Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 18:50
Lark 50.1
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18886
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-07-21, 10:38   

Próbowałem przetestować (dla znajomego) na Larku 50.1 MapęMap MMSDTop - próba uruchomienia z karty SD kończy się komunikatem "Failed to get Hardware ID". W innych nawigacjach (Nv35, Lark 35.5c) działa.
Czy komuś udało się uruchomić MM z karty SD?

JaMi, jaki plik dostałeś do podmiany z Imagisu?


[ Dodano: 2009-07-23, 10:43 ]
Ominąłem problem instalowania MM na Larku 50.1 - http://www.my-navia.pl/vi...p=111365#111365
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-23, 09:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
nowackit
Waypoint


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-07-22, 11:50   

Mam dokładnie ten sam problem co JaMI ... :cry: Po konsultacji z Imagisem i Panem od serwisu Larka (mam 50.1) otrzymałem info, iż jedyne lekarstwo to wysłać do serwisu z opisem co się dzieje. Wg niego w trakcie instalacji doszło do przerwania łączności i w pamieci urządzenia jest bałagan, który można usunąć poprze formatowanie pamięci wewnętrznej urządzenia.
I tu mam pytanie: czy ktoś mógłby podowiedzieć czy mogę to zrobić sam i ewentualnie jak tego dokonać ??? Dzięki.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18886
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-07-22, 11:58   

O formatowaniu pamięci w larkach: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
Tylko zastanów się, czy na pewno chcesz stracić gwarancję? Bo jest to poważna ingerencja w oprogramowanie...
_________________

 
 
WooYtaZ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
  Wysłany: 2009-07-25, 12:19   LARK 50.1 KILKA PYTAŃ

Witam :)
Jestem nowy.. mam jako takie pojecie o nawigacjach :) jednak chcialbym sie poradzic was (profesjonalistów :) ) w kilku sprawach.
1. Czy mogę ładować Larka ładowarką sieciową?

2. Nie moge odpalic pod windowsem transmitera FM :| a pod zwyklym menu nie dzialaja mi mp3. Czy wogole jest mozliwosc nadawania mp3 do radyjka czy pozostaja same wma ?

3. Moj lark ma problemy z odtwarzaniem filmow :| czy wchodzi tu w gre za duza rozdzielczosc filmu ?;> czy po prostu zle konwertuje do wmv ?

Proszę o pomoc :)
_________________
LARK 50.1 :]
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-07-25, 16:27   

Ad. 1 Jako że produkcja ta sama co seria 35.x i 43.x to strzelam :arrow: TAK
Dobierz jedynie odpowiednią ładowarkę, propozycji na forum trochę jest.

Ad.2 Może być i jedno i drugie. Jak konwertujesz to nie wiem, ale skoro już i tak to robisz, to ustawiaj rozdzielczość wyjściową na taką, którą posiada ekran w Twoim Larku. Dając większą i tak nie poprawisz jakości obrazu, bo przez to tylko procesor ma więcej roboty przy przeliczaniu tego do właściwych rozmiarów. To tak z wielkiego uproszczenia.
 
 
WooYtaZ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-26, 00:04   

Dzieki bardzo za odpowiedz :) co do tej ladowarki po prostu nie chce uwalic za szybko akumulatora ladujac navi tylko w samochodzie ew. pod USB ...bo to jednak nie to samo co podpiecie pod 220 ;)
_________________
LARK 50.1 :]
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-07-26, 11:43   

Kup ładowarkę do Motoroli z wtyczką na wyjściu miniUSB i będzie dobrze, w końcu wszyscy ładują przez takie coś swoje telefoniki i nic się nie psuje.
Ja za swoją dałem 12zł.
A są na forum też inne rozwiązania, jak zasilacze z wyjściem jak w samochodzie.
 
 
WooYtaZ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
  Wysłany: 2009-07-26, 21:46   

To znaczy dysponuje ladowarka z wtykiem mini usb ( bo laduje nią firmowego palma HTC) ;] a ze on firmowy to nie musze sie martwic ;p jak pieprznie to nie moj interes ;-) a navi jest moja i byloby mi szkoda :-D


a co z tym transmiterkiem pod windowsem ? ;> czy jest taka opcja zeby puszczac mp3 przez transmiter czy musze sie męczyc z WMA na tym standartowym menu ?;>
_________________
LARK 50.1 :]
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-07-27, 16:53   

Przyznam, że z tym tematem jeszcze nie miałem żadnych doświadczeń, ale popatrz w Panelu Sterowania, coś mi się zdaje, że powinna tam być jakaś ikonka od tego. Może wystarczy coś poprzestawiać.
 
 
WooYtaZ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-27, 20:34   

hmm... juz kombinowalem i jak narazie nie ma :| windowsa przetrzepalem i panel sterowania :) i nic :) ale swoja droga to musi gdzies byc skoro to menu sie opiera na WINDZIE <mysli> no chyba ze jest to osobny program :| i bedzie trzeba cos dodatkowo do windy wrzucic :|
_________________
LARK 50.1 :]
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-07-27, 20:40   

WooYtaZ napisał/a:
hmm... juz kombinowalem i jak narazie nie ma :| windowsa przetrzepalem i panel sterowania :) i nic :) ale swoja droga to musi gdzies byc skoro to menu sie opiera na WINDZIE <mysli> no chyba ze jest to osobny program :| i bedzie trzeba cos dodatkowo do windy wrzucic :|


Jest w ukrytej partycji:

\ResidentFlash2\FM

ale ja sobie zrobilem skrot w residentflashu

Dodaje go w archiwum,wypakowac i zawartosc folderu wzucic do ResidentFlash

skrot.rar
Skrot do transmitera FM
Pobierz Plik ściągnięto 91 raz(y) 139 Bajtów

 
 
WooYtaZ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-07-27, 21:10   

Dzieki ;] jutro sprawdze :) bo dzisiaj juz nie bede katowal samochodu a radio w domu to ciezko znalezc ;) :]
_________________
LARK 50.1 :]
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-28, 22:07   

Zły dział.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rbanach
azymut


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-07-31, 00:00   

gienek121 napisał/a:
WooYtaZ napisał/a:
hmm... juz kombinowalem i jak narazie nie ma :| windowsa przetrzepalem i panel sterowania :) i nic :) ale swoja droga to musi gdzies byc skoro to menu sie opiera na WINDZIE <mysli> no chyba ze jest to osobny program :| i bedzie trzeba cos dodatkowo do windy wrzucic :|


Jest w ukrytej partycji:

\ResidentFlash2\FM

ale ja sobie zrobilem skrot w residentflashu

Dodaje go w archiwum,wypakowac i zawartosc folderu wzucic do ResidentFlash


Tzn ??? Bo mam na pulpicie skrot do FM, ale ciagle leci glos przez nawigacje...
 
 
Gessle
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-01, 21:35   

Witam,

zakupilem wlasnie larka 50.1 a ze jest to moj pierwszy kontakt z nawigacja satelitarna mam kilka pytan. z tego co wyczytalem musze dokonac dwoch "odblokowan" - jedno by zainstalowac automape (co musze zmienic w ustawieniach AM by wspolpracowala ona z larkiem?) i drugie bym mogl odtwarzac wlasne pliki muzyczne i wideo? i jeszcze jedno - karty sd o jakiej pojemnosci czyta to urzadzenie? (chodzi mi oczywiscie o gorna granice).

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12