My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą
Autor Wiadomość
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-01, 13:16   

karta. Wydaje mi się że 330 nie ma tyle pamięci flash;]
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9790
Wysłany: 2009-12-01, 13:21   

Zaznaczyłeś przy instalacji AM "Nokia330AutoStart"?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-01, 14:08   

gotowiec
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9790
Wysłany: 2009-12-01, 14:11   

Skorzystaj z wersji instalacyjnej.

[ Dodano: 2009-12-01, 14:13 ]
Zmień nazwe katalogu z AM na "R66" i Automapa EU.exe na "R66Navigate7.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-02, 12:42   

Pomogła zmiana nazwy
Dzięki
 
 
fabiang86
azymut


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-13, 17:05   

czesc mam nawigacje nokia 330 pd-12. odkupilem ja od znajomego wiec licencja jest na niego. mam pytanie jak zmienic jicencje na mnie?
aha i jak weszlem na jego login to pisze ze licejcja jest przeterminowana. jak ja przywrucic?? aha mam r66 i auto mape 5.1.1 skad i jak wgrac nowsze oprogramowanie??
POMOCY :!:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8316
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-13, 17:09   

Moze by tak więcej szczegółów, odblokowana czy nie?? co masz r66?? czemu nie założyłeś swojego tematu??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fabiang86
azymut


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-13, 17:13   

sorki. jestem 1 raz na jakims forum.
chyba nie jest odblokowana. moge to zrobic sam?? ja??
na karcie jest r66-chyba nawigacja, i auto mapa 5.1.1

[ Dodano: 2010-01-13, 17:49 ]
czesc mam nokie 330 pd-12 chcial bym ja odblokowac i wgrac najnowsza auto mape ale niewiem jak to zrobic i skad sciagnac. pomocy
:!: :?:
 
 
marek_39
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 332
Wysłany: 2010-01-16, 18:23   

fabiang86, jeżeli chcesz korzystać tylko z nawigacji (ja czasami używam swojej nokii jako odtwarzacza empetrójek podłączanego do graja w aucie) to nie musisz jej odblokowywać. wyjmij za niej kartę SD i naciśnij "reset" - masz ja w stanie "fabrycznym" z menu (obrazkowym) po angielsku (nie liczę wcześniejszego 3-krotnego naciśnięcia OK po włączeniu). znajdź sobie odpowiednią wersję AM (http://my-navia.pl/viewtopic.php?t=16381), zainstaluj na karcie (najlepiej w czytniku w kompie - znacznie szybciej się to robi), posłodź, wgraj poi i... jeździj. AM startuje automatycznie (musisz w czasie instalacji zaznaczyć instalację loadera [Route66] dla nokii 330) :-)

co do ważności licencji: jeżeli z ważnych przyczyn potrzebujesz wersji pozbawionej "wad prawnych", to musisz ją odnowić poprzez zakup aktualizacji do wygasłej, no niestety;-)

aha, jeżeli poruszasz się tylko po Polsce, to NAPRAWDĘ warto zainstalować TYLKO mapę Polski, gdy jeździsz po Europie, to zainstaluj tylko ten fragment, gdzie będziesz - nokia 330 (ubogo z pamięcią:-( ) działa o wiele lepiej
 
 
Algeroth
azymut


Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-21, 00:07   Nokia 330 Problem z automapą

Witam, dałem ostatnio GPS mojemu szefowi, powiedział że mi wgra nową mapę więc się zgodziłem. Wziął moją kartę z oryginalną automapą a gpsa mi oddał. Teraz gdy wkładam kartę do Noki 330, klikam w zakładkę Nawigacja i się nic nie dzieję. Mogę klikać milion razy i nadal nic. Gdy wchodziłem w Windows, to tam pojawiały się problemy że ten plik AUTOMAPA EU.EXE czy jakoś tak jest nieobsługiwany, natomiast klikając w tą ikonke od programu automapy na gpsie , pokazywało się że obiekt po za mapą szczegółową. Próbowałem wgrywać automape inną, zgodnie z instrukcją czyli kabel usb + microsoft activesync , instalacja z poziomu PC i powinno śmigać , ale to na nic. Nie mam backupa zrobionego z oryginała, tylko z tego co on mi dał. Proszę o szybką pomoc.Dzięki.

Dodam też , że gdy wejde w MS , klikajac kilka razy I w informacjach , wyskakuje mi komunikat, że albo nie można otworzyć gps,albo jak mi teraz się udało,automapa się załadowała , ale pojawiło się że nie można znaleźć GPS :(
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 759
Wysłany: 2010-07-21, 07:32   

Przeprowadź na nowo instalację zaznaczając dodatek dla swojego modelu - będzie OK
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 57
Wysłany: 2010-07-25, 11:40   

Witam
Mam podobny problem jak Algeroth i wgranie dodatku do noki 330 nic nie daje.Jak coś mi sie uda naprawic to dam znac...
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-02, 09:22   Nokia 330 - problem z AM

Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 103
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3679
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-02, 10:16   

Którą AM( z numerkiem...) :?: A najlepiej do tego celu użyj wersji instalacyjnej to naprawdę 10-15 min. roboty i pózniej mniej problemów.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
zzzubr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-15, 16:54   Re: Nokia 330 - problem z AM

Xplayer01 napisał/a:
Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...


Witam mam ten sam problem Mapa zainstalowana to 6.5.0(1059) na Noki 330 i dzieje się tak jak opis powyżej w trakcie pruby przesunięcia mapy wyskakuje Twoje menu.
Proszę o pomoc.
Identyczną mapę zainstalowałem na HTC Touch pro i na Larku i działa bez problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 5,64 sekund. Zapytań do SQL: 9