Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-20, 06:21
Odblokowanie Lark 50.2
Autor Wiadomość
llor 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-16, 12:28   

Mam prośbę czy mógłby ktoś opisać odblokowanie 50.2 krok po kroku tak jak było to zrobione przy 50.1?
 
 
karczu2 
Waypoint


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-12-16, 14:31   

tak samo jak z 50.1 a pozatym opisane jest juz ze sto razy wystarczy poszukac
_________________


 
 
 
puffer 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-12-23, 22:06   

Wszystko jasne. Hmm a zna ktoś sposób na zmianę samego Playera, lub modyfikację istniejącego, tak aby mp3 odtwarzał. Chodzi o to że oryginalne munu jest dla mnie wystarczające i przejrzyste, a nie mogę odtwarzać mp3. Oczywiście chodzi o larka 50.2

W 50.1 wystarczyło podminić plik Play.exe w katelogu residenflash2.
 
 
Gecko85
azymut


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-24, 12:18   

Dopisuje się do prośby kolegi powyżej wolałbym zostawić to menu ale podmienić aplikacje do odtwarzania filmów i muzyki :) czy próbował ktoś już coś takiego w 50.2?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-24, 14:06   

Nie da się edytować tego menu, aby dodać dodatkowych kodeków, ani nie da się zmienić odtwarzacza bez zmiany menu, ponieważ menu i odtwarzacz w tej nawigacji tworzą "jedność"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Gecko85
azymut


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-25, 11:55   

No dobra dzięki za odpowiedź, a co w takim przypadku(zmiana menu) z transmiterem fm jest możliwość używania go po zmianie menu... Bo w sumie z tego powodu zdecydowałem się na ten model... ;)
_________________
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-25, 14:26   

Najprawdopodobniej nie ma takiej możliwości.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Gecko85
azymut


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-25, 18:03   

No nic będę próbować zobaczymy co z tego wyjdzie :)
_________________
 
 
fajer_magot
azymut


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-26, 10:12   Re: Udalo się

art3pl napisał/a:
Po licznych próbach udało mi się .
Na początek metoda jak na 50.1
Następny krok to odpalenie jakiegoś takmanagera , ja skorzystałem z apteczki ITaskMgr
http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46
i kładziemy usługę GPS2
W ten oto sposób mamy dostęp do pulpitu gdzie znajdujemy plik SETTING
Po odpaleniu tego pliku wybieramy
AUTORUN SETING - na explorer

(NIE USTAWIAC NA GPS1 ) ZAWIESZA LARKA NA DOBRE I TRZEBA TROCHĘ W REJESTRACH POSZUKAĆ


I na koniec REBOOT

:)

Mam jeszcze problem ze po resecie lark wraca do czystego pulpitu i gubi zapisy o programach w menu.
Programy działają poprawnie .


no i super:D na ten post trafilem dopiero teraz jak sobie juz odblokowalem, tyle ze klikajac kilka razy z explorer na gps2 i w druga str w koncu kliknolem na gps1, jak to naprawic? pomocy

edit
da rade to naprawic niegrzebiac w rejestrze (do tad niegrzebalem i niechce) np czysta kopia? ja oczywiscie jej nie mam bo cos niechcialo wyjsc i odpuscilem-nieslusznie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-26, 19:06   

Nie da się bez edycji rejestru.

1. Podepnij nawigację do komputera
2. Uruchom CeRegEditor
3. Przejdź do HKEY_LOCAL_MACHINE\init
4. Znajdź wpis o wartości gps1.exe i zmień go na explorer.exe (prawdopodobniej launch50)
5. Zresetuj nawigację.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
fajer_magot
azymut


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-26, 19:21   

no tu juz sciagam cos do edycji rejestru i bede grezebac, tak sadzilem ze o takie cos chodzi choc to w pierwszym poscie brzmilo rczej ze bedzie rzes:D
ja chcialem sie za to zabrac dostajac jakos do menu windy, padly na forum dwie nazwy preogaramow (jeden pomocny przy tym jak ktos wpisal sobie halso a na navi nei ma klawiatury, a drugi jakie prog tylna furtka, cemyplatform czy cos niebede szukac, szykam do rejestru:)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-26, 19:25   

fajer_magot napisał/a:
jeden
My Mobiler?
fajer_magot napisał/a:
drugi
CePlatformWay.exe działa tylko na nawigacji Lark 50.1 i jeśli nie jest na kombinowane w HKEY_LOCAL_MACHINE\init
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
fajer_magot
azymut


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-26, 19:32   

no myslalem o tych wlasnie dwuch, troche kopiac forum to mi przyszlo do glowy, nieiwem dokladnie ten pierwszy co potrafi ale przez mysl mi przeslo ze tak da rade zrobic

ale co najwazniejsze dalo rade wszystko:d znaczy sie zmiana w rejestrze:D generalnie to nienazwal bym grzebaniem bo to ledwo zmiana:D tak czy siak super za szybka pomoc, teraz robie back up i dalej rozgrzebuje winde:D
dzieki Dzakus

edit
lol nie moge znalesc "pomógł" ... qr...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-26, 19:43   

fajer_magot napisał/a:
lol nie moge znalesc "pomógł" ... qr...
Tylko autor tematu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2009-12-26, 19:47   

fajer_magot napisał/a:
no myslalem o tych wlasnie dwuch, troche kopiac forum to mi przyszlo do glowy, nieiwem dokladnie ten pierwszy co potrafi ale przez mysl mi przeslo ze tak da rade zrobic

ale co najwazniejsze dalo rade wszystko:d znaczy sie zmiana w rejestrze:D generalnie to nienazwal bym grzebaniem bo to ledwo zmiana:D tak czy siak super za szybka pomoc, teraz robie back up i dalej rozgrzebuje winde:D
dzieki Dzakus

edit
lol nie moge znalesc "pomógł" ... qr...


to może prędzej znajdziesz jakiś słownik bo taki byki w treści wstawiasz że krew sie burzy :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12