Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:24
Znikające ikony i tapeta Widowsa
Autor Wiadomość
gregor76w 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-03-12, 09:55   znikające ikony z pulpitu

witam .po update pojawił się u mnie problem z e znikaniem ikon i skrótów z pulpitu. GC 5055+ z win ce. wiem że było to już na forum poruszane, ale niestety żaden z podanych sposobów, ani z moich kombinacji nie przyniósł rezultatu. może jest ktoś, kto na dobre rozwiązał ten problem. pogrzebałem trochę w rejestrze i tam dwie ikony systemowe z pulpitu są w katalogu HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Deskopt .
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2010-03-12, 10:00   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
_________________

 
 
gregor76w 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-03-12, 17:16   

niestety, jak już mówiłem żaden ze sposobów z forum w moim 55055+ nie działa, :cry: owszem zmieniają się nazwy folderów a ikonki i skróty dalej znikają nie zależnie od tego w którym folderze je umieszczę.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-12, 20:53   

Cytat:
. Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Desktop
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Desktop

To musi działać. oczywiście zamiast F_S piszesz RF.
Coś m wygląda ze będę musiał zaktualizować poradnik :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gregor76w 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-03-14, 19:44   

dasior czy możesz mi powiedzieć co to RF ????
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 20:01   

ResidentFlash, nasz wbudowany dysk. A Ty jak to robiłeś niby??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gregor76w 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-03-14, 21:50   

w moim goclever 5055+ nie ma ResidentFlash tylko DataFlash i tak wyświetla się u mnie wbudowany dysk a wpisywałem flash_storage jak w opisie, bo skąd mogłem wiedzieć, aż tak się na tym nie znam. :shock: więc prosze napisz mi wszystko od początku.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 22:17   

To zamiast F_S napisz DF. Musisz po prostu podać ścieżkę gdzieś na dysk żeby nie znikały.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gregor76w 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 27
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-03-14, 23:32   

hejka, masz głowe na karku, teraz działa. dzięki wielkie jeszcze tylko sprawdze czy moge zmienić nazwy skótów i znalazłem programik do usuwania tła spod nazw ikon i do chowania paska zadań więc pulpit super wygląda bez panela dodatkowego.
 
 
 
gniady 
azymut
gniady


Wiek: 43
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-06, 12:11   Znikające ikony i tapeta Widowsa

Mam zwykłe 4366 - + prawdopodobnie częściowo odblokowane Ce5,00 + AM na SD.
Po włączeniu nawigacji wchodzi mi od razu do windowsa. Aby uruchomić AM muszę grzebać w katalogu i uruchamiać ręcznie Amapę. Jak skrót wkleiłem na pulpit lub do ulubionych to niestety po wył/właczeniu znikał z pulpitu windowsa.
Może ktoś coś poradzi.
_________________
Oilpeack i cały ten absurd sie skończy.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-24, 07:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-06, 12:46   

Standardowy problem opisywany kilka razy. Zmień wpis w rejestrze to skróty zostaną.
Potrzeby Ci ten Windows?? możesz zrobić od razu AM.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2010-06-06, 12:56   

gniady napisał/a:
nie banujcie mnie od razu.
Nie zbanujemy (na to trzeba sobie naprawdę zasłużyć :-P ) , ale przypomnimy o regulaminie forum (punkty 3 i 4) i na powitanie pokażemy kilka wątków do przeczytania:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.16
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094

Przy okazji - post w złym wątku. Przeniosłem.
_________________

 
 
gniady 
azymut
gniady


Wiek: 43
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-06, 15:44   Niepoddaje się

Nic mi się nie udaje.
Zainstalowałem edytor rejestru - ale oczywiście nie może uzyskać polączenia pomimoże nawigacja połączona
"sprawdz połaczenie Activesync i ponów próbę"
_________________
Oilpeack i cały ten absurd sie skończy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2010-06-06, 15:54   

Nie tylko Ty masz problem z połączeniem nowego 4366 z kompem. Trzeba przełączyć w tryb ActiveSync - zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610
_________________

 
 
gniady 
azymut
gniady


Wiek: 43
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-06, 22:11   Chciałbym AM

Oczywiście że chciałbym AM a nie windows.
Takie dla ludzi włączam i działa.
Siedzę już nad tym kilka godzin. Połączenie do edytora rejestru nie ma ani jak modyfikuje USB activesync ani mass storage.
Może jest jakieś prostrze rozwiązanie by zamiast windowsa włączała się AM.
_________________
Oilpeack i cały ten absurd sie skończy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11