Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark - problem z kalibracja?
Autor Wiadomość
piotrek87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-31, 16:35   

Mam viste wiec ActiveSync odpada.

Mam zainstalowane centrum obsługi urządzeń. Zainstalowałem MyMobiler, ale nie moge sie polączyc z urządzeniem. Pokazuje sie komunikat ze MyMobiler sie instaluje na urządzeniu i potem nic sie nie dzieje. Ciagle jest 'not connected'.

EDIT:

OK wszystko działa, dzięki!
Trzeba bylo zmienic wartosc w pliku mymobiler.ini w wierszu MobileClient z 0 na 1.
Ostatnio zmieniony przez piotrek87 2009-08-31, 16:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-31, 16:48   

MyMobiler trzeba skonfigurować.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pablo40 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2009-09-01, 10:58   

Lark 35,0
Po załączeniu –główne menu startowe - przytrzymać przycisk MENU ( ten na obudowie przy głównym wł-wył ) na około 3-5 sek. Powinien otworzyć się ekran kalibracji.
 
 
picard00 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-09-23, 20:44   

Witam. U mnie za każdym razem jak włącze mojego Larka 35.00 muszę kalibrować ekran by urządzenie chciało pracować. Co można z tym zrobić?
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-23, 21:12   

1. Wejdź w ustawienia > System > Napraw dokument i Reset.
Lark powróci do ustawień fabrycznych i trzeba będzię poustawiwć wszystko od nowa.

2. Jeżeli to nie pomoże poprzez AvtiveSync wejdź w NandFlesh >$MSD$>touchCali i ten ostatni wyrzuc na pulpit i ustaw jako tylko do odczytu.

3. Jeżeli to nie pomoże to usuń folder $MSD$ zrób restart poczekaj aż Ci się system zainstaluje od nowa i pojawi sie okno kalibracji. Skalibruj, Ustaw i powinno być OK :lol:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
picard00 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-09-24, 21:48   

Dzięki za pomoc!!!! :-D
 
 
domin33
azymut


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-30, 10:52   

elektro69, tak pomogles dzieki
 
 
skory69
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-10, 09:16   

wrócę do wątku kolegi janusz691303, który pisze o kalibracji, otóż ja mam to samo tzn po włączeniu larka kalibruje się ekran i nie można z tego wyjść, zaznaczam że nic nie grzebałem w navi, wgrywałem tylko nową mapę na kartę. proszę o pomoc gdyż nie wiem co mam z tym zrobić a urządzenie nie jest moje tylko kolegi( a to dodatkowy minus), chciałem zrobić mu niespodziankę i wgrać nową mapę a tu zonk, jeszcze raz proszę o pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2009-12-10, 09:25   

Co robisz po kliknięciu w piąty krzyżyk?
 
 
skory69
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-10, 09:29   

ok, już się odblokowało, dzięki za chęci "jestem_ktoś", pozdrowionka
 
 
dziobaseczek 
azymut


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-27, 20:34   

dasior591 napisał/a:
MyMobiler trzeba skonfigurować.

Witam może wyjdę na debila, ale próbuję iść tymi powyższymi wskazówkami i nic specjalnie się nie dzieje. Mam Larka 3,57 (sknociłem podobnie jak
http://www.my-navia.pl/vi...6b1fbd9105c2e), zainstalowałem mymobilera na PC, zmieniłem wartosc w pliku mymobiler.ini w wierszu MobileClient z 0 na 1, mimo to nie mogę się połączyć z urządzeniem, nie mogę naprawić wyświetlacza a konfiguracja MyMobilera to trochę kosmiczna procedura. Czy nie dało by się tego wytłumaczyć jakoś pod takiego laika jak ja. jakby co to mój numer gg 2154266)
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-28, 09:53   

Ustawiony MyMobiler jest na moim chomiku Nawigacja\GPS\Narzędzia.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
dziobaseczek 
azymut


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-28, 20:32   

Dziękuję, skonfigurowane pod takich jak ja. Działa i mogę spokojnie nawigować.
 
 
vajcha
azymut


Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-16, 18:01   

Witam :)
mam lark 35.7
Robiłem każdą metodę tutaj opisaną i nadal nie chce mi się ekran skalibrować.

Przez My Mobile wszystko ładnie chodzi jednak rysikiem jest nadal tj. ekran przesunięty. Milion razy kalibrowałem co nie daje efektu. Wiem gdy jeszcze sprawny był lark to przy każdym kliknięciu wydobywął się dźwięk. A teraz nie ma tak jakbym w pusto strzelał i pewnie to jest przyczyna nie kalibracji. Usuwałem $MSD$ i od Tomka wrzucałem z chomika nowe i to nic nie daje.. ciągle jest tak samo że nie można trafić na to co się chce. Znają Panowie jakieś inne rozwiązanie ?:)

pozdrawiam
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-16, 19:00   

vajcha napisał/a:
Przez My Mobile wszystko ładnie chodzi

A ja mam taki sam problem z larkiem 43.1. MyMobiler nie chce się łączyć, nie wiem co robić, pomóżcie bo w poniedziałek muszę jechać i nawigacja by się przydała.Ekran mam całkowicie martwy
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9