Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:58
nawigacja becker 7914 problem z kalibracja
Autor Wiadomość
piekarzz 
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-08, 18:08   nawigacja becker 7914 problem z kalibracja

witam
udalo mi sie zainstalowac automape do beckera 7914 i po zainstalowaniu wystapil nastepujacy problem ze chcac naciznac cos z prawej strony to nie moge poniewaz rozkalibrowal sie monitorek
czy ktos wie jak mozna to naprawic ??
dzieki za pomoc
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2010-03-08, 19:50   

A w fabrycznym menu beckera nie ma kalibracji?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piekarzz 
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-08, 19:55   

w fabrycznym jest calibracja , tylko ze naciskalem z 20 razy na srodek krzyzyka przesuwajacego sie i dalej to samo jest
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-08, 19:58   

A potwierdziłeś zmiany??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
piekarzz 
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-08, 23:00   

a gdzie mam potwierdzic te zmiany ?? czy musze tak dlugo kalibrowac az cos mi wyskoczy ze urzadzenie zostalo skalibrowane ???
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-08, 23:02   

Z zasady masz 5 miejsca do kliknięcia i potem odliczanie. W czasie odliczania, przed jego końcem trzeba klikać w ekran żeby zapisać zmiany.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-08, 23:03   

W niektórych nawigacjach pojawia się odliczanie czasu i wtedy trzeba stuknąć gdziekolwiek w ekran, jeśli nie ma odliczania to po zniknięciu krzyżyka trzeba stuknąc w ekran i kalibracja zostaje zakończona.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
piekarzz 
azymut


Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-08, 23:57   

juz probuje na wszystkie sposoby i nadal jest rozkalibrowane, na dzien dzisiejszy poddaje sie :(:( teraz 2 dni pracy jak bede mial wolne to moze sie znowu pomecze a jak nie to laptop ze soba zeby wporwadzic adres podrozy bo inaczej narazie nie ma mozliwosci
jezeli ktos ma jakis pomysl to bede wdzieczny

[ Dodano: 2010-03-09, 10:20 ]
a czy ktos wie skad mozna by bylo sciagnac nowy soft do tego beckera bo podejrzewam ze cos w nim moglo pasc

[ Dodano: 2010-03-09, 13:18 ]
witam,
niestety nic niepomoglo beckerowi :(
mam pytanie nastepujace ktora lepiej kupic nawigacje larka 5 czy goclever 5055 ???

[ Dodano: 2010-03-09, 17:43 ]
temat do zamkniecia
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11