Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Testowanie GAPI AKIRA 3518-A3 TYLKO !!! Reszta wylatuje...
Autor Wiadomość
kwiatuszek 
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 25
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-31, 12:37   Testowanie GAPI AKIRA 3518-A3 TYLKO !!! Reszta wylatuje...

niestety przykro mi że nawaliłem
ale mam utrudniony dostęp do komputera a przy testowaniu często muszę robic reset . poprosiłem harrego o pomoc żeby zajął sie testem przy wsparciu lucassa (najlepiej to kuma) czekam na kontakt . A was panowie przepraszam i rozumiem bo szkoda było by tej kaski ( w sumie 3 dobre piwka). Licze na wyrozumiałość i cieszę sie że nikt mi przez ten długi czas nie przesłał parę hu.. :oops:
    Ostatnio zmieniony przez harry 2008-05-27, 09:45, w całości zmieniany 1 raz  
     
     
     
    harry 
    Maestro GPS
    Szukaj-czytaj-pytaj



    Pomógł: 88 razy
    Dołączył: 03 Sty 2008
    Posty: 3460
    Skąd: Warszawa
    Wysłany: 2008-03-31, 15:05   Testowanie GAPI

    Wiem ile wiem... :mrgreen: i zapraszam właścicieli AKIR 3518-A3 do testowania :!:
    Może najpierw uwagi producenta softu:
    - Należy zaistalować GAPI z programami testujacymi ze strony: http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html
    - następnie zamienić GX.DLL na ten z załącznika do tego postu
    = oryginalnie gx.dll sytuuje się w katalogu \windows
    = po resecie już go tam nie ma/nie będzie
    = ja mam go w \flash_storage\dlls
    = można go umieścić w katalogu testowanego programu
    = dla potrzeb tego testu wystarczy jak będzie w katalogu zainstalowanego GAPI
    - uruchomić po kolei programy testowe
    - sprawdzić, czy testy wypadają prawidłowo, a w szczególności"
    = czy grafika jest we właściwej orientacji (90°, 180°)
    = czy grafika nie jest przesunięta (not centered)
    Próby należy przeprowadzić w dwóch orientacjach (landscape and portrait), także z wyłączoną opcją PPC-size.

    O GAPI : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=4137

    Po wstępnych testach:
    - tylko GAPI Test2 się wali
    = BitBlt - papuga obrócona o 90 stopni umieszczona niesymetrycznie (odsunięta 5 mm od prawej krawędzi)
    = Lines j.w.
    = Circles j.w.
    = Border Test - prawidłowy nie wygaszone fragmenty ~ 20 mm od lewej krawędzi
    = Clear Screen = wygasza prostokąt szerokości 40 mm odsunięty od lewej krawędzi ~ 5 mm
    = Exit - działa

    O sugestie innych testów proszę uprzejmie Luccasa

    GX.RAR
    Nowe GAPI uwzględniające Akirę 3518-A3 nie testowane
    Pobierz Plik ściągnięto 343 raz(y) 44,52 KB

    _________________

     
     
    remmyhi
    Waypoint
    Prawie jak GPS ;)



    Pomógł: 3 razy
    Dołączył: 22 Mar 2008
    Posty: 91
    Skąd: Bydgoszcz
    Wysłany: 2008-03-31, 20:29   

    Witam,
    A więc tak:
    1. Test 1 (góry) - słaby FPS, przycina strasznie, kiepskie odświerzanie.
    2. Test 2:
    - papuga - jest
    - linie - są
    - kółka - są
    - border test - ok, ale na dole ekranu pozostały kółka i linie z poprzedniego testu w prostokącie o wielkości paska zadań windows
    - clear screen - też nie wymazuje prostokąta z paska
    3. Test 3 (fraktalopodobne) - wyświetlane dobrze
    4. GapiDraw demo 1 - ładnie i płynnie - we wszystkich poziomach (tzw. screenflip)
    5. GapiDraw demo 2 - komórka płynnie się porusza.

    oprócz zaobserwowanego paska przy testach 2 wszystko ok. Dajcie znać, czy chcecie po angielsku, bo nie ma problemu...

