My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
129.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
318.00 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
179.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
499.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
366.46 PLN
Goclever NAVIO 525 Europa
Goclever NAVIO 525 Europa
199.00 PLN
TomTom PRO 5150 Truck LIVE Europa
TomTom PRO 5150 Truck LIVE
1327.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 / PD-12 Problem z automapą
Autor Wiadomość
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-01, 13:16   

karta. Wydaje mi się że 330 nie ma tyle pamięci flash;]
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9864
Wysłany: 2009-12-01, 13:21   

Zaznaczyłeś przy instalacji AM "Nokia330AutoStart"?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-01, 14:08   

gotowiec
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9864
Wysłany: 2009-12-01, 14:11   

Skorzystaj z wersji instalacyjnej.

[ Dodano: 2009-12-01, 14:13 ]
Zmień nazwe katalogu z AM na "R66" i Automapa EU.exe na "R66Navigate7.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kwaleczek 
azymut


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-02, 12:42   

Pomogła zmiana nazwy
Dzięki
 
 
fabiang86
azymut


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-13, 17:05   

czesc mam nawigacje nokia 330 pd-12. odkupilem ja od znajomego wiec licencja jest na niego. mam pytanie jak zmienic jicencje na mnie?
aha i jak weszlem na jego login to pisze ze licejcja jest przeterminowana. jak ja przywrucic?? aha mam r66 i auto mape 5.1.1 skad i jak wgrac nowsze oprogramowanie??
POMOCY :!:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-13, 17:09   

Moze by tak więcej szczegółów, odblokowana czy nie?? co masz r66?? czemu nie założyłeś swojego tematu??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fabiang86
azymut


Dołączył: 13 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-01-13, 17:13   

sorki. jestem 1 raz na jakims forum.
chyba nie jest odblokowana. moge to zrobic sam?? ja??
na karcie jest r66-chyba nawigacja, i auto mapa 5.1.1

[ Dodano: 2010-01-13, 17:49 ]
czesc mam nokie 330 pd-12 chcial bym ja odblokowac i wgrac najnowsza auto mape ale niewiem jak to zrobic i skad sciagnac. pomocy
:!: :?:
 
 
marek_39
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 328
Wysłany: 2010-01-16, 18:23   

fabiang86, jeżeli chcesz korzystać tylko z nawigacji (ja czasami używam swojej nokii jako odtwarzacza empetrójek podłączanego do graja w aucie) to nie musisz jej odblokowywać. wyjmij za niej kartę SD i naciśnij "reset" - masz ja w stanie "fabrycznym" z menu (obrazkowym) po angielsku (nie liczę wcześniejszego 3-krotnego naciśnięcia OK po włączeniu). znajdź sobie odpowiednią wersję AM (http://my-navia.pl/viewtopic.php?t=16381), zainstaluj na karcie (najlepiej w czytniku w kompie - znacznie szybciej się to robi), posłodź, wgraj poi i... jeździj. AM startuje automatycznie (musisz w czasie instalacji zaznaczyć instalację loadera [Route66] dla nokii 330) :-)

co do ważności licencji: jeżeli z ważnych przyczyn potrzebujesz wersji pozbawionej "wad prawnych", to musisz ją odnowić poprzez zakup aktualizacji do wygasłej, no niestety;-)

aha, jeżeli poruszasz się tylko po Polsce, to NAPRAWDĘ warto zainstalować TYLKO mapę Polski, gdy jeździsz po Europie, to zainstaluj tylko ten fragment, gdzie będziesz - nokia 330 (ubogo z pamięcią:-( ) działa o wiele lepiej
 
 
Algeroth
azymut


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-20, 23:07   Nokia 330 Problem z automapą

Witam, dałem ostatnio GPS mojemu szefowi, powiedział że mi wgra nową mapę więc się zgodziłem. Wziął moją kartę z oryginalną automapą a gpsa mi oddał. Teraz gdy wkładam kartę do Noki 330, klikam w zakładkę Nawigacja i się nic nie dzieję. Mogę klikać milion razy i nadal nic. Gdy wchodziłem w Windows, to tam pojawiały się problemy że ten plik AUTOMAPA EU.EXE czy jakoś tak jest nieobsługiwany, natomiast klikając w tą ikonke od programu automapy na gpsie , pokazywało się że obiekt po za mapą szczegółową. Próbowałem wgrywać automape inną, zgodnie z instrukcją czyli kabel usb + microsoft activesync , instalacja z poziomu PC i powinno śmigać , ale to na nic. Nie mam backupa zrobionego z oryginała, tylko z tego co on mi dał. Proszę o szybką pomoc.Dzięki.

Dodam też , że gdy wejde w MS , klikajac kilka razy I w informacjach , wyskakuje mi komunikat, że albo nie można otworzyć gps,albo jak mi teraz się udało,automapa się załadowała , ale pojawiło się że nie można znaleźć GPS :(
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 753
Wysłany: 2010-07-21, 06:32   

Przeprowadź na nowo instalację zaznaczając dodatek dla swojego modelu - będzie OK
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie i produkcja urządzeń: www.fenikstech.pl
Darmowe ogłoszenia elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu
 
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 49
Wysłany: 2010-07-25, 10:40   

Witam
Mam podobny problem jak Algeroth i wgranie dodatku do noki 330 nic nie daje.Jak coś mi sie uda naprawic to dam znac...
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-02, 08:22   Nokia 330 - problem z AM

Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 102
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3705
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-02, 09:16   

Którą AM( z numerkiem...) :?: A najlepiej do tego celu użyj wersji instalacyjnej to naprawdę 10-15 min. roboty i pózniej mniej problemów.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
zzzubr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-15, 15:54   Re: Nokia 330 - problem z AM

Xplayer01 napisał/a:
Witam, zainstalowałem gotowca, AM działa... tylko jest jeden mały problem - gdy chce przesunąć mapę w górę/dół/bok to po dotknięciu ekranu wyskakuje mi menu - w czym może tkwić problem ? Instalowałem tą samą mapę na Clariona 770 i chyba (to było kawałek czasu temu) nie było takiego problemu...


Witam mam ten sam problem Mapa zainstalowana to 6.5.0(1059) na Noki 330 i dzieje się tak jak opis powyżej w trakcie pruby przesunięcia mapy wyskakuje Twoje menu.
Proszę o pomoc.
Identyczną mapę zainstalowałem na HTC Touch pro i na Larku i działa bez problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 12