Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywny pulpit spod przycisku NAWIGACJA
Autor Wiadomość
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-27, 14:12   

Nabyłem przed chwilą to urządzenie Akira Pantera,-ładuję.Czy jest juz cos więcej na ten temat?. bo znalazłem akurat tylko te wpisy.Szukam dalej.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-01-27, 14:22   

Jesteś pierwszym właścicielem i czeka Cię masa pracy. ;-)

Podłącz nawigacje do PC i podaj listę plików i folderów, jakie są w nawigacji - pomyślimy, jak odblokować.
_________________

 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-27, 14:41   

Pierwsze inform.
Foldery : Flasch_storage
My Documents
Network
Program Files
Temp
Windows
plik Control Panel
zawartość folderów za chwilę dopiszę,szybkie przejrzenie instrukcji to chyba,coś piszą,
że można inne mapy zainstalować.Takie odniosłem wrażenie jakby nie było blokady.Ale to za chwile-uzupełnię
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 15:38   

Zawartośc flash-storage Akiry Pantera

akira panetra 3.gif
Plik ściągnięto 11995 raz(y) 11,38 KB

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-01-27, 17:31   

Z każdą chwilą coraz bardziej mi sie podoba. Podaj jeszcze to masz w folderach Mobilenavigator, Navigo i DShell oraz zawartość pliku autorun.inf
Założe się, że będzie to
\Flash_storage\menu\menu.exe

Jeśli tak, to wystarczy zmienic na \Windows\explorer.exe i wystartuje z pulpitem Windowsa - a dalej jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=5716#5716

Jak wygląda menu?
_________________

 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 18:33   

W załączeniu:

MobileNavigator ini.jpg
Plik ściągnięto 12034 raz(y) 11,34 KB

autorun.jpg
Plik ściągnięto 12034 raz(y) 11 KB

NAVIGO.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 61,88 KB

MSHELL.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 13,65 KB

MobileNavigator.jpg
Plik ściągnięto 42 raz(y) 18,54 KB

DShell.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 20,99 KB

Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-27, 18:46, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-27, 18:45   

w MobileNavigator = MobileNavigator.exe i MobileNavigator.ini
w Navigo = (sporo 11 folderów i 14 plików) musze pomysleć jak je spisać czy skopiować )bo to wszystko dla mnie jeszcze nowość
Natomiast w folderze SShell = DShell.exe dalej MSHEll.INI oraz MSkin.dll
natomiast a w pliku autorun.inf jest to : \flash_storage\DShell\DShell.exe
i tutaj chyba nie mialeś racji,bo inny jest zapis.
Tyle tak na szybko
bo ciagle jeszcze- testuję. a że nie jestem "orłem" to troche duzej trwa.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-27, 18:57   

Mógłbyś gdzieś wstawić katalog MobileNavigator ?? i DShell najlepiej tez.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 19:17   

Menu

1.jpg
Plik ściągnięto 12014 raz(y) 14,04 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 12014 raz(y) 21,53 KB

3.jpg
Plik ściągnięto 12014 raz(y) 20,67 KB

4a.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 13,63 KB

5.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 18,24 KB

6.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 12,82 KB

7.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 12,69 KB

8.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 12,72 KB

9a.jpg
Plik ściągnięto 12013 raz(y) 12,59 KB

MobileNavigator.rar
Pobierz Plik ściągnięto 259 raz(y) 3,79 KB

Ostatnio zmieniony przez nixon7 2010-01-27, 19:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-01-27, 19:34   

mormot napisał/a:
w Navigo = (sporo 11 folderów i 14 plików)
Nie trzeba, przecież dałes zrzut ekranu - zagapiłem się

Coś się powoli klaruje. Plik DShell.exe najprawdopodobniej uruchamia menu, a spod przycisku NAWIGACJA uruchamia się plik Mobilenavigator.ini i mobilenavigator.exe
Wygląda na to, że odblokowanie standart. Albo autorun.inf o treści \widows\explorer.exe lub podający ścieżkę dostępu do nowego pulpitu, albo skrypt killujący proces menu podstawiony pod mobilenavigator.exe - albo jeszcze zmiana zapisu w moilenavigator.ini wskazujący taki skrypt.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:33, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-27, 19:35   

Wygląda na to ze zmieniając wpis w MobileNavigator.ini zmieniasz program ktory odpala się z pod przycisku nawigacja.
W folderze NAVIGO jest zapewne NAVIGO_PNA.exe
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 19:41   

DShell

DShell.part05.rar
Pobierz Plik ściągnięto 261 raz(y) 33,26 KB

DShell.part04.rar
Pobierz Plik ściągnięto 255 raz(y) 107,42 KB

DShell.part03.rar
Pobierz Plik ściągnięto 241 raz(y) 107,42 KB

DShell.part02.rar
Pobierz Plik ściągnięto 251 raz(y) 107,42 KB

DShell.part01.rar
Pobierz Plik ściągnięto 301 raz(y) 107,42 KB

 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-27, 19:53   

dasior591, podpowiedz jak je mam dołączyć,czy przesłać,skopiowałem te dwa foldery tzn DShell i MibileNavigator
 
 
nixon7
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-27, 20:00   

Przejrzyj temat :-) wrzuciłem już co trzeba.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-29, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mormot
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 226
Wysłany: 2010-01-27, 20:05   

nixon7-napisz nawetr na PW jak to sie robi ? jak to zrobiłeś ? by dołaczyć pliki >proszę
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 24