Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 13:18
[50.2] Transmitter FM
Autor Wiadomość
pempy
azymut


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-28, 17:35   [50.2] Transmitter FM

Witam kolegów !

Krótko, mianowicie: posiadam larka 50.1 a znajomy 50.2

W 50.1 jest tak :
Włączamy muzykę urzywając transmitera FM, minimalizujemy playerka (muza dalej gra na radio samochodowym) wchodzimy w automapę ( w czasie komunikatu powitalnego AM muzyka cichnie) i podczas nawigacji muzyka gra normalnie a podczas komunikatu Automapa sama ją wycisza. ( 50.1 z WinCe 6.0 )

W 50.2 jest tak :

Włączamy transmitter, włączamy muzykę i .... i tutaj już pierwsze zaskoczenie bo nie ma guzika minimalizuj w larku 50.2 ( mozna to zrobić z pozycji menu ale wolę guzikiem ) Po wyjściu z playera jestem w głównym menu, muza dalej gra, klikam na nawigację, włącza się automapa i w tym momencie muzyka się gasi.

Co począć ? Pamiętam że jak kupowałem larka 50.1 to gość od którego kupiłem sprawdził ją dla mnie, na 50.1 wince 6 chodziło ok a na 50.1 zwince 5 czasem.....

Jak jest w larku 50.2 ?? Czy da radę coś z tym zrobić ? Czy lark 50.2 ma guzik minimalizuj ?
Dodam że obie nie łamane nawigację.Standard ze sklepu.

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-28, 17:48   

Na larkach się nie znam ale ja bym zmienił odtwarzacz MP3.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pempy
azymut


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-28, 20:18   

Dzięki kolego ale zlamanie nawigacji nie wchodzi w grę. Jednej używa mój ojciec i to już sukces że nauczył się tego menu a tamtego larka 50.2 też starszy gośc....

Jakieś inne pomysły ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-28, 20:53   

Inaczej się nie da. "Łamać" :-D jej nie musisz, podmieniasz tylko odtwarzacz mp3.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pempy
azymut


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-29, 10:02   

AA w ten sposób, a jaki byś polecił aby na pewno działał w wypisanym przeze mnie przypadku ?

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-29, 10:04   

Ja osobiście używam nitrogena.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
*carlos* 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 26
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-02-01, 23:38   

pempy napisał/a:
Jak jest w larku 50.2 ?? Czy da radę coś z tym zrobić ? Czy lark 50.2 ma guzik minimalizuj ?

Ad 1. Oryginalny 50.2 nie odtwarza muzyki w czasie działania nawigacji.
Ad 2. Narazie nikt nie zrobił.
Ad 3. Nie ma.
dasior591 napisał/a:
Na larkach się nie znam ale ja bym zmienił odtwarzacz MP3.

W modelu 50.2 nie ma playera Mp3 tylko Wma. Nikt jeszcze nie pochwalił się zamiana playera Wma na Mp3 po odblokowaniu.
 
 
caspero
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-06, 19:25   Lark 50.2 Transmiter FM a Automapa 6.1

Witam.
Mam problem z transmiterem FM. Jak wlacze transmiter Automapa nie widzi satelit. Jak wylacze wszystko jest ok i po kilku sek automapa wykrywa satelity. Ma ktos podobny problem? Znacie jakies rozwiazania....

pzdr
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-07, 11:00   Lark 50.2 transmiter fm a inne menu

Witam czy komus udalo sie urochomic transmiter na innym menu niz standardowe, i czy istnieje takie menu zeby wlaczalo sie jak uruchamiam nawigacje a nie wskazujac sciezke dostepu i uruchamiajac przez przysick nawigacja
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-07, 13:20   

Nie da się uruchomić w innym menu Transmitera

Damian1010 napisał/a:
czy istnieje takie menu zeby wlaczalo sie jak uruchamiam nawigacje a nie wskazujac sciezke dostepu i uruchamiajac przez przysick nawigacja
Wpisz to menu do HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch50 zamiast GPS2.exe wpisz ścieżkę do menu \Storage Card\menu.exe inaczej się nie da.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-07, 13:55   

A transmitera nie da sie wlaczyc na stale ze tylko raz ustawimy czestotliwosc uruchamiamy nawigacje z innego menu i transmiter wlaczony, wiem ze kombinuje jak moge ale lark od tego modelu troche mnie zawiodl nie dosc ze mozemy tylko jeden program uruchomic na raz(na orginalnym menu) to jeszcze wszystkie programy jakie sa w menu to sa zaszyte w pliku gps2 i nic nie mozna zmienic :-/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-07, 15:11   

Damian1010, sprawdź, czy po wyłączeniu oryginalnego menu trasmiter nadal działa

PS. Mogę prosić o kopie katalogu Windows wykonana przez Total Comander z wtyczka wincefs?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-07, 16:36   

Ku mojemu zdziwieniu po uruchomieniu transmintera i zakonczenia uslugi gps2 transmiter nadal dziala, kopie podesle ci za jakies 2 godziny
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-02-07, 18:02   

Kopie wrzuc tu.
Poszukiwaczy jest wiecej ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-07, 19:08   

Kopia zrobiona dodam jeszcze ze przy starcie wszystko co jest uruchamiane znajduje sie wlasnie w tym katalogu
Kod:
http://rapidshare.com/files/347304637/Windows_lark_50.2.rar

lub
Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/windows-lark-50-2-rar-0009b60ro7tb


[ Dodano: 2010-02-08, 13:39 ]
Zmienilem rejestr w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch50 zamiast GPS2.exe ustawilem na nowe menu \SDMMC\Pentagram\Pentagram.exe i Lark nie potrafi uruchomic menu wisi na ekranie startowym komp go wykrywa wiec powrocilem do gps2, jak wskaze na nawigacje to sie poprawnie to menu uruchamia a przy starcie ani rusz :evil:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10