Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
napis środkowy
Autor Wiadomość
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-15, 23:47   napis środkowy

Odblokowałem akirkę bez problemu, ustawiłem zielone tło ale nie mogę zlikwidować środkowego napisu. Postepuje wg instrukcji i nic. Pzdr.
 
 
ksiecio 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 134
Skąd: Chełm
Wysłany: 2008-03-15, 23:55   Re: napis środkowy

gluccio napisał/a:
Odblokowałem akirkę bez problemu, ustawiłem zielone tło ale nie mogę zlikwidować środkowego napisu. Postepuje wg instrukcji i nic. Pzdr.


odznacz tam opcję w zakładce tapety ... display proper...

-> tile image on background...

było...

ktoś wcześniej napisał -> wontek....

padłem na ziemię.... :shock:
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-15, 23:57   

Cytat:
...Postepuje wg instrukcji i nic...

hmm, to jakaś istnieje...? :-?

ludzie, wreszcie jakieś pytanie zrozumiałem...jak na zapóźniony okaz spacerujący po tym podwórku to chyba całkiem nieźle :mrgreen:

chociaz chłopaki mnie zjedzą za to odstępstwo od zasad to dziękuj losowi, że trafiłeś aż na dwie istoty tańczące z wilkami, no masz farta dzisiaj ;-)
tutaj masz debatę ludzi wtajemniczonych, którzy z napisami srodkowymi są za pan brat:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=10555#10555


----
sorry, mam zaległości jak Mont Blanc więc wszystko co zdołam jeszcze zrozumieć podnosi człowieka na duchu ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-16, 21:04   

Sorry, ale nie wpisałbym wątku nie sprawdzając czy już o tym nie było. Napisałem, że postepowałem wg instrukcji i nic. Ten sposób u mnie nie działa. W rejestrze wpisy też się zgadzają. Co to może być?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-16, 21:09   

gluccio napisał/a:
Co to może być?

Sprawdźmy, widocznie masz inną Akirę :?:
Napisz zatem, żebyśmy nie musieli chodzić do wróżki jakie zmiany poczyniłeś w swojej Akirze; w szczególności które z zawartych w FAQ zaleceń nie działa?
_________________

 
 
ar2urek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-03-16, 22:48   

miałem to samo.wystarczy wgrać i ustawić tapetę i napis zniknie

[ Dodano: 2008-03-16, 22:52 ]
opis masz : strona główna-odblokowanie win ce-akira z biedronki-strona 15 i 16.powodzenia u mnie działa na 100 %
 
 
goblin 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 234
Wysłany: 2008-03-17, 09:41   

gluccio, a sprobuj nie ustawiac zielonego tla, a zamiast tego wsadz na pulpit jakas tapete i dopiero wtedy 'odznacz' ta opcje "tile image on background" po prawej stronie okienka...
Jaki rezultat?
_________________
Jesli pomogłem kliknij "Pomógł" przy moim poscie. To samo tyczy sie innych ;-)

Zanim zadasz pytanie, upewnij sie, ze Twoj problem nie byl jeszcze poruszany na forum. Uzyj funkcji SZUKAJ
FAQ - tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania (w trakcie przygotowania).
 
 
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-20, 19:29   

Tak robiłem bo też myslałem że pomoże. Wrzuciłem inną tapetkę i odznaczyłem okienko i nic. Powtórzę że pierwszy raz w słowie Desktop zrobiłem błąd. Napisałem z małej litery. Potem poprawiłem. Co mogę ustawić lub sprawdzić, bo mam drugą "nieruszaną" Akirkę. I pochwale się, że dziś byłem w Berlinie i mapka super działa. Został tylko ten napis środkowy do poprawy.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-20, 19:44   

gluccio napisał/a:
Został tylko ten napis środkowy do poprawy.

Rozumiem, że ta wgrana tapeta i jakikolwiek skrót na pulpit po resecie nie "giną"?
_________________

 
 
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-20, 21:12   

Po resecie tapetka i ikony zostają. Wszystko normalnie funkcjonuje ale napisu nie idzie zlikwidować. Chyba coś sie przestawiło w rejestrze. Co bym mógł ewentualnie posprawdzać?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-20, 21:20   

gluccio napisał/a:
Co bym mógł ewentualnie posprawdzać?

Dziwne.
Co widzisz w oknie Display properies/Background, co jest w polu Image, czy ścieżka do tapety jest OK, czy po lewej Tile image on background kwadracik jest zaznaczony?
_________________

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-24, 22:10   

nie wiem czy sprawa aktualna czy nie ale ponieważ cicho więc całkiem możliwe, że warto zagadać dla kolejnych gości poszukujących nirwany
czyli jak w temacie przewodnim rzecz tyczy usunięcia paska po środku ekranu na pulpicie,
istnieją co prawda prostsze sposoby na jego usuniecie ale jak widać czasem zawodzą...

wiec ot, taka sobie pospolita rada typu "zajrzyj do rejestru":
hkey_current_user>controlpanel>desktop>tile>wartość zmienić na 0
zakończyć edytorek i tylny reset
paska brak

---
choć nie przepadam za rejestrem i okolicami to zawsze to podnoszące na duchu spacery
...coś w rodzaju stymulującego uczucia "Freddy Tu Był" ;-)
czyli korzyść obopólna, dziękuje za pouczający tamacik i pozdrawiam
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-24, 22:36   

Udało się usunąć w inny sposób. Plik z tapetą musi być wgrany do ogólnego katalogu flash_storage , a nie do windows jak ktoś wcześniej podawał. I wtedy działa.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-24, 22:52   

mozliwe, że podczas odblokowania przy zmianach w rejestrze
zamiast w
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop>Wallpaper
zmienić wartosć na: \flash_storage\windows\
to zmieniłeś na: \flash_storage\

może i stąd te niejasności... bo jakoś nikt przed tobą takich anomalii nie zgłaszał,
chociaż krąży na forum zjawiskowa myśl, że Akiry czasem bywają indywidualistkami... ;-)

---
jednakże będę wdzięczny za odpowiedź
-jaka dokładnie Akira (czy z Biedronkowca),
-z którego przepisu na odblokowanie korzystałeś (link),
-no i co i jak słychać w rejestrze twojej Akirki w powyższym kluczu
ewentualnie dam krótkie info dla innych z takim sprzętem w postach
z góry THX
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
gluccio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-25, 00:06   

Wpisałem dobrze


----
szczere podziękowania za wyczerpującą odpowiedź...
darzbór i dobranoc
chris_m
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11