Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:50
Lark 50.1
Autor Wiadomość
JaMi
azymut


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-16, 00:32   

ad2122 napisał/a:
JaMi, a gdzie instalujesz tą MM - na SDMLC, czy w innej lokalizacji?


na sdmlc oczywiscie, jest wolne ponad 750 MB pamieci (potrzeba niecale 400MB)
po nieudanej instalacji, a tylko takie sa, mam komunikat o tym, ze aplikacja moze nie dzialac prawidlowo (i nie dziala) i mniej wolnego miejsca na sdmlc. Pojawia sie nowy katalog w katalogu MAPY. Ten nowy katalog to wlasnie nowa wersja MapyMap. Moge, a nawet musze usunac ten katalog i wlasciwie wracam do stanu wyjscia.

Za kazdym razem odpala sie MapaMap w wersji pierwotnej, upgradu po prostu nie ma. Moge na nowo odpalic instalatora, dziala prawidlowo i w trakcie kopiowania map wyrzuca ten sam blad - brak mozliwosci skopiowania pliku XXXX sprawdz czy dysk nie jest zabezpieczony, error nr 29. Potem zaczyna dalej kopiowac pliki dzwiekowe i konczy instalacje z uwaga jak podalem na poczatku.

Przypomne, ze z tej samej instalki aplikacja prawidlowo instaluje sie na Larku 43. na wszelki wypadek pobralem nowa instalke i jest to samo.
Zastanawiam sie gdzie jest babol....
 
 
tomba
azymut


Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-16, 15:22   

Witam wszystkich. Mam pytanko, może ktoś to już rozszyfrował.
Podczas gdy mam włączoną automapę i przycisnę guzik głównego menu (na górze obok power) to ładuje mi się główne menu larka. Moje pytanie jak wrócić spowrotem do programu nawigującego?

Kilka razy mi się udało ale sam nie wiem jak.

Pozdrawiam
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-07-16, 21:49   

Mam Larka,cena byla kosmiczana 450zl,ale po rozmowie iz ja zamawialem i to jest moje,okazalo sie ze ta wlasnie nawigacja jest w promocji 393zl.

juz chcieli jelenia zlapac
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-07-17, 00:21   

JaMi, a ta instalka wersji Top, to pod jaką navi jest dedykowana? Pytam, bo miałem podobny problem przy instalacji na HTC'u. Próbowałem z chyba 10-cioma różnymi instalkami, aż wreszcie się udało. Niektóre pyszczyły o błędach podczas instalacji, inne instalowały się, ale nie działały poprawnie tzn. podczas przeliczania trasy odcinek 5-6 km liczyły z 15 min :shock: a symulacja wytyczonego odcinka przebiegała w iście żółwim tempie, aż do zawieszenia palma, itp klocki :-/ . Wreszcie znalazłem tą jedyną, która poszła. Problem może tkwić w wersji instalki.
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2009-07-17, 07:20   

JaMi, w przypadku 50.1 może być kłopot. ad2122 pisał o wersjach dedykowanych - w każdym modelu nawigacji inaczej się nazywa pamięć wewnętrzna, więc instalator wrzuca MM w inne miejsca - (NANDFlash, ResidentFlash, Flash_disc) i może być tak, że użyta przez Ciebie instalka trafia akurat w ograniczony obszar pamięci.
Propozycja rozwiązania:
- zarejestruj się na stronie producenta map, tam pojawi się kopia mapy, która masz w nawigacji i może po nazwie dojdziesz, której instalki masz używać
- zastosuj MMSDTop - przeznaczona na karty SD, więc pasuje do każdej nawigacji (a i instalacja trwa kilka minut)
_________________

 
 
Tomasz M. 
azymut


Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-17, 08:46   

jacekp1313 napisał/a:
JaMi, w przypadku 50.1 może być kłopot. ad2122 pisał o wersjach dedykowanych - w każdym modelu nawigacji inaczej się nazywa pamięć wewnętrzna, więc instalator wrzuca MM w inne miejsca - (NANDFlash, ResidentFlash, Flash_disc) i może być tak, że użyta przez Ciebie instalka trafia akurat w ograniczony obszar pamięci.
Propozycja rozwiązania:
- zarejestruj się na stronie producenta map, tam pojawi się kopia mapy, która masz w nawigacji i może po nazwie dojdziesz, której instalki masz używać
- zastosuj MMSDTop - przeznaczona na karty SD, więc pasuje do każdej nawigacji (a i instalacja trwa kilka minut)


Prawdopodobnie to jest to !!! Miałem easy zrobiłem aktualizację na TOP i błędy przy instalacji. Dopiero pomoc ze strony MapyMap (przysłali mi plik do podmiany) załatwił problem.

