Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:21
Lark 50.2 mp3, avi i inne multimedia
Autor Wiadomość
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
  Wysłany: 2009-12-15, 12:10   Lark 50.2 zamiana playera.

Witam, mój pierwszy post na tym forum.

Chciałbym uzyskać możliwość odtwarzania muzyki za pośrednictwem transmitera FM (w tle) jednocześnie używając programu nawigacyjnego (dźwięki nie są konieczne). Fabryczna konfiguracja nie daje takiej funkcjonalności, chociaż instrukcja mówi co innego :evil: . Podobno można to osiągnąć zamieniając playera. Czy da się go zamienić bez konieczności odblokowania WinCE (nie potrzebuję całego windowsa)? Jakiego playera zainstalować (tylko muzyka)?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2009-12-15, 12:11   

Zobacz w wątkach o 50.1 - tam cos było o podmianie playera.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-15, 13:09   

Można podobno zmienić rozszerzenie *mp3 na *wma i odtwarzać standardowym, ale nie próbowałem. Jeśli Lark 50.2 nie ma residentflash2 - wątek o 50.1 na nic się nie przyda przy podmianie playera, bo on właśnie tam siedzi. Trzeba znaleźć miejsce playera w tym modelu, podmienić na inny, ale zachowując nazwą oryginalnego. Do tego wystarczy chwilowe odblokowanie. Playerów na WinCE 5.0 jest sporo - można wybrać wg opinii forumowiczów.
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=56
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-15, 23:00   

50.2 nie ma residentflash2.
Zmiana rozszerzeń nie pomaga.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-16, 09:58   

Musisz odszukać miejsce gdzie zainstalowany jest twój odtwarzacz i podmienić go na inny zachowując mu nazwę oryginału. Bezpieczniej jest zmienić nazwę oryginału na np. "player_old" i dograć nowy z nazwą "player". Nie mam tego Larka i nie znam struktury folderów i plików, ale wątek o tym gdzieś na forum jest.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-16, 17:57   

Czy w Windows jest plik GPS2.exe lub JBShell.exe? Jeśli tak to nie zmienisz Playera, ponieważ jest zaszyty właśnie w tym pliku.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-16, 22:21   

Tak, jest GPS2.exe. Znalazłem go w dwóch folderach: BINFS i Windows.

O ile dobrze pojąłem, pozostaje mi jedynie całkowite odblokowanie WinCE?
Niestety przepis podany tutaj , dla osób mało zaangażowanych informatycznie, jest bezużyteczny :-/ .
Wysłałem pw do art3pl z prośbą o pomoc i czekam na odzew. Myślę, że dokładny opis mógłby zostać przypięty ku zadowoleniu użytkowników Larka 50.2 ;-) .

Windows.JPG
Plik ściągnięto 104 raz(y) 155,56 KB

BINFS1.JPG
Plik ściągnięto 81 raz(y) 150,66 KB

 
 
kniazio
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 86
Wysłany: 2010-01-12, 07:22   Lark 50.2 mp3, avi i inne multimedia

Jak odpalic mp3 w tym modelu
Prosze o jakies info
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-11, 21:10, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-12, 07:37   

Ściągnij sobie jakiś odtwarzacz z forum.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-01-31, 13:30   

Rickyy napisał/a:
...
A teraz coś z innej beczki jak można odtwarzać pliki mp3 na Lark 50.2 ?


Nie można :evil: . Wymagana konwersja na WMA. Ja robię to Free Mp3 WMA converterem.
Chyba że, po odblokowaniu, komuś uda się się zamienić odtwarzacz. Do tej pory nikt nie chwalił się przeprowadzeniem takiej operacji :cry: .
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-31, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tymczysz
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 18
Wysłany: 2010-02-02, 12:32   

Mp3 player radzi sobie dobrze bez konwersji wrzucam na kartę i działa

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-07, 17:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
_________________
Mateusz
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-07, 17:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tomek_fcb 
azymut


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 3
Skąd: Opole/Wroclaw
Wysłany: 2010-02-05, 17:24   Lark 50.2 odtwarzacz Tcmp

Witam,
Posiadam Lark-a wymienionego w temacie. Nawigacja jest odblokowana z pozostawionym standardowym Menu. Chciałbym zostać przy tym menu nie zmieniając je na inne, dodatkowo chciałbym zmodyfikować podstawowy odtwarzacz video który czyta tylko pliki WMV i WMA.
Pobawiłem się trochę i widzę, że TCMP player radzi sobie całkiem przyzwoicie z wieloma formatami łącznie z napisami. Problem w tym, że odpalałem go na Larku 50.2 poprzez zmienianie ścieżki gps co trochę mnie wpieniało. Za każdym razem musiałem sie przełączać miedzy Automapą a TCMP playerem. Czy istnieje jakiś sposób ewentualnie skrypt, żeby odtwarzacz TCMP startował poprzez kliknięcie ikony Filmy w Lark-u 50.2?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-05, 18:32   

tomek_fcb napisał/a:
Czy istnieje jakiś sposób ewentualnie skrypt, żeby odtwarzacz TCMP startował poprzez kliknięcie ikony Filmy w Lark-u 50.2?
Nie. Menu nawigacji Lark 50.2 oparte jest na GPS2.exe, które nie pozwala na "taki myk", bo odtwarzacz ma "wpisany" w sobie

PS. Odtwarzacz "wpisany" w GPS2.exe jest TCMP 0.72 RC jeśli dobrze pamiętam.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomek_fcb 
azymut


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 3
Skąd: Opole/Wroclaw
Wysłany: 2010-02-05, 21:47   

No to kiszka :-/ . Myślałem, że będę mógł korzystać z tego na standardowym menu. Pozostaje je zmienić albo odpalać playera na przemian z AM. Korzystam z GPS2.exe ale tam odtwarzacz w ogóle nie widzi plików w innym formacie niż WMA i WMV, więc domyślam się, że to nie jest TCMP w wersji jaką wymieniłeś ;)
_________________
Lark 35.1 --> Lark 50.2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-05, 21:51   

tomek_fcb napisał/a:
to nie jest TCMP w wersji jaką wymieniłeś ;)
To jest wersja jaką wymieniłem tylko, że nie ma wyłączone pokazywanie wszystkich plików i nie ma wszystkich kodeków.

Spróbuj zmienić rozszerzenie z avi na wmv, ale wtedy może zabraknąć sterowników i też będzie "lipa"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 16