Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lucca 3.5B odblokowanie/zablokowanie
Autor Wiadomość
wojti2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-18, 21:30   

Program uruchamiany spod menu navigacja jest dobry, taki jak ma być czyli mapy blaupunkta. Wiem bo mogę go uruchomić z pozycji windowsa.

Może napiszę inaczej o co mi chodzi:
Chciałbym doprowadzić do takiego stanu aby po włączeniu navigacji uruchamiało mi się menu z tymi trzema przyciskami (navigacja, zdjęcia i chyba muzyka), w tej chwili po uruchomieniu uruchamia się pulpit windowsa.
Chciałbym aby menu "nawigacja" uruchamiało się automatycznie po włączeniu navi, taki autostart
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2010-03-19, 07:15   

wojti2 napisał/a:
doprowadzić do takiego stanu aby po włączeniu navigacji uruchamiało mi się menu z tymi trzema przyciskami (navigacja, zdjęcia i chyba muzyka), w tej chwili po uruchomieniu uruchamia się pulpit windowsa
OK, wiemy, co chcesz uzyskać
wojti2 napisał/a:
Program uruchamiany spod menu navigacja jest dobry, taki jak ma być czyli mapy blaupunkta.
Skąd wiesz? Jak uruchomiłes fabryczny pulpit Balupunkta?

Nadal potrzebne informacje http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

Sprawdź też w rejestrze, czy i co masz w Launch (program CERegEditor)
_________________

 
 
wojti2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-19, 21:48   

Cytat:

Skąd wiesz? Jak uruchomiłes fabryczny pulpit Balupunkta?

klikając DNMainUI.exe na my flasch disk

a ta podpowiedź:
Cytat:
Sprawdź też w rejestrze, czy i co masz w Launch (program CERegEditor)
pomogła rozwiązać problem.

Za pomocą programu CERegEditor odszukałem klucz "Launch" w rejestrze i okazało się że ścieżka była do explorer.exe (czyli poprzedni właściciel prawdopodobnie coś namieszał) zmieniłem ją kierując do DNMainUI.exe i problem rozwiązany.
Za pomoc dzięki Wam
punkciki dodane ;-)
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 44
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-11-22, 16:46   Blaupunkt TravelPilot 3.5b

Odblokowanie tej nawigacji w wersji z nawigacji i z karty polega na :

1. Pobrane z chomika i wypakowane 2 katalogi kopiujemy na kartę sd (My Flash Disk i My Flash Disk2)
2. Po włączeniu nawigacji nie wciskamy przycisku ok tylko: lewy górny bok,prawy górny bok i prawy dolny bok. Pojawi się factory menu po czym wciskamy file explorer. Widzimy naszą kartę sd na której w katalogu Programy jest plik explorer2.exe który uruchamiamy. Teraz z poziomu nawigacji kopiujemy pliki do wyżej wymienionych My Flash Disk i My Flash Disk2.
3. Wychodzimy z Factory Menu i uruchamiamy nawigację od nowa czyli trzymamy minimum 20 sekund środkowy przycisk.
4. Normalnie uruchamiamy i klikamy na ok.
5. W Menu Multimedia klikamy na PictureViewer a efekt nowego panelu jak zawsze na chomiku w odpowiednim dziale.
6. Oczywiście aby ułatwić sobie zadanie w pierwszej kolejności możemy znaleźć plik w katalogu windows o nazwie ChangeUSB i wszystko robić z poziomu komputera przez Active Sync.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-22, 17:59   

januszek2245 zrób jakiś skrót do Twojego chomika np. w Twoim podpisie będzie łatwiejsze szukanie nie sądzisz :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 44
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-11-22, 21:30   

widzisz kolego nie za bardzo mam ochotę się reklamować, chciałbym pomagać tak troszkę mniej oficjalnie... chomika i tak znajdą jak będą chcieli, szczerze mówiąc około 20-30 maili dziennie trochę męczy, chociaż nie żebym się skarżył.
 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-27, 17:28   

