Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-20, 07:21
Odblokowanie Lark 50.2
Autor Wiadomość
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-24, 12:45   Odblokowanie Lark 50.2

Witam serdecznie
Czy ktoś z was odblokowywał może lark 50.2 ?
jeżeli tak to proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-24, 21:12, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2009-11-24, 12:48   

Zacznij od metod sprawdzonych w 50.1:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12481 (plik cePlatformway.exe na karcie SD)

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14476
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-11-24, 12:51   

Jestes pionierem
Podłącz Larka do kompa (przez ActiveSync dla XP lub MobileDeviceCenter dla Visty) i podaj listę folderów, jakie masz w nawigacji

A metoda na cePlatformway.exe na pewno nie zaszkodzi. Spóbuj też utworzyć na karcie folder explorer.exe, włożyć kartę do wyłączonego larka i właczyć nawigację.

Możesz też spóbować czy zadziała panel z 50.1: KLIK. Wygląda tak: KLIK
_________________

 
 
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-24, 14:35   Udalo się

Po licznych próbach udało mi się .
Na początek metoda jak na 50.1
Następny krok to odpalenie jakiegoś takmanagera , ja skorzystałem z apteczki ITaskMgr
http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46
i kładziemy usługę GPS2
W ten oto sposób mamy dostęp do pulpitu gdzie znajdujemy plik SETTING
Po odpaleniu tego pliku wybieramy
AUTORUN SETING - na explorer

(NIE USTAWIAC NA GPS1 ) ZAWIESZA LARKA NA DOBRE I TRZEBA TROCHĘ W REJESTRACH POSZUKAĆ


I na koniec REBOOT

:)

Mam jeszcze problem ze po resecie lark wraca do czystego pulpitu i gubi zapisy o programach w menu.
Programy działają poprawnie .
Ostatnio zmieniony przez art3pl 2009-11-24, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-24, 15:50   

art3pl napisał/a:
Mam jeszcze problem ze po resecie lark wraca do czystego pulpitu i gubi zapisy o programach w menu.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=5716#5716 Rozdział III
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-11-24, 16:55   

art3pl - podaj strukturę folderów i położenie pliku GPS2.exe
_________________

 
 
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-24, 20:53   

jacekp1313 napisał/a:
art3pl - podaj strukturę folderów i położenie pliku GPS2.exe



\BINFS\GPS2.EXE
:-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-11-24, 20:55   

Dzięki.
A w jakim folderze jest MapaMap? ResidentFlash/mobilenavigator ?
_________________

 
 
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-24, 20:58   

jacekp1313 napisał/a:
Czyli panel AdJa + skrypt z Larka 50.1 powinien działać - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259


nie testowałem bo nie mam czasu ale warto spróbować
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-11-24, 21:00   

Nie będzie - pomyliłem się.
Potrzebuję info o nazwach folderów i położeniu pliku uruchamiającego MapęMap
I jeszcze jedno: jak nawigacja widzi kartę SD? Jako SDMMC, czy StorageCard?
_________________

 
 
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-24, 21:07   

jacekp1313 napisał/a:
Nie będzie - pomyliłem się.
Potrzebuję info o nazwach folderów i położeniu pliku uruchamiającego MapęMap
I jeszcze jedno: jak nawigacja widzi kartę SD? Jako SDMMC, czy StorageCard?


nawigacja widzi SD jako SDMMC

a co do katalogów to
\ResidentFlash\MobileNavigator
plik mobilenavigator.exe
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-11-24, 21:17   

Dzięki serdeczne.
Skrypt startowy do menu AdJa jest gotów do testów: KLIK

Jeszcze prośba o bardziej szczegółowy opis odblokowania - jako poradnik dla następnych właścicieli (mniej zorientowanych od Ciebie)
_________________

 
 
jarekk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-11-25, 13:02   

jacekp1313 skrypcik właśnie przetestowałem i wszystko działa wyśmienicie ;)
Jeśli będą potrzebne informacje na temat larka 50.2 to chętnie służę pomocą ;P
 
 
art3pl 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-11-25, 14:49   

jacekp1313 napisał/a:
Dzięki serdeczne.
Skrypt startowy do menu AdJa jest gotów do testów: KLIK

Jeszcze prośba o bardziej szczegółowy opis odblokowania - jako poradnik dla następnych właścicieli (mniej zorientowanych od Ciebie)


Dzięki :)
Skrypt działa poprawnie

[ Dodano: 2009-11-25, 14:51 ]
jarekk, wiesz może który soft odpala konfigurację transmitera fm
 
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-15, 22:56   

jacekp1313 napisał/a:
Jeszcze prośba o bardziej szczegółowy opis odblokowania - jako poradnik dla następnych właścicieli (mniej zorientowanych od Ciebie)

Przyłączam się do prośby.
50.2 będzie coraz popularniejszy po świątecznych szaleństwach prezentowych.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11