Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapa nie załadowana uszkodzona niepoprawnie zarejestrowana
Autor Wiadomość
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2008-04-07, 20:35   Automapa 4.1.2-nie może wczytać mapy Europy

Witam. Zacznę od tego że miałem na karcie SD wgraną AM 4.1.2 z mapa Polski,ale potrzebowałem mapy Europy więc zassałem sam plik z mapą EU i dorzuciłem do istniejącej AM na karcie.
Niestety przy próbie uruchomienia AM zaczyna wczytywać mapę EU (klepsydra się obraca),myślę jest dobrze :-) ale co z tego jak klepsydra się kręci i kręci i kręci itd.... zawiecha :cry:
I teraz mam pytanie jaki błąd popełniłem??? :roll:
Z góry dzięki za pomoc
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-04-07, 22:15   

Wykasuj mape Polski, zostaw tylko Europe i musi dzialac.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2008-04-07, 23:18   

Wykasowałem i nadal kicha.
Zaczyna wczytywać klepsydra się obraca,obraca po chwili jakby wolniej.
Czekam i nic zostaje tylko reset :roll:
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-04-08, 00:09   

\AM4.1.2\Witaminka > wceAm
Cytat:
Automapa version: 4.1.2(426), maps version: 2007.4

1. Install software on your device (without maps)
2. Copy original maps to your device (ie. rename original install exe file for cab and unpack)
3. Replace proper exe file with cracked version
4. Replace proper map files
5. Enjoy
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2008-04-08, 00:23   

z witaminizowałem ale to nic nie daje, próbowałem też na PC odpalić ale ten sam problem.
Już nie wiem co jest nie tak.
Dodam że program z mapą PL pobrałem z tego forum,a sam plik z mapą EU
tutaj
z drugiego postu.
Próbowałem tez AM tam podaną z witaminą,ale ten sam efekt. :cry:
Już nie wiem co z tym robić?! :roll:
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-04-08, 00:55   

Europa - 1,71 GB (bajtów: 1 840 453 518)

a)zwiększenie pamięci dla programów
b)pobrany katalog Europa zawiera błędy - ponownie pobrać lub błędy powstają podczas kopiowania na SD [spróbować kopiować TotalCommanderem ]
c)sformatować kartę FAT16 - i test
d)Wrzucić wersję bez instalacyjną sprawdzić czy działa i dorzucić Europę

Tak po za tym jakie urządzenie do nawigacji ?
Widzę że borykasz sie już od dłuższego czasu z tym problemem , mam nadzieję że nie wyłączyłeś torrenta i pomalutku sobie zasysasz ... Nie wiem czy inne kopie mają błędy ale wiem ,że ta z torrenta działa OK!
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2008-04-08, 16:34   

a. próbowałem bez efektu,
b. już nie mam siły ściągać 14 partów z RS z limitami :evil: Próbowałem przez TC kopiować i dalej to samo.
c. sformatowana na FAT przez czytnik
d. Automapa bez instalacyjna z PL działa wyśmienicie,a po dorzuceniu EU klepsydra w kółko....... :cry:

Urządzenie Manta GPS020 (wiem że to forum Navi i Akiry,ale na forum Manty nic się nie można dowiedzieć :roll: )

Niestety torrenta wyłączyłem już kilka dni temu bo nikt nie seedował :-(

I tak to wygląda :roll:
Pzdr
 
 
darek1972 
młodszy inspektor GPS



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 6
Skąd: ZIELONA GÓRA
Wysłany: 2008-04-08, 20:43   

Czy katalog z mapą Europy jest w katalogu Polska ?