Jak w tej nawigacji wrócić z windows do oryginalnego oprogramowania?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2017-08-27, 18:45   

Zrobić to, co przy odblokowywaniu, ale w odwrotnej w odwrotnej kolejności - skąd mamy wiedzieć, jakie zmiany wprowadziłeś?
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-28, 17:33   

Ja tego nie robiłem - to nie moja nawigacja - kolega mnie prosił - niestety nie ma kopi zrobionej przed odblokowaniem. Ewentualnie co i jak ustawić żeby odpalała się nawigacja bezpośrednio po uruchomieniu a nie przez windowsa. A może ma ktoś kopię oryginalnego oprogramowania tej nawigacji?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2017-08-28, 18:24   

Kolego...zadajesz dziwne pytania.
NIKT poza Tobą nie wie co jest w urządzeniu, jakie zmiany wprowadzono, w jaki sposób odblokowano urządzenie, jaka jest zawartośc pamięci etc.. etc....

Przeciez nie ma tu nikogo obdarzonymi nadprzyrodzonymi mocami, kto w cudowny sposób odczyta co masz w urządzeniu i poda receptę.

P.S Twoje pytanie brzmialo mniej więcej tak:
"Samochod nie dziala. Co zrobic, by chodzil z powrotem ? "
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2017-08-28, 20:15   

dadd napisał/a:
Ja tego nie robiłem
Kopia softu raczej nie cofnie odblokowania. Zacznijmy od podstaw.
1. Pulpit Windowsa pojawia sie od razu po starcie, czy coś klikasz?
2. Z kartą w slocie i bez karty jest to samo?
3. Podaj jakie masz foldery w urządzeniu (włącz pokazywanie ukrytych i systemowych)
4. Spróbuj uruchomic plik DNMainUI.exe - pojawia sie fabryczne menu?
5. Co masz w rejestrze w kluczu Launch ?

P.S. Przeniosłem do bardziej odpowiedniego wątku
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-29, 14:00   

@no_taki Ty wiesz co i jak z nawigacją dlatego się irytujesz ale popatrz na to od strony laika. podstawowa wiedza już jest czarną magią - trochę wyrozumiałości proszę. A jeśli chodzi o samochodowe porównanie to forum jest po to żeby pomagać. Napisałem na forum marki mojego auta jakie tarcze hamulcowe polecają forumowicze z własnego doświadczenia - pomocna odpowiedź "jedź do serwisu to ci wymienią"
pozdrawiam

1. Tak windows pojawia się zaraz po starcie
2. z kartą w slocie i bez jest to samo
3. foldery w urządzeniu - my document, my flash Disk, my flash disk2, netzwerk, programme, sdmmc disk, temp,windows,systemsteuerurg, andwendungsdaten
4. nie wiem jak - wszystko po niemiecku
5. gdzie to szukać?
Ostatnio zmieniony przez dadd 2017-08-29, 14:26, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2017-08-29, 14:04   

Ad 3. Podaj zawartość my flash Disk, my flash disk2,
ad 4. Nazwy plików systemowych w każdym języku sa takie same.Szukaj w wyżej wymienionych dwóch folderach
ad 5. Przecież pisałem - w rejestrze. Zajrzyj do wątków o edytorach rejestru ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 31)
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-29, 14:34   

3. zawartość my flash Disk - fonts, marina, screensaver, ufo.exe,timage.dll, swimglib_Armv4i.dll,setting.ini,screensaver.exe, autorun.ini,automapa.info back, automapa.info
zawartość my flash disk2 - automapa eu, mapadata, Pl_Cz_SK, Automapa info.bak, Automapa.info

znalazłem ten plik DNMainUI.exe - w pierwszym folderze i pojawia się menu fabryczne
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2017-08-29, 14:46   

Teraz tylko p.5 - pewnie w którymś z kluczy masz explorer.exe (a fabrycznie był DNMainUI.exe)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10