Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-20, 06:21
Odblokowanie Lark 50.2
Autor Wiadomość
kniazio
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 86
Wysłany: 2010-01-28, 19:49   

Panowie. Potrzebuje sciezki dostepu do oryginalnych programow Zdjecia oraz Teksty do Lark 50.2 aby przypisac je do Menu Skórik poniewaz zaden program dostepny na forum nie odtwarza mi zdjec tak jak to robi oryginalny z Larka

[ Dodano: 2010-01-31, 15:50 ]
Widze ze nic w temacie 50.2 nie rusza wiec pisze co udalo mi sie zdzialac samemu
Zastosowalem menu Pentagram z chomika skórik oraz skrypt startowy http://chomikuj.pl/kniazio
Zajefajnie komponuje sie z nowym Larkiem
Brakuje tylko dostepu do narzedzi systemowych Larka z powodu ze nie znam sciezek dostepu do tych narzedzi
Licze na wspolprace w dostosowywaniu tego menu bo warto
 
 
blackice
azymut


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-02, 15:55   lark 50.2 problem?

Witam pragnę odblokować sobie larka, postępuje zgodnie z opisem i dochodze do punktu gdzie klikam menu Aciton run progam. Wyskakuje mi okienko klikam na 3 kropki zanzaczam gps2.exe i nic sie nie dzieje :( ma ktoś jakis pomysł?? pewnie to coć głupiego ale już zwątpiłem
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-02, 16:00   

Masz zaznaczyć "explorer.exe" i zresetować nawigacje, aby ją odblokować

GPS2.exe służy do zablokowanie nawigacji

PS. Pamiętaj o włączonym trybie ActiveSync
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
blackice
azymut


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-02, 16:13   

Wielkie dzięki
 
 
mati555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-10, 23:18   

diunior napisał/a:
ODBLOKOWANIE LARK 50.2
1. Ściągamy plik z tej strony: http://www.storage.to/get...Platformway.exe
2. Podłączamy nawigację do komputera, plik wrzucamy do folderu \SDMMC\
3. Wchodzimy w Menu. Wybieramy Ustawienia, a następnie zmieniamy ścieżkę programu nawigacyjnego na przed chwilą wgrany plik. \SDMMC\cePlatformway.exe
4. Akceptujemy [krzyżyk w prawym dolnym rogu], a następnie wychodzimy do menu głównego. Tam klikamy na przycisk uruchamiania GPS. Pojawia się pasek zadań.
5. Ściągamy to: http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46 . Wypakowujemy folder LEKI. Pliki przenosimy na \SDMMC\.
6. Ponownie zmieniamy ścieżkę do programu nawigacyjnego, tym razem na TaskMgr.exe. Klikamy na przycisk GPS.
7. Klikamy Menu->Action->Run Program. Uruchamiamy \BINFS\GPS2.EXE.
8. Następnie w komputerze otwieramy nawigację. Wchodzimy Windows\Deteskop\. Znajduje się tam plik Setting. Kopiujemy go do \SDMMC\.
9. Następnie ustawiamy go jako ścieżkę programu nawigacyjnego. Ponownie klikamy na przycisk GPS. Otwiera się okno, w którym wybieramy Autorun Setting: Explorer. Ważne jest, by wybrać właśnie to, odradzam zaznaczania gps1, gdyż powoduje to problemy z nawigacją. Klikamy Reebot.
10. Gratuluję, właśnie odblokowałeś nawigację. ;]

Opis postaram się uzupełnić o screeny.


Witam pomóżcie robię wszystko pokolei przy 7 punkcie jak wciskam na gps2.exe to nic się nie dzieje co zrobić??
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-11, 08:56   

Zamiast 7 punktu uruchom taskmgr.exe i zakoncz usluge gps2 pozniej ukaze cie sie pulpit a tam plik seting uruchamiasz i zmieniasz z gps2 na explorer i reboot
 
 
mati555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-11, 09:17   

Już za późno pomimo tego że się nic nie działo w pkt 7 wszedłem do folderu Windows\Deteskop\ skopiowałem plik Setting do \SDMMC\ ustwiłem Autorun Setting: Explorer. i dałem reboot no i pojawia się teraz za każdym razem po włączeniu pulpit windowsa to jak mam teraz zmienić program nawigacyjny np na pulpit adja skoro mi wcięło menu fabryczne :( Pomocy....
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-11, 09:22   

Jak chcesz menu faryczne uruchamiasz plik seting i przestawiasz na gps2 i reboot, nie program nawigacyjny tylko panel ja mam ustawione tak ze mam zablokowana nawigacje wzkauje plik do motroscripta i gasi mi sie proces gps2 a uruchamia sie nowy panel i explorer dzieki temu moge uruchamiac kilka programow naraz i je pozniej minimalizowac
 
 
mati555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-11, 09:30   

Ok dzięki wielkie za pomoc i szybką odpowiedź bo myślałem że coś już popsułem :) zaraz wrzuce sobie automapkę i zobaczę czy to hula. pozdrawiam

[ Dodano: 2010-02-13, 15:59 ]

działają mi mapki, jest ok zmieniłem sobie pulpit na pentagram bo z niego odpaliłem odtwarzacz mp3 z włączonym transmiterem i żeby grało mp3 musze dać wstecz na pulpicie i mam malutki kawałek do ikony nawigacja bo nie wiem jak zminimalizować ten mp3 player jak klikne na tym kawałeczku co wystaje za playerem ikony od nawigacji to wszystko super działa i ścisza podczas komend ale wolałbym zminimalizować jakoś ten odtwarzacz żeby używać innych funkcji jak to zrobić?
 
 
kniazio
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 86
Wysłany: 2010-02-13, 23:27   

Wgraj sobie player Nitrogen jego mozna minimalizowac
 
 
Bushi 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-23, 19:42   

A ciekawe czy ten sposób będzie działał w larku 50.2? http://peb.pl/automapa/67...ird-43-1-a.html
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-02-23, 19:49   

Coś zile skopiowałeś adres.Błąd przy otwieraniu :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2010-02-23, 20:11   

u mnie otwiera normalnie tą stronę :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-02-23, 22:31   

Do Larka 50.2 możesz wrzucić każdy progam nawigacyjny działający pod WinCE bez odblokowania. W instrukcji jest to opisane.
 
 
Bushi 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-24, 13:40   

carlos tam jest opsane jak przy pomocy Total commandera odblokowuje się nawigację bez ingerencji w rejestry
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10