Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-15, 06:38
Ekran Startowy / Menu Lark 35.6 spikselowane
Autor Wiadomość
pabloiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2009-09-04, 17:10   Ekran Startowy / Menu Lark 35.6 spikselowane

Jeżeli taki temat gdzieś jest, to prosze o przekierowanie, szukałem i nic nie ma podobnego.

Wgrałem sobie skrypt Windows 7.0, działa dobrze, ale gdy chcę wrócić do menu głównego używając skrótu ze startu do programu Launcher.exe to menu jest straszne, nie widać ikonek, zdjęcie poniżej. Jak to naprawić.

165410.jpg
Menu Główne
Plik ściągnięto 11498 raz(y) 43,9 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-20, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-04, 17:44   

pabloiw napisał/a:
szukałem i nic nie ma podobnego
jest, jest i to dużo - wystarczy poszukać... zajrzyj np. tutaj. :roll: http://www.my-navia.pl/vi...ight=ca%B3y+ten Ale PROSZĘ! przeczytaj całość uważnie!
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
pabloiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-09-04, 18:11   

Dziękuje, już sam coś wykombinowałem, ale skorzystam
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-04, 18:25   

pabloiw napisał/a:
już sam coś wykombinowałem
... i to się chwali :-D
Powodzenia :idea:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
sims159357
azymut


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2010-06-24, 15:14   Ekran Startowy Lark FreeBird 35.6

Witam wszystkich
Na wstępie chciałbym przeprosić jeśli piszę w złym dziale .

Mam takie pytanko chodzi mi o Logo "Lark-a FreeBird 35.6" gdy odpala się Navi
czy idzie je zmienić już próbowałem pewnego sposobu z innego forum a mianowicie


CYTUJĘ ...Należy przygotować sobie nowe logo. Format to .bmp 320x240pixeli w 16bitach koloru. Należy pamiętać, że część ekaranu starowego przesłoni pasek postępu. Kopiujemy plik na Larka na Nandflash lub StorageCard, a następnie przy pomocy Commandera zainstalowanego na Larku uruchamiamy SysUpdater.exe znajdujący się w katalogu Windows. Zaznaczamy checkbox przy "Logo" (koniecznie tylko ten jeden) i wybieramy lokalizację naszego logo za pomocą ikonki z kropkami. Po wybraniu naciskamy "Update" i czekamy kilka sekund (powinien się pojawić napis, że zakończono), wyłączamy program a następnie Larka. Po włączeniu powinno się pojawić nowe logo....


Lecz ten sposób u mnie nie zadziałał prawidłowo - tylko ekran startowy lark-a znikł
a pojawiły się zarys mojego logo niewyraźny nadmienię że próbowałem już
obrazka w 8,16,24,256,bitach a nawet monochromatycznie :-)
więc pytanko jakich wymiarach albo w ilu bitach musial by być obrazek
lub może inny sposób ktoś ma to niech mi podpowie
z góry dziękuję.

P.S. przydał by się też sposób zmiany loga końcowego.
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-24, 16:48   

http://www.my-navia.pl/vi...=sysupdater.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sims159357
azymut


Dołączył: 29 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-24, 18:14   

Dzięki za pokierowanie -
Do administratora temat do zamknięcia.
pozdrawiam
 
 
kornik18yeah
azymut


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-03-05, 21:10   Problem z WIN CE 5.0

Witam,
problem jest tego typu iż coś popsułem w Windowsie.
Po uruchomieniu urządzenia pojawia się ekran windosowski ale popsuty przeze mnie;(
http://www.fotosik.pl/pok...9d8c36a588.html
Jak to naprawić?
Chodzi mi o to jak zrobić backup urządzenia krok po kroku?
Będę wdzięczny za pomoc;)
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2011-03-05, 21:18   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 14
_________________

 
 
kornik18yeah
azymut


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-03-05, 21:41   

Człowieku jesteś wielki!
Dzięki Tobie wszystko jest tak jak powinno;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18751
Wysłany: 2011-03-05, 21:54   

Ja tylko pozbierałem do kupy kilka linków...
_________________

 
 
rysiotm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 6
Skąd: PL
Wysłany: 2011-05-01, 12:47   Lark Freebird 35.6 "śnieżenie ekranu"

Witam. Mam problemik z moim Larkiem. Otóż używałem go sobie normalnie, aż tu pewnego dnia włączam go i moim oczom ukazuje się taki oto widok:



Pytanie: Czy to wyświetlacz poszedł się paść czy może coś z elektroniką?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-01, 12:53   

rysiotm, przy starcie logo Lark Let's start też jest takie rozwalone, czy tylko menu nawigacji?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rysiotm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 6
Skąd: PL
Wysłany: 2011-05-01, 13:49   

Odrazu po wlaczeniu urzadzenia
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-01, 15:42   

rysiotm, to jednak ekran, gdy wyskakiwał ekran startowy i dopiero menu się crashowało to oznaczało często przypadłość Larków do rozwalania menu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14