Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:40
becker 7928 - odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
monkos
azymut


Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-19, 19:03   becker 7928 - odblokowanie, inny program nawigacyjny

od 3 dni mam beckera 7928, z mampąmap i mapami beckra, od wczoraj oryginalna automapę ale w wersji win mobile - nie wiem jak ją przekonfigurować na win ce 5,0? jestem poczatkującą użytkowniczką ale postanowiłam to rozgryźć bez pomocy męża :oops:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-17, 10:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-19, 19:06   

Skorzystaj z instalatora
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-19, 19:13   Re: automapa win mobile na beckera 7928 ??

monkos napisał/a:
od 3 dni mam beckera 7928, z mampąmap i mapami beckra, od wczoraj oryginalna automapę ale w wersji win mobile - nie wiem jak ją przekonfigurować na win ce 5,0? jestem poczatkującą użytkowniczką ale postanowiłam to rozgryźć bez pomocy męża :oops:

Nie ma czegoś takiego jak oryginalna AutoMapa (licencja) na WinMobile.
AutoMapa oryginalna jest na WinCE 4.2, WinCE 5.0, WinMobile, PPC_2003, PC i wyboru dokonuje się podczas instalacji.

Chyba że masz już na karcie zainstalowaną w wersji na WM i chcesz na inny system (WinCE 5.0), należy wtedy użyć instalatora Automapy z wersji jaką posiadasz i zainstalować, albo wyodrębnić plik wceAm.exe skopiować do katalogu głównego Automapy.

Jak byś napisała jaka to wersja AutoMapy może zaradzilibyśmy bez pomocy i wiedzy męża. :lol:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
monkos
azymut


Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-15, 17:28   dziekuję ale mam jeszcze kilka problemików

udało się już dawno miałam mnóstwo pracy i nie zgłosiłam się z podziękowaniem - teraz dograłam czesia i zaprezentowałam mężowi całkiem nową navigację ku uciesze dzieci becker przemówił że szuka satelitków hihi
ale... chciałam zgodnie z instrukcją podmienić shell.exe na explorer.exe aby mieś windowsa zamiast ekranu beckersa i nic :cry: ! a właściwie musiałam sobie pomóc PC bo nie odpalało się żadne okno poza logo beckera a tak chciałbym dostać się do AM bezpośrednio po starcie, a najlepiej mieć taki fajowy pulpicik!!!! ;-)
na pewno ktoś zna odpowiedź co zrobić z 7928 aby był bardziej osobisty
pozdr :->
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-15, 21:24   

Na Windows Mobile nie uruchomisz explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
monkos
azymut


Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-15, 22:15   

mam winCE 5.0 i nie wiem co zrobić żeby pulpit był "windowdowski" zamiast "beckerowskiego" - dużo kliknięć po uruchomieniu skutecznie zniechęca do korzystania z am, z góry dziękuję za pomoc :lol:
 
 
cygan13
azymut


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-11, 14:55   

Monkos coś dla ciebie ;)
START AutoMapy z pulpitu nawigacji:
USTAWIENIA->INFORMACJE->klikasz szybko 3x ikone NAVIGON
MY FLASH DISK->MNAV->zmieniamy nazwe pliku MNAVDCE [np.MNAVDCE.org]
STORAGE CARD->AutoMapaEU->kopiujemy plik AutoMapaEU do MNAV i zmieniamy nazwe na MNAVDCE.
UWAGA-NIE PODMIENIAMY ORGINALNEGO PLIKU MNAVDCE !!!
Jeśli chcesz powrócić do orginalnych map BECKERowskich,usuwamy skopiowany plik z AutoMapy a nazwe pliku MNAVDCE.org zmieniamy na MNAVDCE i mamy orginał.:)
Pozdrawiam.
 