    EDIT - za drugim razem góry działają świetnie, bez lagów, ale za to jak chcę przełączyć się o 90 stopni w zakładce GAPI - wtedy Test 2 nie działa - papuga się nie pojawia, fraktale są na pół ekranu, borders niby dobrze, ale nie wymazują części ekranu itp..

    pozdrowienia
    remi
     
     
    harry 
    Maestro GPS
    Szukaj-czytaj-pytaj



    Pomógł: 88 razy
    Dołączył: 03 Sty 2008
    Posty: 3460
    Skąd: Warszawa
    Wysłany: 2008-03-31, 20:46   

    remmyhi napisał/a:
    1. Test 1 (góry) - słaby FPS, przycina strasznie, kiepskie odświerzanie.

    Fakt, ale na Akirach tak już jest.
    remmyhi napisał/a:
    - papuga - jest
    - linie - są
    - kółka - są

    Na całym ekranie?
    remmyhi napisał/a:
    Dajcie znać, czy chcecie po angielsku

    Bardzo chętnie, ale jak wszystko pozbieramy.
    remmyhi napisał/a:
    za to jak chcę przełączyć się o 90 stopni w zakładce GAPI - wtedy Test 2 nie działa - papuga się nie pojawia, fraktale są na pół ekranu, borders niby dobrze, ale nie wymazują części ekranu itp..

    Ja robiłem próby na GAPI 90 stopni - jak ustawiłem 0 stopni wszystko (papuga, linie, kółka) wyświetla się prawidłowo, ale w kwadracie po lewej stronie ekranu i pozostają śmiecie.
    Zdecydowanie trzeba będzie zdefiniować do dalszych prób dane wejściowe.
    Zobaczymy co będzie u innych... :mrgreen:
    _________________

     
     
    remmyhi
    Waypoint
    Prawie jak GPS ;)



    Pomógł: 3 razy
    Dołączył: 22 Mar 2008
    Posty: 91
    Skąd: Bydgoszcz
    Wysłany: 2008-03-31, 21:04   

    harry napisał/a:

    Na całym ekranie?

    Papuga zaczyna się w lewym górnym rogu, kończy gdzieś w połowie ekranu na dole (znaczy się to chyba animacja, bo mam efekt kilkudziesięciu papug ustawionych koło siebie, z czego ostatnia - na samym dole w połowie ekranu jest widoczna w pełni.
    Reszta wydaje mi się że jest na pełnym ekranie. Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz. Potwierdzam.

    pozdrowienia
    remi
     
     
    harry 
    Maestro GPS
    Szukaj-czytaj-pytaj



    Pomógł: 88 razy
    Dołączył: 03 Sty 2008
    Posty: 3460
    Skąd: Warszawa
    Wysłany: 2008-04-08, 11:28   

    :!: Posiadaczy Akiry 3518-A3 proszę o pomoc :!:

    Sprawdźcie czy GAPISetup - "GAPI test2 - GAPITest.exe" przy niżej podanych ustawieniach (obrazek):
    - tworzy swój pasek nawigacyjny na górze na długości ~ 55 mm od lewej strony ekranu Akiry, wypełniają czarnym kolorem pozostałą część ekranu po ~ 2 sek
    - BitBlt - papuga obrócona o 90 stopni umieszczona na ekranie o szerokości ~ 45 mm odsuniętym o ok. 5 mm od prawej krawędzi ekranu Akiry
    - Lines - obrócone o 90 stopni umieszczone na ekranie o szerokości ~ 45 mm odsuniętym o ok. 5 mm od prawej krawędzi ekranu Akiry
    - Circles - obrócone o 90 stopni umieszczone na ekranie o szerokości ~ 45 mm odsuniętym o ok. 5 mm od prawej krawędzi ekranu Akiry
    - Border test - kolorowe linie ułożone prawidłowo na brzegach ekranu Akiry; biały krzyżyk w centrum ekranu Akiry
    - Clear screen - czyści tylko ekran o szerokości ~ 45 mm odsuniętym o ok. 5 mm od prawej krawędzi ekranu Akiry
    - Exit - prawidłowe wyjście z testu

    W imieniu całej społeczności forum proszę o ewentualne inne uwagi dotyczące nieprawidłowego działania GAPI.
    Administratorów proszę o rozpowszechnienie prośby z wykorzystaniem możliwości technicznych forum.


