Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 20:41
lark 50.2
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-10, 23:14   

To uruchamiaj panel spod NAWIGACJA.
_________________

 
 
ggregorii 
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-01-10, 23:15   

No i też tak robie boje sie podmienic tego bo potem jak juz tu przeczytałm wszystko sie zatrzyma na napisie Lark
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-13, 16:38   

Jak będziesz miał połaczenie z AS to wszystko da się naprawić w rejestrze.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
ggregorii 
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-01-13, 19:27   

Mam Win 7 czy wszyscy jeszcze siedza na XP .Kopie rejestru mam ale i tak sie obawiam
 
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2010-01-15, 11:03   

kolego do pełnego odblokowanie Windowsa bez grzebania z rejestrach wystarczy wgrać pliczek o nazwie Explorer.exe na kartę sd który jest umieszczony na moim chomiku w folderze Lark 50.1.Reset urządzenia i oczom ukazuje nam nie goły Windows..

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Campao
Ostatnio zmieniony przez Campao 2010-12-23, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-15, 11:13   

ggregorii napisał/a:
jak uruchomic panel bez uzywania ikonki nawigacji.
Campao napisał/a:
do pełnego odblokowanie Windowsa bez grzebania z rejestrach wystarczy wgrać pliczek
Jak ma się Twoja porada do pytania kolegi ggregorii? Czy tylko nabijasz sobie posty i reklamujesz gryzonia?
Nawiasem mówiąc, nie jest potrzebny plik z chomiczka, wystarczy stworzyć pusty plik tekstowy i przemianować go na cePlatformway.exe - http://www.my-navia.pl/vi...p=145317#145317
_________________

 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2010-01-15, 11:33   

kolego pomagam ludziom i pisze by nie grzebali w rejestrach bo czasami mogą uwalić navi a później są problemy a później piszą na forum ze pozmieniali rejestr i maja problem bo nie odpali im się Windows, a różni szpece którzy nie mieli takiej nawigacji w reku wymyślają różne wyjścia z sytuacji tak samo jak kolega TY przyjacielu piszesz ...by pobrać pliczek "shell" i by go wgrać na kartę i zresetować urządzenie--Kolego to nie BECKER Z101 bo tam trzeba taki pliczek do odblokowania... bez obrazy .....trzeba pomagać ludziom tak by było dobrze a nie spieprzyć od razu na starcie a później mieć problemy z uruchamianiem urządzenia .... :-P
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-15, 11:44   

ggregorii napisał/a:
a potem mi sie Lark nie uruchomi
jacekp1313 napisał/a:
To uruchamiaj panel spod NAWIGACJA.
Gdzie widzisz zachęcanie do grzebania w rejestrze?

A pliczek z drugiego postu miał zawartość:
\Windows\explorer.exe
Wiele modeli nawigacji przy starcie systemu czyta shell.ini z karty SD i wykonujue zawarte w nim plecenie. Widzisz gdzieś zmienienie rejestru?

jacekp1313 napisał/a:
Jeśli chcesz zaryzykować grzebanie w rejestrze, to zamiast ścieżki dostępu do pliku odpowiadającego za uruchamianie menu wpisz ścieżkę dostępu do pliku startowego twojego pulpitu. Ale w ten sposób powstało wiele przycisków do papieru...
To też Twoim zdaniem jest zachęta?
_________________

 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2010-01-15, 12:00   

kolego, każdy pisze na forum by pomóc czy doradzić jak zrobić by było bezpiecznie i bezproblemowo. Każdy ma inna nawigacje i każdy wie jak zrobić ta swoja by nie było później problemów z naprawami gwarancyjnymi .Wiec czemu od razu obraza i złości ze che koledze pomoc bo mam taka sama navi i wiem co ona potrzebuje by było :-D dobrze ....
 
 
 
ggregorii 
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-01-15, 14:13   

Ok pełne odblokowanie za pomoca tego pliku. A jak wyjme karte to wraca do srtandardu???

Sprawdziłem i nic z tego Lark najpierw wczytuje standard i ok po 4 sek po właczeniu znajduje karte sd. Takze nie ma mowy zeby ten model cokolwiek czytał na starcie z karty
 
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-01-15, 14:32   

jacekp1313 i Campao nie spinajcie się tak na siebie :lol: . Pragnę przypomnieć, że wątek dotyczy modelu 50.2 a wasze porady są do wykorzystania w modelu 50.1.
Jak dotąd spotkałem jedynie przechwałki, że ktoś odblokował 50.2, na prośby o przepis brak odzewu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-01-15, 14:32   

Metoda z plikiem cePlatformway.exe absolutnie nie ingeruje w nawigację.
Pamiętaj tylko o wyjmowaniu karty po wyłączeniu (nie uśpieniu) nawigacji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2010-01-15, 20:29   

Larka 50.2 nie można uśpić, a może są wersje o których nie wiem.
 
 
ggregorii 
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-01-15, 21:37   

ycbo napisał/a:
Larka 50.2 nie można uśpić, a może są wersje o których nie wiem.


Można tylko w tym problem ze on pózniej lapie karte i nie czyta z niej przy starcie
 
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2010-01-16, 12:17   

@ggregorii - To może byś napisał jak to się robi, czy są potrzebne jakieś specjalne środki nasenne.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10