Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
jak przywrócic navie do stanu orginalnego ???
Autor Wiadomość
webmaster007
azymut


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-07, 14:27   jak przywrócic navie do stanu orginalnego ???

Jak przywrócic Navię Nv45 do stanu orginalnego? Proszę opis krok po kroku i jak usunąć odblokowanie przez program "Manta"?
Posiadam drugą sztukę świeżą, wiec mam z czego pobierać pliki. Tylko po tej z programem z Manty nie wiem co i jak.


-=====================================-
@WĘDROWCA
Gramatyka i zasady pisowni j.polskiego się kłaniają! POPRAWIŁEM.
-=====================================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-09, 19:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-07, 14:28   

Przywróć kopie ActiveSync
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2009-03-09, 19:05   Re: jak przywrócic navie do stany orginalne ???

kolego a jak rozlokowałeś wcześniej NV45 ??? zaminiełes pliki z MapaMap.exe ???
czy Utworzyłes pusty Folder "explorer.exe" na karcie sd ???
 
 
 
Domanoid
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-10, 16:14   

Przywrócenie do stanu oryginalnego jest łatwym zadaniem.

Jeśli coś zmieniałeś w pamięci wewn. - przywróć tak jak było. (Jeśli nie robiłeś kopii - skopiuj z drugiej navki)

Jeśli masz backup rejestru zrobiony CeRegEditorem, przywróć (każdą główną gałąź pojedynczo, wcześniej wydając polecenie "Porównaj")

Na końcu przywróć backup z ActiveSync.

I po sprawie, jest tak jak było, nie będzie śladu po jakimkolwiek grzebaniu.

PS. Zauważyłem że jeśli nawet nic się nie robiło z rejestrem a odpalało się w jakiś 'cudowny' sposób AutoMapę albo IGO (tylko te testowałem - nie wiem jak reszta). Powstają w rejestrze wpisy (już nie pamiętam gdzie).
AutoMapa po poprawnym włączeniu zostawia ślad:
CurrentUser->Software->Aqurat (różne rzeczy)
Do IGO było jakoś podobnie.
Także jak się wyciągnie kartę podczas kontroli drogowej z nawigacji, a wcześniej miało się odpalony program - znający się policjant zauważy to.
 
 
nincor
azymut


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-10, 21:33   

Mam prosbe :-) czy ktos moze mi wyslac lub tez gdzies umiescic pliki z innej navi45 przed odblokowaniem :) jeden zrobilem, ale drugi... Mam z CERegEditor :roll:
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-10, 21:34   

opcja szukaj
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Domanoid
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-11, 09:58   

http://chomikuj.pl/Domanoid
;)
Jak taka tradycja na tym forum to tradycja ;P
 
 
MarcoVW 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 45
Skąd: PL
Wysłany: 2009-03-16, 13:56   

backup z dziewiczej NV45

Pełna kopia zapasowa utworzona programem ActiveSync
http://odsiebie.com/pokaz/1841769---9cd6.html

mirror:
http://uploaded.to/?id=hpq99d
http://www.sendspace.com/file/mgnxcf


Kopia rejestru utworzona programem CaRegEditor
http://odsiebie.com/pokaz/1841821---5684.html

mirror:
http://uploaded.to/?id=mvqn6q
http://www.sendspace.com/file/aoywc0
 
 
 
brifko 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-03, 21:52   

Witam ma problem bo wiesz mi się non stop Auto Mapa i chciałem zrobić backup ale nie jarze jak odnowić rejestr dusze porównaj w tym programie CeregistryEditor i co dalej jak wgrać kopie zapasowe tego rejestru....
 
 
 
Mirek__S 
Waypoint



Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-07, 20:14   Re: jak przywrócic navie do stanu orginalnego ???

webmaster007 napisał/a:
Jak przywrócic Navię Nv45 do stanu orginalnego? Proszę opis krok po kroku i jak usunąć odblokowanie przez program "Manta"?
Posiadam drugą sztukę świeżą, wiec mam z czego pobierać pliki. Tylko po tej z programem z Manty nie wiem co i jak.


-=====================================-
@WĘDROWCA
Gramatyka i zasady pisowni j.polskiego się kłaniają! POPRAWIŁEM.
-=====================================-


Witam,
napisz w jakim celu chcesz wrócić do stanu pierwotnego. Czy nie jesteś zadowolony z odblokowania sposobem Manta", chcesz ją oddać do serwisu, czy może do sklepu i zamienić na drugą?
Generalnie to powinieneś:
1. wykasować z ResidentFlash wszystkie pliki i foldery, których nie było w fabrycznie nowej, tj. głównie folder Manta, ew. te które utworzyłeś. Porównaj z dziewicą.
2. jeśli usunąłeś foldery MapaMap i MapaMap30 oraz pliki z katalogu głównego ResidentFlash to odtwórz je. Posłuż się kartą SD do przekopiowania ich z drugiej dziewiczej Navii.
3. przywrócić rejestr do stanu fabrycznego z backupu, który powinieneś był wcześniej zrobić zanim wziąłeś się za odblokowanie. Możesz go znaleźć również na forum, poszukaj 8-) , lub zgraj z drugiej dziewiczej Navii przy pomocy CeRegEditora na kartę a później z karty na tą skalaną przez Mantę :-x .
4. zamknij CeRegEditor, odłącz kabel USB, uśpij Navię przyciskiem z góry, odczekaj pół minuty, wyłącz zasilanie, odczekaj minutę lub dwie i włącz ponownie :mrgreen:
_________________
Mirek__S
Garmin eTrexH, Navia Nv45, GoClever5070
Nawet najlepsza nawigacja nie zwalnia od myślenia, a czytanie instrukcji obsługi nie boli;)
 
 
dziuniek123
azymut


Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-20, 20:48   

Witam! Tylko jak skasować folder Manta, skoro w nim znajduje się "nowy" Windows, z którego startuje system. Wszak nie usunie się folderu Windows podczas pracy systemu odpalonego z tegoż folderu. Czy może się mylę?
 
 
osiekk 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2009-09-24, 07:57   

Witam
Chcialbym rowniez przywrocic moja navie do stanu pierwotnego tylko jest problem duzy navia po wlaczeniu pokazuje tylko ekran startowy i tam sie zwiesza nie ma polaczenia z activ sync moze ktos ma pomysl jak sobie z tym poradzic ????????????
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-09-24, 08:02   

Co z nią ostatnio robiłeś?
Z kartą w slocie i bez niej jest to samo?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11