Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2009-12-20, 20:25
Problem z połączeniem przez ActiveSync
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2009-12-31, 09:51   

Wyłącz nawigację, wyjmij kartę.
Włóż kartę do czytnika w komputerze, utwórz ten folder, włóż kartę do nawigacji i włącz nawigację.
_________________

 
 
siur10111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-12-31, 15:19   

i nadal się nie łączy ;/
 
 
shatan137
azymut


Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-31, 16:56   

u mnie tez się nie łączy... jak na razie jedyne co w niej robiłem na komie to dogrywałem nowego lektora i mapy... wyląda to tak jakby miała ograniczenie ilości podłączeń do komputera (ttroche to bżmi bez sensu, ale akurat przy czwartej próbie podłączenia komputer jej nie widzi, ale tylko przez AS) gdy w navii przełączę, że ma działać jako pendrive to jest ok...
 
 
siudii
azymut


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-01, 13:00   

U mnie przez pierwszy dzień było OK i też się na chwile strasznie zamuliła ale jej przeszło i było dobrze lecz następnego dnia zaczęła zrywać połączenie ActiveSync. Po tym wszystkim ustawiłem na pamięć masową i działa dobrze (szybciej), sprawdzę jeszcze połączenie AS na innych systemach i jak nie pomoże to chyba będę reklamował.

Ciekawe co jest przyczyną czy jakieś błędy w Navii czy kolidowanie AS4.5 z Wince6. :?: :?:
 
 
siur10111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-01, 17:12   

gdy ja biorę jako pamięć masowa to tez i chodzi. a gdy chce przez AS to nie działa;/
wiecie co to może być?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-01, 18:13   

siur10111 przez AS nie działa bo nie jest odblokowana.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
siur10111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-02, 12:29   

ale navia jest odblokowana ale nie mogę wgrać nowych map bo nie chce się połączyć.!
 
 
sufler
azymut


Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-03, 13:34   

siur10111 przez AS nie działa bo nie jest odblokowana.
Nie prawda.Mam ten sam problem.
Połączenie było przez AS przed odblokowaniem i po odblokowaniu, nagle za którymś razem przestało się łączyć.
Może ktoś coś poradzi.
 
 
dudzik27
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-04, 15:57   

Napisałem emaila do Sigma Team a sprawie ActiveSync:
........Chciałem jeszcze zapytać dla czego mimo iż jest taka opcja w nawigacji to nie łączy się ona z komputerem przez program ActiveSync niezależnie od jego wersji?
oto odpowiedź:
Cytat:
Odnośnie połączenia nawigacji z komputerem. W ustawieniach nawigacji
należy wybrać połączenie ActiveSync, następnie podłączyć do komputera
przy pomocy kabla USB. Połączenie zostanie zrealizowane automatycznie.
Brak połączenia może być spowodowany blokadą połączeń ActiveSync. Proszę
sprawdzić ustawienia firewalla, proszę wyłączyć opcjonalne programy
(Skype, program drukarki, skanera itp.). Jeżeli jest taka możliwość,
proszę podłączyć nawigację do innego komputera lub sprawdzić na świeżo
zainstalowanym systemie. Proszę też zainstalować najnowszą wersję
AcriveSync. Jeżeli to nie pomoże, nawigację należy zareklamować w
sklepie z kartą gwarancyjną i dowodem zakupu. Urządzenie zostanie
dokładnie sprawdzone w serwisie.
 
 
jacekxyz
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 127
Wysłany: 2010-01-04, 16:38   

Czyli co wszystkie sprawdza? bo chyba nikomu AS dobrze nie dziala, ja mialem dwie - obie swirowaly
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-05, 08:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bizon69 
Waypoint


Dołączył: 11 Gru 2009
Posty: 84
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-01-05, 08:07   

dudzik27 napisał/a:
Napisałem emaila do Sigma Team a sprawie ActiveSync:


Powinni pomyśleć o jakimś upgradzie softu bo w tym leży problem. Nie jest możliwe aby wszystkie świrowały skoro by wszystko było ok. Oddaj ja do serwisu niech naprawia.
 
 
macias
azymut


Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-05, 19:03   

Miałem problemy z połączeniem AS. Oto krótki opis co pomogło:

1. utworzyłem folder explorer.exe na karcie, następnie wejście do okienek na navi
2. zmiana opcji (na navi) Start/Settings/ControlPanel/USBClientSwitch na Serial_Class i wciśnięcie Change (było u mnie ustawione na Mass_Storage_Class)

Po tych zabiegach AS sam zadziałał jak należy, a wcześniej nie pomagał żaden ze sposobów jakie udało mi się znaleźć na forach!!!
Ostatnio zmieniony przez macias 2010-01-05, 21:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2010-01-05, 19:52   

Dopisałem Twój sposób do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
Dany 
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 77
Wysłany: 2010-01-05, 21:39   

To nie jest żadna naprawa poprostu w ustawieniach navi jak wybierzesz pamięć masową to w Start/Settings/ControlPanel/USBClientSwitch będzie Mass_Storage_Class a jak Active Sync to jest serial class . Sposób łączenia navi można wybrać ze standardowego menu jak i przez panel sterowania. Ja miałem cały czas serial class i nawia się nie łączy.
Ale mam inne pytanie jak długo inny użytkownicy NV33 czekają na połączenie . Bo mi po ok 5min łączenia wreszcie zaskoczyła i się połączyła. Chodzi mi oczywiście o tych którzy mają problemy z łączeniem. Drugie łączenie trwało podobnie ok 5 min. Na komputerze miałem cały czs komunikaty że nie rozpoznano urządzenia podłączonego do portu USB.
 
 
hacker3000
azymut


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-05, 22:08   

Witam mam pewien problem z ta navia nv33 a mianowicie za zadne skarby nie moge je zsynchronizować, na samym poczatku udoło mi sie ze dwa razy bez problemu a pozniej pojawil sie problem, probowałem juz przez wszystkie dostepne w sieci wersie programu activesync i nic, dodam ze mam ja odblokowana przez utworzenie folderu explorer.exe na karcie pamieci a jak wyjme karte to nawigacja sie odpala jak nowa ale tez jej nie da sie zsynchronizowac, a chcialem zainstalowac kilka programow
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11