Przy instalacji prawdopodobnie wgrywało się do ResidentFlash (a tam pojemność ok 60-70 MB) zamiast na SDLMC (1MG).

pozdrawiam
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-07-17, 16:14   

Pytanie,ktory wpis sie zmienia aby odblokowac 50.1 ? launch 50 ? bo z tego wszystkiego zapomnialo mi sie.

EDIT:

Nieaktualne,juz odblokowalem po swojemu.
Ostatnio zmieniony przez gienek121 2009-07-17, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
agrestrybnik
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-17, 19:39   

kupilem dzis larka 50.01 w mix elektronic w Rybniku, za 392 zlote, poodpaleniu go pierwsze co mnie przerazilo to trup na ekranie w niebieskim kolorze tak jakby w kupie kilka pixeli padnietych, jutro jade z reklamacja powinni wymienic na inna sztuke, czasu tez nie pamieta, po wylaczeniu i zalaczeniu rok 2003 z godzina 12:00, w larku 35.00, po wylaczeniu i zalaczeniu pamieta date
 
 
sebo72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-17, 21:01   

mam rezerwację Larka 50.1 w mix electronics. Czytając posty na forum poważnie się zastanawiam czy odebrać ten model. Kusi mnie duży wyświetlacz i transmiter FM, może 43.1 bedzie lepszym rozwiązaniem (np. opinie z Komputronik.pl). Szczególnie gdyby coś byłoby nie tak to serwis Larka...... ech szkoda pisać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2009-07-17, 21:03   

Zanim zdecydujesz się na 43.1 spójrz na ilość postów w wątku Lark 43.1 ,jego awaryjność, serwis i to jak on działa
_________________

 
 
sebo72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-17, 21:30   

Czytałem ten wątek. Ale chyba nie chcę być beta testerem. Pierwsze egzemplarze w sprzedaży - (może) nie dopracowany soft - "choroby wieku dziecięcego". Chyba poczekam jeszcze troszku, albo Mio200, Goclever5065(też kurcze nowy model).... zobaczymy.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-18, 08:38   

jacekp1313 napisał/a:
spójrz na ilość postów
Warto jednakże rozważyć statystykę awarii - na rynek trafiło niemal jednocześnie kilkadziesiąt tysięcy urządzeń (myślę, że około 40 tys.)
_________________

 
 
stach22 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-07-18, 16:17   

JaMi napisał/a:
chomiq napisał/a:
lukifree czy u Ciebie też zegarek i datownik tak się zachowuje?

Jeszcze dziś sprawdzę proponowane przez Ciebie ustawienie. Synchronizację czasu mam odznaczoną, ale w tej chwili prędkość portu ustawioną miałem na 6800


Witam
Od wczoraj posiadam Larka 50.1...i niezle sie wkurzylem....

Zegarek i data resetuja sie jak w opisach wyzej. Troche wkurzajace, bo swiadczy o wadliwym dzialaniu urzadzenia. Ladowanie baterii nie ma tu nic do rzeczy, zwlaszcza, ze jest pelna

Najgorsze jest to, ze nie daje sie zainstalowac pelna wersja MapyMap. Akurat taki program wykorzystuje osoba, dla ktorej jest to urzadzenie.
Odpalam instalatora, zaczyna kopiowac pliki, mapy i efekt w sumie zaden. Na kilka prob tylko raz udalo mi sie zakonczyc instalacje, ale co z tego, skoro nadal odpala sie MapaMap w wersje Easy, czyli taka jak byla.......
MapaMap jest legalna, wszystko odbywa sie zgodnie z prawem i procedurami


Miałem taki prolem w 35.3 - problemem okazał się orginalny kabelek larka. Po zamianie na inny (od aparatu foto) instalacja przebiegła bez żadnych problemów.

pozdr
stach
 
 
Maciek415
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-07-19, 23:46   

Potwierdzam problem z resetem czasu w larku 50.1.
Oprócz tego długo łapie sygnał (nawet do paru minut), kilka razy w ogóle nie złapał.
 
 
sebo72
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-20, 21:14   

Przyznać muszę że faktycznie długo łapie fixa (w porównaniu do 35.4), najlepiej w takim wypadku nie wyłączać navi tylko "usypiać". Po ponownym uruchomieniu godzina i data są OK a łapanie satelitek jest błyskawiczne(nawet w mieszkaniu widzi 3 - 4sztelity!!!) . Szkoda że nie odtwarza mp3 i mp4, no ale są konwertery, transmiter FM działa wyśmienicie. Uchwyt na szybę jest za krótki i jadąc nocą wyświetlacz odbija się w przedniej szybie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10