 
TopuC
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-10, 10:30   Becker 7928

Witam
od kilku dni mam w/w nawigację. W związku z tym pojawiło się kilka pytań:
1. Jak ją odblokować? / czytałem na forum, że ten model nie jest blokowany, ale nie wiem czy dojście do windowsa to znak odblokowanej nawigacji.../
2. Co i jak zarchiwizować przed wszelakimi ingerencjami w oprogramowanie?
3. Jak instalować inne programy np. AutoMapę jeśli na oryginalnej karcie sd jest tylko ok 50 mb wolnego miejsca? /oryginalna ma tylko 2gb, z czego same mapy Europy zajmują ponad 1,7gb/

Fragmenty odpowiedzi na w/w pytania znalazłem już na forum, ale może ktoś opisałby to łopatologicznie kroczek po kroczku.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-10, 11:25   

Ad 1) Tak, odblokowanie polega na umożliwieniu korzystania z dowolnego oprogramowania,czy to przez dotarcie do WinCE, czy to przez nowe menu/panel.
Przykład: http://www.adivor.it/foru...ri-becker-3378/

ad 2) Poczytaj następujące działy:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1786
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097 punkt I - kopia systemu przez ActiveSync
Zrób tez kopie rejestru programem CERegEditor

ad 3) Nie da się. Może na innej karcie.

Menu do beckera: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12512. Myślę, że moznaby je zmodyfikować, dodając możliwośc uruchamiania i innych programów
Aby zainstalować program TomTom: http://www.adivor.it/foru...ri-becker-3378/ (FR) i http://translate.google.c...ri-becker-3378/ (PL)

P.S. Gratuluje rozsądnego podejścia (najpierw kopia, potem grzebanie)
_________________

 
 
TopuC
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-10, 12:19   

Dzięki za szybką pomoc.
Próbowałem juz z inną kartą, na której zainstalowałem tylko AM i... uzyskałem tylko logo Beckera. Czyli najpierw muszę przygotować go do zmiany mapy?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2009-08-10, 12:23   

Może skopiuj na inna kartę (większą) zawartość oryginalnej i dodaj AM.

Spróbuj też wrzucić na kartę pulpit\menu z linku w moim poprzednim poście. jest łatwe do przeróbek - wystarczy dodac w plikach ini ścieżki dostępu do nowych programów i ikon.
Jakby co, służe pomocą.

Oczywiście, karty oryginalnej nie ruszaj
_________________

 
 
behemot62 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 14
Wysłany: 2009-08-10, 22:39   Re: Becker 7928

TopuC napisał/a:
Witam
od kilku dni mam w/w nawigację

Gratulacje. Kawał solidnego sprzętu:)
Niestety w języku niemieckim, ale dość ciekawy temat.
Nakładka dedykowana do Beckera 7928 pod nazwą PMB 928. Do niedawna dostępna tylko na rozdzielczość 320x240.
Oto link:
Kod:
http://forum.pocketnavigation.de/tid1123931-sid.htm


1. Patrz wyżej.
2. Napisano wszystko
3. Nie ma wyjścia. Trzeba się zaopatrzyć w dodatkową kartę.

I tu uwaga. Nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale np na karcie 8GB nie mogę dodać POI do AM. Program instaluje się bez problemów. Działa znakomicie, ale jak przychodzi do wgrania punktów pokazują się komunikaty o niemożności wykonania operacji itp.
Na 2 i 4GB bez kłopotu. Teraz AM instaluję na dwójce, dodaję resztę rzeczy i po prostu ją kopiuję na ósemkę. Ciekawe czy ktoś spotkał się z czymś takim?
_________________
Becker 7928, Modecom MX4
 
 
TopuC
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-11, 14:35   

Mam 2 pytanka:
1. Co znaczy "dodaję resztę rzeczy"?
2. Jakich firm karty używasz?
 
 
wrobelek528 
azymut
max power


Wiek: 29
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-14, 15:39   Becker 7928 potrzeba gier i wyjasnienia

witam jestem nowy, nawigacje mam od 2 dni chcialbym zeby ktos wyjasnil mnie na czym polega i jak wogole instaluje sie gray na navi lub jesli moze skierowac mnie do odpowiedniego dzialu na forum(prosze tez o jakies gierki)
z gory wielkie dzieki
_________________
Bóg zesłał Skode na ziemie by siała zamęt i zniszczenie:)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-14, 15:47   

http://www.my-navia.pl/vi...p=115788#115788
http://www.my-navia.pl/vi...tek+systemowych
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=60
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11