My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Blow GPS50C Europa
Blow GPS50C Europa
209.32 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
687.56 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
459.00 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
TomTom PRO 5150 Truck LIVE Europa
TomTom PRO 5150 Truck LIVE
1326.80 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
329.00 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
691.27 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:16
GoClever - nie współpracuje z ActiveSync
Autor Wiadomość
rapec
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-09-30, 19:47   

Pomocy zrobiłem to co kolega Biały. Soft z 5065 nie działa wogle nie wystartuje.
Pomocy skąd soft do 5066??? Help
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-30, 19:57   

rapec napisał/a:
Pomocy zrobiłem to co kolega Biały. Soft z 5065 nie działa wogle nie wystartuje.
Pomocy skąd soft do 5066??? Help

TU masz.
Jeśli chodzi o ten soft to kolega Kiko chciał dobrze ale za mało napisał. Podejrzewam ze to jest tak (prawie jestem pewien):
Soft do 5065 to soft do 5065BT a soft do którego link podałem wyżej to soft do 5066 oraz 5065FM
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rapec
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-09-30, 20:00   

Dzieki zaraz robie test dam znac czy zadzialalo. THX jak nie wiem co.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-30, 20:04   

Napisz jeszcze jak odbywa się wgrywanie softu (tak jak mam w poradniku w podpisie czy inaczej), oraz co się dzieje z dyskiem z mapą? Chętnie napisze temat o tych 3 GC (jak postawić na nowo itp) i tu pytanie czy warto coś takiego tworzyć i czy mogę liczyć ze jak się postaram to zostanie przypięty ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rapec
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-09-30, 20:15   

Zadziałało system powrócił - jak nowy. Wgrywa się identycznie jak w twoim opisie - tzn na kartę, potem uruchomić urządznie, reszta juz sama się dzieje do końca. Dyski tworza sie na nowo (dysk z mapa pusty). Mysle ze warto napisac jakis instruktarz.
Chciałem AutoMape wpakowac zeby ruszala spod guzika ale teraz mam problem jak?
Jeszcze raz WIELKIE dzieki kolego dasior591 za POMOC.
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 110
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2009-09-30, 20:45   

Do beret 11 nie masz pewnych informacji wiec nie pisz bzdur - rapec zainstalował i sprzęt działa
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2009-09-30, 20:47   

Dump systemu: http://www.przeklej.pl/pl...ar-00044ta7m1dc
Na moje oko wystarczy wgrać explorer.exe z nazwą \SDMMC\gpstest.exe aby odblokować nawigację.

Czy może ktoś wrzucić kopie ResidentFlash2?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-30, 22:04   

rapec napisał/a:
Mysle ze warto napisac jakis instruktarz.

Do soboty postaram się zrobić opis wgrywania Firmware razem z odblokowaniem, wgraniem AM itp.
rapec napisał/a:
Chciałem AutoMape wpakowac zeby ruszala spod guzika ale teraz mam problem jak?

instalujesz normalnie AM (opcja na karcie) na dysku wbudowanym gdzie była oryginalna mapa razem z dodatkiem od nokii 500 (lub zmieniasz nazwy ale to ci opisze jak dodatek nie zadziała).

Dzakus napisał/a:
Na moje oko wystarczy wgrać explorer.exe z nazwą \SDMMC\gpstest.exe aby odblokować nawigację.

Tez tak kiedyś myślałem ale to jest ściezka do odpalenia programu który kopiuje pliki z menu (przynajmniej w 5065) i chyba jest odpalany z jakimś paramentem bo rożne aplikacje tam wrzucałem i to nie działa (zawsze błąd). Jak odblokować niedługo dokładnie opisze, na razie powiem tylko ze można podstawić explorer zamiast main.exe.
Dzakus napisał/a:
Czy może ktoś wrzucić kopie ResidentFlash2?