    Do tej pory tylko TRZY osoby zainteresowały się tematem (nie licząc fundatorów)... :cry:

    GAPI.png
    Ustawienia GAPI
    Plik ściągnięto 146 raz(y) 37,61 KB

    _________________

     
     
    remmyhi
    Waypoint
    Prawie jak GPS ;)



    Pomógł: 3 razy
    Dołączył: 22 Mar 2008
    Posty: 91
    Skąd: Bydgoszcz
    Wysłany: 2008-04-08, 11:47   

    A więc tak:
    1. tworzy pasek... - TAK
    2. Papuga - TAK
    3. Linie - TAK
    4. Koła - TAK
    5. Border - TAK, ale na w okolicach 2,5 cm od lewej krawędzi ekranu zostały mi "Kółka" i "linie" - nie zostały wymazane,
    6. Clear screen - TAK, tylko zostało częściowo obramowanie i kółka i linie.
    7. Exit - TAK, pasek zadań "wjechał" elegancko.

    pozdrowienia
    remi
     
     
    spajrek 
    Waypoint



    Pomógł: 11 razy
    Dołączył: 10 Mar 2008
    Posty: 164
    Skąd: Żmigród
    Wysłany: 2008-04-08, 12:25   

    harry napisał/a:
    spajrek napisał/a:
    Ja mam Akire 3512-A3
    Zrzutka, przelew, testy i ... będzie :mrgreen:

    Pomyśli się nad tym jak wrócę do kraju. Taki jest plan w tym roku, ale najpierw muszę dojść do siebie po operacji.
    _________________
    GOCLEVER 5040

    http://chomikuj.pl/spajrek
    Ostatnio zmieniony przez spajrek 2008-04-08, 12:29, w całości zmieniany 1 raz  
     
     
    harry 
    Maestro GPS
    Szukaj-czytaj-pytaj



    Pomógł: 88 razy
    Dołączył: 03 Sty 2008
    Posty: 3460
    Skąd: Warszawa
    Wysłany: 2008-04-08, 12:25   

    Cytat:
    A więc tak:

    W stosunku do poprzednich ustawień proszę zmienić:
    - Zakł. GAPI - 0 stopni
    - Zakł. Touch - 90 stopni
    - Zakł. Display/Change orientation... - 90 stopni

    Też proszę o wyniki testu2

    Stwierdzam prawidłowość działania za wyjątkiem faktu odświeżania ekranu z pominięciem dwóch "pasków" na gorze i dole ekranu o szer. ~ 5 mm.
    Zmiana na:
    - Zakł. Touch - 0 stopni
    - Zakł. Display/Change orientation... - 0 stopni
    nic nie zmienia.
    _________________

     
     
    remmyhi
    Waypoint
    Prawie jak GPS ;)



    Pomógł: 3 razy
    Dołączył: 22 Mar 2008
    Posty: 91
    Skąd: Bydgoszcz
    Wysłany: 2008-04-08, 14:46   

    harry napisał/a:

    Też proszę o wyniki testu2

    1. tworzy pasek... - Cały pasek - cały górny ekran
    2. Papuga - TAK - zaczyna się z lewej u góry, kończy na środku ekranu, nie jest przesunięta o 90 stopni
    3. Linie - TAk, ale tak jakby "przez linie" widze pozostałości po papudze - linie są na pełnym ekranie
    4. Koła - TAK - na pełnym ekranie, ale na dole gdzieś tak 1cm od dolnej krawędzi widzę pozostałości po liniach
    5. Border - TAK, ale na w okolicach 1cm od dolnej krawędzi ekranu zostały mi "Kółka" i "linie" - nie zostały wymazane,
    6. Clear screen - TAK, tylko zostało częściowo obramowanie i kółka i linie - na dole ekranu
    7. Exit - TAK, pasek zadań "wjechał" elegancko.
     
