My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
129.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
489.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
183.99 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
523.56 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
395.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-19, 09:07
Mio c520 a AUTO MAPA
Autor Wiadomość
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-01, 14:14   instalacja automapa na mio c520

Witam
Mam gp mio c520. Chciałbym zainstalować na nim automape 5.5.3. Mam najnowszą wersję automapy instalacyjna zajmującą około 170mb. Chciałbym to wgrać na mojego mio c520 ale nie wiem jak. Nie jest odblokowany mój gp3 i posiada oryginalne mapy mio map fabryczne.
Może mi ktoś krok po kroku napisać jak to zrobić. Dziękuje
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-01, 14:44   

Bez odblokowania nie zainstalujesz AM na Mio C520.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2009-09-01, 14:45   

1.Odblokuj urządzenie
2.Wgraj Automapę.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-01, 18:35   

a możecie mi powiedzieć jak mam odblokować mio c520 ???
i czy to co jest na karcie pamieci z gp3 mam usunać wszystko
????
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-01, 20:07   

Zerknij w dziale Mio, tam wielkorotnie podawałem najprostrzy sposób na odblokowanie C520
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-02, 13:12   

ok odblokowalem go zainstalowałem automape po przez instalacje na karte pamieci i zrbiłem tego gotowca zeby ikone pokazywało automape musze uruchamiac po przez uruchom proces i wtedy idzie a jak to jest z tym gps bo mi nie wykrywa mojej pozycji w gp3 na automapa ??? bo widziałem ze jest mozliwość ustawienia gp3 jak to zrobic jaka masz ustawiona prękdość gp3 a automapa na mio c520 ?? i jaki port com1 2 ???
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-02, 14:30   

Nie możesz odpalać AM z ikonki ponieważ w gotowcu ścieżka dostępu jest na urządzenie a ty zainstalowałeś AM na karcie. By było dobrze zrób tak: w folderze Pages jest plik navi_blue.ini, otwórz go notatnikiem i znajdź tam taki wpis: Command = \My Flash Disk\AutoMapa EU\wceAm.exe i zmień go na Command = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe. Zrób restart nawigacji, wybierz skin blue i będzie ok. Co do sygnału gps to ustaw w AM w ustawieniach gps port COM2 i prędkość 57600 i cierpliwie poczekaj na sygnał(oczywiście pod gołym niebem).
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-02, 16:07   

a ściągnełem automape z tego forum i jak włączam ja na gps to pokazuje mi ze jest to wersja 5.5.29(710) było to wersja instalacyjna juz posłodzona witaminka
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-02, 17:08   

To jaka to wersja nie ma nic wspólnego z tym, że nie możesz jej odpalić z ikony i że nie łapie sygnału. Zrób jak pisałem wyżej i będzie ok.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-02, 18:03   

wszystko chodzi jest ok, ale włączając gps muszę wyjąć i włożyć karte żeby urochomiła się automapa. Czy da się uruchomić autostart z karty pamięci żeby czytało od razu
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-02, 18:07   

eloziomboy napisał/a:
włączając gps muszę wyjąć i włożyć karte żeby urochomiła się automapa.

Zapewne wyłączasz nawigację całkowicie więc zarazem robisz HR więc wszystkie ustawienia uciekają. Po wyjściu z AutoMapy wyłączaj gps po przez krótkie naciśnięcie przycisku on/off na górze nawigacji i będzie ok.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
eloziomboy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-09-02, 18:57   

ale dam po przez krótkie to tylko sie wyłączy monitor a dalej będzie chodził
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-02, 19:57   

Takie wyłączenie to uśpienie nawigacji i możesz być spokojny, nawet ponad dwa tygodnie może sobie nawigacja leżeć i bateria się całkowicie nie rozładuje.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
hosekk 
azymut



Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-07, 19:34   Automapa w MIO C520 bez odblokowania

W załączniku macie paczkę którą należy rozpakować i wrzucić na kartę pamięci.
Dzięki niej będzie można cieszyć się prostą obsługą MIO C520 a jednocześnie uruchamiać zamiast miomap - AUTOMAPĘ !

Sam spędziłem na poszukiwaniu odpowiedniego unlockera kilkadziesiąt godzin i niestety nic nie znalazłem...

Nie mogłem skorzystać z MioPocket ani innych unlockerów, powodujących uruchamianie pulpitu a'la Windows, gdyż nawigacja docelowo miała trafić do starszej osoby, dla której obsługa "palmtopa" była by ogromnym utrudnieniem.

Nie ukrywam, że moją pracę znacznie ułatwił podobny unlocker do mojego stworzony przez edass - tutaj link do unlockera by edass - Mio C720

Niestety tamten sofcik nie zdawał egzaminu na C520 gdyż ekran blokował się na starcie.

Ok, dość gadania, przejdźmy do roboty:

0. WSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!

1. Skopiuj zawartość archiwum na kartę pamięci.
2. Automapa musi znajdować się na karcie pamięci w folderze "AutoMapa EU"
3. Zrób Hard Reset - naciśnij i długo przytrzymaj przycisk z góry (aż mio się wyłączy)
4. Włącz MIO przytrzymując dłużej przycisk na górze
5. Po uruchomieniu wsuń kartę pamięci do Mio
6. Nastąpi Hard Reset - nic nie naciskaj tylko czekaj na ponowne uruchomienie
4. Naciśnij ikonę MioMap i .... ciesz się AutoMapą
5. Kolejne wsunięcia karty nie będą bez potrzeby resetować urządzenia!
6. Jeżeli chcesz aby uruchamiało się znowu MioMap wystarczy wyjąć kartę pamięci i zrobić HR.

Mam nadzieję, że się przyda :)
Pozdrawiam.

P.S. Możliwe jest modyfikacją powodująca, że zamiast automapy będzie uruchamiał się inny program - np. tomtom.

Starter do c520 by hosekk.zip
Mio C520 - starter z automapą
Pobierz Plik ściągnięto 1512 raz(y) 81,48 KB

 
 
gucio73 
Waypoint



Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 56
Wysłany: 2010-01-08, 17:27   

Czy jest możliwość zrobienia tak by na np. innej ikonce odpalał się Navigon. Chodzi mi o to by mieć dwie navi na karcie, jak to mam do tej pory. AM i Navigona.
_________________
Better to reign in hell, than serve in heaven.
John Milton. Paradise Lost.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 16