Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
smartGPS SG200 - JAK ODBLOKOWAC
Autor Wiadomość
jahoo_23 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-16, 13:20   SG 200

Witam.

Ma ktoś sprawdzony sposób na odblokowanie tego urządzenia??,
czy można zastosować inne sposoby np. z SG310??

Z góry dziękuję za pomoc ;-)


już wszystko gra-dzięki za wszelką pomoc :lol:
 
 
highlander111 
azymut


Dołączył: 22 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-22, 18:10   

Na karcie Flash jest plik o nazwie menu.exe bodajze,wystarczy,ze go skopiujesz na komputer,otworzysz notatnikiem,zmienisz nazwe na np. nomenu.exe,ponownie skopiujesz na karte Flash do floderu w nawigacji z ktorego go skopiowales i po resecie masz odblokowany system,dotyczy to kazdej nawigacji Smart.Zapomnialem tylko nazwy pliku,ale prawdopodobnie jest to wlasnie Menu.exe w folderze Smart SG :-P
 
 
mlypaw
azymut


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-31, 21:52   smartGPS SG200 - JAK ODBLOKOWAC

Witam mam problem z nawigacja smartGPS SG200 nie wiem jak ja odblokowac
prubowalem sposobu z forum i mi sie nie udalo bardzo zalezy mi na odblokowaniu
tego urzadzenia bo chcialem wrzucic sobie automape oryginalna mapa jest do kitu
prosze o pomoc
pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-31, 21:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-07-31, 22:47   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12037
_________________

 
 
mlypaw
azymut


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-31, 23:04   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12037




prubowalem
 
 
szalonooki
azymut


Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 1
  Wysłany: 2010-03-27, 13:48   ODBLOKOWANIE SMART GPS SG200

przyznam się ze sam tego nie wymyslilem, zainspirowal mnie artykuł na jakims forum, artykuł, którego teraz, kiedy zasiadłem do tematu, niestety nie moge odnaleźć, w każdym razie:
1 Trzeba sie połaczyć z navi tym majtkrosoftowym softem, co sie nazywa ActiveSync
2 Na PCecie w "moim komuterze" wejść w urządznie przenośne a tam w folder \flash_storage
3 Przeciągnąć na pulpit plik autorun.inf
4 Zaznaczyć autorun.inf, ten na pulpicie PCta, i zrobić kopiuj/wklej (Control-C Control-V) po to żeby "w razie czego" mieć kopie do przywrócenia, mam ją teraz, również na pulpicie w pliku kopia autorun.inf
5 autorun.inf, ten na pulpicie PCta, prawo-klik-go i wybieramy polecenie Edycja
6 Zmieniamy jego zawartość z:
\flash_storage\smartgps\menu.exe
na
\Windows\explorer.exe
7 Zamykamy go zapisując zmiany
8 Usuwamy autorun.inf w oknie urządzenia przenośnego, gdzie jestesmy cały czas w folderze \flash_storage
9 Przeciągamy tam plik autorun.inf z pulpitu.
10 Wyłączamy urządzenie na twardo( przełącznik z tyłu)
11 Po 10 sekundach właczamy je ponownie. Powinien zgłosić się normalny Pulpit, z menu start i tak dalej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2010-03-27, 13:55   

Gratulacje.

A jeżeli startuje Windows, to można też wrzucić dowolny pulpit z http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 a w autorun.inf podać ścieżkę dostępu do pliku exe uruchamiającego pulpit.


Scaliłem dwa wątki
_________________

 
 
maciek2616
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-04, 17:38   

Witam !!! Czy ktoś już korzystał z opisu odblokowania podaną przez kolegę " szalonooki "?? Czy są jakieś skutki uboczne - tzn po zastosowaniu się do tego opisu po odblokowaniu urządzenie zaczęło np. szwankować lub okazywać inne objawy błędnego odblokowania ?? Sorki , że nudzę tymi pytaniami , lecz wolę kilka razy spytać niż raz zepsuć !!! Z góry wielkie dzięki za odpowiedź !!!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-01-04, 19:55   

To typowe odblokowanie tego typu urządzeń, stosowane od trzech z góra lat w starych, dobrych biedronkowych Naviach i Akirach

W ten sam sposób uruchamia sie dowolny pulpit z działu z pulpitami (wskazując plik exe w autorun.inf) - ja mam tak na mojej stareńkiej Navii
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maciek2616
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-04, 21:19   

Wielkie dzięki za pomoc !! Czuję się troszeczkę pewniej :-) aczkolwiek czuję pewien niedosyt ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2012-01-04, 21:23   

Ja też zacząłem przygodę od edycji pliku autorun.inf (tak, aby startował Windows, potem zrobiłem własny pulpit - przerabiając znaleziony na forum) w Navii Nv35 z Biedronki w 2008 roku i działała ponad dwa lata bezawaryjnie.

Pilnuj tylko szczegółów - zmiana jednego znaku i koniec.
_________________

 
 
maciek2616
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-04, 21:54   

Ok ! W zasadzie to nie moja nawigacja tylko kolegi !! Więc to do niego należy decyzja !! I tak przy okazji chciałem zapytać czy mogę potem po odblokowaniu wgrać moją auto mapę 6,9 z mojego GoClevera 5070 ?? W sensie , że skopiuję z mojej karty na jego kartę ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2012-01-04, 21:58   

W zasadzie tak, ale może pojawić sie problem z rozdzielczością i innymi ustawieniami. Prościej będzie zainstalować na nowo
_________________

 
 
maciek2616
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-04, 22:05   

Aha :-D Wielkie DZIĘKI za pomoc :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10