     
    tomaszkonkol 
    azymut


    Wiek: 37
    Dołączył: 10 Mar 2008
    Posty: 4
    Wysłany: 2008-04-13, 21:12   

    spajrek napisał/a:
    harry napisał/a:
    spajrek napisał/a:
    Ja mam Akire 3512-A3
    Zrzutka, przelew, testy i ... będzie :mrgreen:

    Pomyśli się nad tym jak wrócę do kraju. Taki jest plan w tym roku, ale najpierw muszę dojść do siebie po operacji.


    ja się dopisuję :)
     
     
     
    plushaq 
    azymut
    plushaq


    Dołączył: 03 Maj 2008
    Posty: 2
    Skąd: Gdynia
    Wysłany: 2008-05-03, 13:33   Re: Testowanie GAPI

    harry napisał/a:
    zapraszam właścicieli AKIR 3518-A3 do testowania :!:
    Może najpierw uwagi producenta softu:
    - Należy zaistalować GAPI z programami testujacymi ze strony: http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html


    A jaki model Akiry wybrać, czy może wogóle nie wybierać???
    _________________
    plushaq
    ______________________________________
     
     
     
    harry 
    Maestro GPS
    Szukaj-czytaj-pytaj



    Pomógł: 88 razy
    Dołączył: 03 Sty 2008
    Posty: 3460
    Skąd: Warszawa
    Wysłany: 2008-05-03, 13:54   

    plushaq napisał/a:
    A jaki model Akiry wybrać
    Przeczytaj pierwsze zdanie cytatu ze swojego posta... :mrgreen:
    Akira 3518-A3 untested
    _________________

     
     
    kareena 
    Waypoint
    akira mm-512 i SG710



    Pomogła: 1 raz
    Dołączyła: 18 Lut 2008
    Posty: 167
    Wysłany: 2008-05-04, 11:35   

    Chyba chodziło o model z listy Device ;) Wiec tam nic nie wybieramy i nie tykamy tej listy (jeśli tknąłeś to najlepiej przeinstaluj gapi)

    [ Dodano: 2008-05-04, 11:36 ]
    A co do akiry 3518-a3 to mam do niej nieraz dostęp i instalowałam na niej gapi 4.1 i Age of Empires - wszystko ładnie działało na Gx które standardowo daje to Gapi (bez wyboru modelu z listy)
    _________________
    k4r33n4
     
     
    kwiatuszek 
    Waypoint


    Dołączył: 14 Sty 2008
    Posty: 25
    Skąd: Łódź
    Wysłany: 2008-05-20, 20:06   

    witam po długiej nieobecności , jak testy zróbmy wspólny opis i wyślijmy do wincesoft
    Dostałem od nich meila i pytaj o test bo chcą wypuścić nowa paczke Gapi:


    Hi Rafal,

    I would like to release a new version of the GAPI package.
    Your device is still marked as "untested".
    Please give me a feedback if GAPI works correctly at least with the included

    test applications.

    Best regards,
    Frank
    WinCESoft


    tzn;

    Cześć Rafał, chciałbym wypuścić nową wersję GAPI paczki.
    Twoje urządzenie nadal jest oznaczone jako "niewypróbowany".
    Proszę daj mi reakcję, jeżeli GAPI pracuje poprawnie co najmniej z zawartymi podaniami

    testu.

    Z wyrazami szacunku,
    Frank
    WinCESoft
     
     
     
    Wyświetl posty z ostatnich:   
    Odpowiedz do tematu
    Nie możesz pisać nowych tematów
    Nie możesz odpowiadać w tematach
    Nie możesz zmieniać swoich postów
    Nie możesz usuwać swoich postów
    Nie możesz głosować w ankietach
    Nie możesz załączać plików na tym forum
    Możesz ściągać załączniki na tym forum
    Dodaj temat do Ulubionych
    Wersja do druku

    Skocz do:  

    Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
    Nasi znajomi:
    Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12