Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MortScript - info
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-08-31, 22:16   MortScript-co i jak?

Bardzo pomocny jest programik Mort Script.
Tylko jak wydawac polecenia?
Gdzies na tym forum ktos wrzucil juz ABC,ale nie moge znalezc :evil:

Bedziemy wdzieczni za umieszczanie tutaj przykladow polecen.
No i troche ABC ;-)
Sam mam problem z programem :Wlan SDIO.
Chce zeby wlaczal sie 10 sekund pozniej i przy okazji musi byc wydane polecenie:Radio On .

Jak to zrobic?
Co musze wpisac?
Jestem zielony ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 22:22   

Jestem za tym żeby to było gdzieś w widocznym miejscu i może jak najbardziej po PL :-) , ja się Morta nauczyłem (podstaw) edytując inne skrypty np z miopocket.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-09-01, 07:29   

Spis poleceń MortScripta i niezbędne pliki: http://chomikuj.pl/jajace...ypty/MortScript
Do uruchomienia skryptu potrzebujesz 3 plików: mortscript.exe; dowolna_nazwa.exe; dowolna_nazwa.mscr (te dwa pliki muszą się tak samo nazywać). Trzeba uruchomić plik dowolna_nazwa.exe i wykonywane sa polecenia z pliku dowolna_nazwa.mscr
Dobrze też jest dodać bibliotekę toolhelp.dll

Kilka gotowych skryptów: http://chomikuj.pl/jajace...+gotowe+skrypty

Przykłady:
W starszej wersji AM często po wyłączeniu zerował się plik z POI - plik startowy do AM z przywracaniem POI z kopii zapasowej
Kod:
delete ("\SDMMC\NOWE\POI\MOJEPOI.AMP")
xcopy ("\SDMMC\NOWE\zapas\MOJEPOI.AMP","\SDMMC\NOWE\POI\","yes","yes")
Run("\SDMMC\AM52\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")
Skrypt uruchamiający jeden program, gdy jest karta SD w slocie, a inny, gdy karty nie ma, z wyłączaniem i przywracaniem fabrycznego menu
Kod:
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("CPITGuider.exe")
RunWait("\SDMMC\xxx.exe")
Run("\ResidentFlash\CPITGuider.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Kill("CPITGuider.exe")
RunWait("\ResidentFlash\yyy.exe")
Run("\ResidentFlash\CPITGuider.exe")
EndIf
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-17, 20:47, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-01, 09:05   

Dzieki,
Teraz troche potestuje ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-09-01, 14:21   

Manual, ale niestety po angielsku: http://www.sto-helit.de/d...ript-Manual.pdf
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-01, 18:51   

Trudne to.
Niemniej dzieki.
Zawsze cos moze sie przydac.

[ Dodano: 2009-09-11, 21:06 ]
Potrenowalem troche z MortScriptem.
Fajny programik i duze mozliwosci.

[ Dodano: 2009-09-25, 19:37 ]
Chce przekopiowac folder z karty do My Device.
Jak to zrobic?
Bawie sie w to od kilku dni i bez rezultatu.
Dodam ze chodzi o caly folder,a nie zawartosci folderu.
 
 
Medion
Navi Expert


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 268
Wysłany: 2009-11-22, 22:25   

Witam
Czy jest możliwe za pomocą poleceń MortScript'a automatyczne rozpakowanie plików *.cab. Chodzi o to by po skopiowaniu plików za pomocą XCopy, pliki *.cab instalowały się automatycznie.
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-11-23, 07:50   

Raczej powinno się je uruchomić, nie rozpakować. Rozpakowuje je instalator Windowsa


Więcej o MortSripcie:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7313
http://www.my-navia.pl/vi...p=412958#412958
http://www.my-navia.pl/vi...p=407255#407255
http://www.my-navia.pl/vi...p=354075#354075
http://www.my-navia.pl/vi...p=293866#293866
http://www.my-navia.pl/vi...p=284121#284121
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-06, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-23, 18:10   

Jak siądę do drugiego komputera postaram się podać polecenie do instalatora, który uruchamia cały proces bez pytania..
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2010-10-01, 15:15   MortScript V4.2

Walcząc dalej z MapChangerem w Primo postanowiłem zainstalować MapChangera jako osobny program i wywala mi taki komunikat."mscr and.mortrun extension registered.Please run any ,mscr/,mortrun file or read the manual".Tak się dzieje gdy próbuje zainstalować MortScript exe.Gdy zaczynam od MapChangera.exe to owszem wyświetla się okno z mapami mogę wybrać mapę ale później nie otwiera się Primo tylko menu nawigacji i od nowe trzeba ustawiać ścieżkę do Primo co to jest.Ja odnoszę wrażenie jakby coś Primo blokowało z wystartowaniem.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-10-01, 16:49   

tadekb1 napisał/a:
mscr and.mortrun extension registered.Please run any ,mscr/,mortrun file or read the manual

Mortscript musi zarejestrowac sie w systemie (rejestrze windowsa nawigacji - przypisac skojarzenia plikow) - uruchom recznie mortscript.exe - poprostu wystartuj program spod jakiegos eksplorera plikow klikajac na pliku mortscript.exe. Program wyswietli komunikat, ze juz sie zarejestrowal w rejestrze i od tej chwili wszsytko bedzie dzialalo
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2010-10-01, 19:22   

janusz_40, Dzięki pomogło
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-10-03, 20:52   

Faktycznie.
Warte zapamietania.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9