U mnie takie rozwiązanie dało rezultat.
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2008-04-09, 08:28   

PROBLEM ROZWIĄZANY !
Okazało się że problemem były błędy,lub "przewitaminizowanie" :lol: w Partach mapy EU.
W winrarze dałem napraw archiwum,i praktycznie przy każdym partcie wyskakiwały komunikaty o podejrzanych plikach,i pytanie czy dodać do archiwum. Nie dodawałem żadnego.
Po instalacji AM przekopiowałem folder EU na kartę,ale wyskoczył komunikat o rejestracji. :shock:
Zarzuciłem witaminkę którą znalazłem na ty forum i...........ŚMIGA ! :mrgreen:

Dzięki za pomoc.
Pzdr
 
 
niko5 
azymut


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 3
  Wysłany: 2008-10-03, 22:46   Nie mogę uruchomić Automapy

Witam! Kupiłem w Biedronce Navię Nv35. Jestem laikiem jeżeli chodzi o informatykę ale udało mi się odblokować urządzenie za pomocą forum. Po włączeniu pojawia sie automatycznie MapaMap ale jak nacnę przycisk z tyłu urządzenia- "RESET" to pojawia siepulpit z szerokim napisem "WINDOWS'.

Kolega kupił Larka i widzę ,że pracuje obecnie na Automapie - która bardziej podoba mi sie od MapaMAp. Poza tym ma ładny wygląd pulpitu tzn. odtwarzanie filmów i mp3. Mówi ,ze miał już to od kupna a ściągnął z internetu tylko AutoMapę i ma ją na karcie SD włożoną w port SD w nawigacji.

Zachciałem mieć tak samo w swojej Navi i kupiłem kartę SD. Kumpel zgrał mi na nią tą samą AutoMapę której sam używa ale ja jej w swojej Nawi otworzyć nie mogę!

Napiszę co następuje: Gdy próbuję otworzyć Auto mapę pojawia się komunikat: "NIE MOŻNA ODCZYTAĆ MAPY:\SDMMC\AUTOMAPA\EU\MAPS\PL_CZ_SK\ "

Gdy wcisnę OK (innej opcji nie ma) to pojawia się komunikat:" MAPA NIE JEST ZAŁADOWANA.PROSZĘ WYBRAĆ Z MENU OPCJĘ: WCZYTAJ MAPĘ "

No więc gdy wybieram z Menu opcję :"WCZYTAJ MAPĘ" pojawia się "NIE MOŻNA ODCZYTAĆ MAPY"

Jak mam rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc


Pozdrawiam!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-03, 22:50   

niko5 napisał/a:
\SDMMC\AUTOMAPA\EU\MAPS\PL_CZ_SK\
Czy w tym IMHO dziwnym katalogu znajduje się rzeczona mapa?
_________________

 
 
niko5 
azymut


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-10-04, 17:05   

Już poradziłem sobie z problemem. Chodziło o to ,ze nie miałem granego katalogu crack. Wgrałem od kolegi wszystko raz jeszcze i jest ok.

A skąd można zciągnąć jakiś player albo inny programik do odtwarzania filmów, mp3 lub zdjęć w formacie jpg?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-04, 17:25   

niko5 napisał/a:
katalogu crack
Nie wprowadzaj innych w błąd; w AM nie ma takiego katalogu/folderu i do niczego nie jest on potrzebny... :idea:
_________________

 
 
devcrk
azymut
Devcrk


Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-26, 20:41   "Nieobsługiwana wersja mapy"/niepoprawnie wczytana

Witam

Na wstępie chciałbym się przywitać.

A teraz do rzeczy: Mam Freebirda, z promocji z Gazety Wyborczej.
Zainstalowałem sobie na niego AutoMapę 5.0.5 . Mapa PL działa bez problemu, ale mapa Europy już nie. Po wybraniu "wczytaj mapę" i wybraniu "Europe" wywala mi:
"Nieobsługiwana wersja mapy: \storagecard\automapa eu\maps\europe\"

Mapa Polski działa, EU już nie. Ktoś wie dlaczego ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-06, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-10-26, 20:52   

Musisz mieć Europę + "witaminkę" do mapy całej europy a nie tylko do mapy polski.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10