Ktoś już wrzucal kiedyś na chomika ale nie mogę znaleźć. Wygląda to dokładnie jak w 5065 tylko ze jest dodatkowo w katalogu APP, przykład na kilku plikach:
Kod:
5065 \Flash Disk\main.exe
5066 \ResidentFlash2\APP\main.exe
5065 \Flash Disk\gpsinfo.exe
5066 \ResidentFlash2\APP\gpsinfo.exe

Mógłby ktoś tylko jeszcze napisać ile zostaje wolnego miejsca na ResidentFlash i ResidentFlash2 ?? (po i przed wgraniem firmware)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
axnet 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-10-01, 21:51   

Ot cała filozofia. Rozpakowujemy plik od dasior591 na czystą kartę microSD. Mamy 3 pliki. Wkładamy do naszej 5066 reset, potem włączamy i reszta się dzieje sama, tylko czekać. Wcześniej dobrze zgrać wszystko co jest dostępne w trybie dysku wymiennego (czyli mass storage) na kompa bo po instalacji nie ma map i trzeba to z powrotem wgrać. Testowałem bo zrobiłem to co sławny już kolega Bialy i zadziałało bez problemu (tyle że plik miałem bezpośrednio od serwisu goclevera - bez problem wysłali via email). Navi jak nowa. Wszystko trwa max. 5 minut.
Potem oczywiście trzeba ściągnąc z chomika Automapę z witaminką i zainstalować na kartę do katalogu MOBILENAWIGATOR, zmienić nazwę głównego exe'ca AM na MOBILENAVIGATOR.EXE, podmienić oryginalne pliki z vit. i mamy super sprzęt ale to już osobny temat ;-)

Pozdrawiam
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 110
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2009-10-03, 16:07   

Odpaliłem Na GC pulpit Davx z larka 50.1 lata bez problemu automapa 553, igo amigo i firmówka , jest problem z mapamap i tomtom "valid oem" a z tą płynnością avi - gorzej niż na mio 500 z procesorem 400 mhz
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-03, 19:20   

Kiko napisał/a:
jest problem z mapamap i tomtom "valid oem" a z tą płynnością avi - gorzej niż na mio 500 z procesorem 400 mhz

Jak sam napisałeś są to wersje pod Larka wiec co do MM i TT to musisz zainstalować na nowo. Co do płynności to zapewne masz tez wersje bez instalacyjne wiec tu leży problem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 110
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2009-10-05, 11:23   

Od Larka był tylko pulpit - wersje MM i TT mam uniwersalne bo działały na Blow 50RBT, Mio 330, 370, 500, LG N10, Pentagram a filmy avi nie latają tak płynnie jak na Mio - pewnie Samsung jest wydajniejszy niz MediaTek
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-05, 19:46   

Filmy testuj na tym samym odtwarzaczu na obu urządzeniach a nie na seryjnych bo to żadne porównanie. Co do programów to muszą być pod twoją poprzednia nawigacje bo masz błąd "OEM", ściągnij na nowo (ja testowałem i te programy ruszają bez większych problemów).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
maxi900
azymut


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-26, 14:01   

Witam. Mam taki problem że moja 5066 nie widzi kart pamięci. W momencie jak ją kupiłem nie było w niej karty pamięci, więc kupiłem i zgrałem automape tak jak tu na forum to było opisane. Bez efektu. Następnie ją odblokowałem, podłączyłem do activesync i tam widze katalog ResidentFlash ale jest to katalog pamięci wew (ten gdzie jest firmowa mapa wgrana). Jak włożę kartę to żaden nowy katalog się nie pojawia i nie mam dostępu do karty pamięci. Natomiast jak kare wkładam i wyjmuję to pojawia się charakterystyczny dźwięk więc domyślam się że gniazdo i karta są sprawne.

Obczytałem wiele tematów na forum ale odpowiedzi nie znalazłem. Jeśli ktoś wie jak się do tego zabrać to byłbym bardzo wdzięczny :beer:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8377
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-26, 14:31   

Mało szczegółów, jak odblokowałeś, gdzie nie widać?? jak w AS to po włożeniu SD dopiero podłącz do kompa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 13