Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-28, 17:48
MioMoov 310 (N179) proste odblokowanie
Autor Wiadomość
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-09, 20:33   MioMoov 310 (N179) proste odblokowanie

Już oślepłem od czytania i albo nie ogarniam, albo ogarniam za dużo.

Sprzęt, jak w tytule.

Uruchamiam na tym MioPocket 3.0 i generalnie jest OK.
Ale wystarczyłoby mi, aby uruchamiać tam tylko Automapę, Tomtoma. Bez ingerencji, z karty pamięci.
Bo osoba, która będzie tego używać nie połapie się w miopocket. Dodałem explorer.exe i zmieniłem ścieżkę, ale nie startuje.
Tak więc Automapa i Tom Tom z karty, a po wyjęciu karty oryginał. Da się tak?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 21:31   

Oczywiście że się da na zasadzie pliku autostartu i panelu odpowiedniego. Robisz reset i jak karta jest to startuje panel , nie ma karty po resecie startuje oryginał. Tylko to trzeba robić znając dzialające procesy w nawigacji
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-09, 23:07   

Na razie, to skasowałem MioMap z autostartu, wiec od razu odpala mi Mio pocket, pozmieniałem ścieżki i jakoś działa.

Choć sposób podany wyżej byłby idealny, ale coś nie wiem, jak to poczynić.
W zasadzie to wystarczyłby mi czysty explorer, kiedy karta w środku i oryginal kiedy bez karty. Jak ktoś umie pomóc w tej kwestii to poproszę, jak nie to zostanie tak, jak jest.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 23:18   

Musiałbyś napisać procesy jakie działają, bo zeby z karty zadziałalo to trzeba zamknąć proces glówny czyli nakladke oryginalną.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-09, 23:30   

No tak, tylko jak mogę podejrzeć procesy po uruchomieniu oryginalnej zakładki? Bo chodzi Ci o procesy z uruchomionym oryginalnym UI,tak?
Póki co w appstartupsec.ini skasowałem uruchamianie MioMap.exe, bo mi się uruchamiało i to i MioPocket.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 23:51   

Spróbuj tego jeżeli Ci sam explorer wystarczy. Z tym że musisz usunąć odblokowanie mio pocketa. Ten folder po rozpakowaniu kopiujesz na kartę i robisz reset nawi.

[ Dodano: 2009-11-09, 23:53 ]
i przywróć plik appstartupsec.exe i ini

Cobia_T400_64.rar
Pobierz Plik ściągnięto 417 raz(y) 122,28 KB

_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-10, 00:06   

OK, tak mogłoby być.
Jedno mnie tylko zastanawia. Eksplorer startuje ładnie i jest dobrze, ale pod nim startuje też MioMap. To nie będzie mieć wpływu np. na wykorzystanie pamięci? Czy można zrobić tak, żeby z kartą nie startował MioMap? Czy też to niczemu nie wadzi?

Dzieki wielkie za pomoc.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-10, 08:27   

sebastan napisał/a:
Eksplorer startuje ładnie i jest dobrze, ale pod nim startuje też MioMap. To nie będzie mieć wpływu np. na wykorzystanie pamięci?

Niestety ale będzie mialo zły wpływ bo nie zlapiesz gpsa na innym programie. Ale jak zauważyłem jest bład , otwórz plik auto.mscr w notatniku i w pierwszej linijce w nazwie pliku Appstartupsec.exe zmień literę na "a" małe czyli appstartupsec.exe i towinno być dobrze.

