Sposób na szybsze odpalanie iGO po wgraniu fotoradarów.

Być może nie odkryłem nic nowego i niektórzy z Was wiedzą o tym sposobie, ale mimo to chciałbym się tym podzielić.

Po wgraniu nowych speedcam jak wiadomo program uruchamia się bardzo wolno, co chyba wszystkich bardzo w....wia.
Zrobiłem mały eksperyment i o dziwo iGo z nowym speedcam odpala od pierwszego razu.
Jak to zrobić?
Po wgraniu do naszego urządzonka GPS nowego speedcam włączamy go i oczywiście widzimy, że jakby "chciało ale nie mogło".Wyłączamy więc nasz sprzęt.Edytujemy nasz nowy speedcam txt. w notatniku i obcinamy połowę tego co tam jest.Wgrywamy to do urządzenia i powinno odpalać od "pierwszego razu".Jeśli tak się stało, to zamieniamy pliki spedcam txt. na właściwe i również powinno zadziałać.
Taka operacja trwa krócej niż czekanie aż iGO odpali po wgraniu nowego spedcam txt.
 
 
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Wiek: 49
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-11, 21:02   

Pytanie, czy mamy tym sposobem wszystkie kamery, czy tylko te z okrojonego pliku? W końcu plik speedcam.spdb powstaje z okrojonego pliku, a to jego tworzenie zajmuje tyle czasu.
 
 
 
hudy1 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 475
Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 2009-11-11, 21:20   

Wydaje mi się,że radary są wszystkie.
Odbywałem podróże po kraju i za granicą i wszystko było ok.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11