[ Dodano: 2009-11-10, 10:20 ]
Jeżeli chcesz panel to zobacz ten : http://chomikuj.pl/xwerty...kowanie/480x272 hasło nawigacja.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-11, 15:41   

No byłoby dobrze przyjacielu drogi, gdyby nie to, że ten upiorny MioMap startuje czy tak czy siak.
Czyli odpala się ekran "zaakceptuj" "odrzuć" i jak wiadomo po zaakceptowaniu widzimy MioMap, a po odrzuć (3 razy) widzę twój panel,ale jest cały zawieszony i nieaktywny.
Kiedy natomiast do appstartupsec.ini do linijki
ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe dodam na końcu powiedzmy .bak, to wtedy oczywiście MioMap nie startuje, a Panel jest aktywny (oprócz reset i desktop, ale tam ścieżki prowadzą na flashdisk, tak ma być?)
I byłoby OK, gdyby nie to, że kiedy wrzucę na kartę katalog z Automapą to panel juz nie startuje, tylko mrugnie trzy razy i koniec.
Automapa działa wtedy kiedy zamiast panelu uruchomię tylko explorera, ale tylko wtedy kiedy pozostawię .bak i nie wystartuje MioMap, bo inaczej GPS nie działa.

Wszystko działa w przypadku instalacji MioPocket, ale też z .bak. Z tym, że wtedy Automapa zawiesza sięprzy wyliczeniu dłuższych tras.
Lekko już mnie to drażni, bo od 15 lat żaden sprzęt nei sprawił mi tylu problemów.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-11, 17:49   

To spróbuj inaczej. Zrób reset bez karty jak zalączy się miomap wtedy włóż kartę . Ale najpierw dodaj wpis w auto.mscr w pierwszej linijce : Kill("MioMap.exe")
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-11, 20:09   

Jestem Ci niezmiernie wdzięczny za poświęcony czas. Jesteśmy blisko sukcesu.
Pozostały mi takie problemy.

1. Jeśli na karcie są tylko katalogi Cobia i Panel i nic więcej, to wtedy MioMap nie startuje i jest OK. Jeśli już dorzucę katalog Automapy to MioMap Startuje i wtedy daję "odrzuć" i wyglada,ze działa. Czy tak ma, lub może być? Wpis z kill MioMap dodałem. Sprawdzałem FAT i FAT32. Sprawdziłem teżkartę innego producenta.

2. ikony reset i explorer2 nie startują. Powinienem coś dograć do FlashDisk, czy zmienić ścieżki?

3. Czy można zrobić, by wyłączać navi przesuwając suwak na off? Bo nie działa i tylko reset pozostaje.

No to już chyba na tyle :)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-11, 21:08   

Tak własnie jest ja sie nie ma danego sprzetu, ale powoli spróbujemy opanowac.
sebastan napisał/a:
2. ikony reset i explorer2 nie startują. Powinienem coś dograć do FlashDisk

Trzeba poprawić wpis w pliku nawigacja.ini (Panel/Apps) z My Flash Disk na Storage Card przy tych dwóch plikach.
sebastan napisał/a:
Jeśli już dorzucę katalog Automapy to MioMap Startuje i wtedy daję "odrzuć" i wyglada,ze działa. Czy tak ma, lub może być?

Ta nie powinno być. Ja u siebie jak tym sposobem odblokowywalem to na karcie miałem 6 różnych programów nawigacynych oprócz odblokowania.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-11, 21:26   

Dobrze skróty poprawione - działa.

Pokażę Ci zawartość appstartupsec.ini, może cos Ci pomoże

[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10

A to wyłączanie poprzez off to nie da rady?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-11, 21:28   

sebastan napisał/a:
A to wyłączanie poprzez off to nie da rady?

A jak u siebie włączasz nawi po wyłaczeniu? Bo mozna dodać ikonę do wyłączania tylko nie wiem jak z włączeniem jest.
Dodaj to co jest w załączniku może pomoże na wyłaczanie.

Dodatek.rar
Pobierz Plik ściągnięto 208 raz(y) 13,2 KB

_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastan
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 25
Wysłany: 2009-11-11, 23:27   

Z off.exe jest tak, jak trzeba. Przesuwam suwak, klikam na off i jest wyłączony. Przesuwam na on jest włączony.

Wszystko mamy w zasadzie z głowy poza killowaniem MioMap. Chyba się przywyczaję :)
Niemniej jednak juz zaczynam Ci wykuwac pomnik z wdzięczności :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12