Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic Mobile Maps 10 v.8.06
Autor Wiadomość
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
Wysłany: 2010-03-20, 19:58   

Bismar napisał/a:
kodi28 napisał/a:
Po wykorzystaniu sposobu by dagetto mam tak jak na screenie01

Ale przy których mapach? Jeżeli chodzi o mapy NVQ to musisz tez zmienić plik MLM. Na sobie to przetestowalem bo tez miałem z tym klopot .


Plik MLM mam tak jak napisał YoungHustla próbowałem też z tąd http://www.ipmart-forum.p...t=30932&page=38 post 372 :cry: :cry: :cry:

Czasem wyskoczy takie okienko jak na screenie02 jak próbóję załączyć mapkę NTQ

Screen02.jpg
Plik ściągnięto 6890 raz(y) 19,55 KB

_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
Ostatnio zmieniony przez kodi28 2010-03-20, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-03-20, 20:06   

Ja ściągnąłem z torrenta ten plik razem z mapami i mi działa
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-03-24, 21:12   

Są nowe mapy Navteq i możliwość przełączania map TA i NQ.
Szukajcie tutaj http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=30932
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-03-27, 18:37   

Sygic Mobile Maps 10 (v.8.06) Tele Atlas + Navteq

Paczka zawiera:
- Sygic Mobile Maps 10 (v.8.06) z poprawionym polskim tłumaczeniem dla Symbiana, WindowsMobile i Androida, działa też na WinCE
- Mapy Polski TeleAtlas 2009.08 oraz Navteq 2009.10 z możliwością przełączania
- 11 polskich głosów
- keygen

Kod:
http://www.megaupload.com/?d=ESL7TCLF
http://www.megaupload.com/?d=520FKBXG


Opis aktywacji:
- uruchomić keygen
- W rubryce "MLM File" wskazać plik "Polska TA.mlm" znajdujący się w folderze Maps
- W drugiej rubryce wpisać swój numer ID urządzenia odczytany przy próbie uruchomienia programu
- kliknąć na przycisk "Generate", a wygenerowany klucz wpisać do programu
- Z menu wybrać opcję "przełącz mapy" i wskazać "Polska NT"
- za pomocą keygena w identyczny sposób aktywować plik "Polska NT.mlm" znajdujący się w folderze Maps/maps
- Szerokiej drogi!!
Ostatnio zmieniony przez dagetto 2010-05-23, 20:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-04-03, 10:58   

dziekuję bardzo dagetto i mam prośbę : wszystko ładnie się aktywuje ale...po wyznaczeniu jakiejkolwiek trasy na jakiejkolwiek mapie zawsze dochodzi do 1/3 wyznaczania trasy i wyskakuje błąd wyznaczania trasy o numerze (3). Masz może jakąś poradę na to? Po pobraniu pliku z pierwszego postu SMM10 Europe.mlm dla map TeleAtlas wszystko działa jak należy i wyznacza trasę prawidłowo do celu po całej Europie. Zmieniając mapy na Navteq sytuacja znowu się pojawia bo już po wyznaczeniu trasy znowu błąd (3). Może ja gdzieś popełniam błąd ?

Rozwiązanie problemu jak najbardziej prozaiczne: brak pamięci na urządzeniu a rozwiązaniem skrypt na przesunięcie suwaka pamięci max w lewo i wszystko hula jak należy na każdej mapie.

To dla potomnych gdyby wystąpił błąd o numerze (3)
 
 
nokia345 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 157
Wysłany: 2010-04-03, 13:08   

dagetto napisał/a:
Sygic Mobile Maps 10 (v.8.06) Tele Atlas + Navteq

Paczka zawiera:
- Sygic Mobile Maps 10 (v.8.06) z poprawionym polskim tłumaczeniem dla Symbiana, WindowsMobile i Androida, działa też na WinCE

na WinCE 6.0 niestety nie działa !!!
_________________
SAMSUNG GALAXY GRAND 2 SM-G7102,
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-04-11, 11:03   

nokia345 działa na WinCE6.0, mam na larku, poczytaj posta od początku
_________________
Lark 50.1
 
 
ignacy70 
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-04-22, 14:07   

januszek2245 napisał/a:
dziekuję bardzo dagetto i mam prośbę : wszystko ładnie się aktywuje ale...po wyznaczeniu jakiejkolwiek trasy na jakiejkolwiek mapie zawsze dochodzi do 1/3 wyznaczania trasy i wyskakuje błąd wyznaczania trasy o numerze (3). Masz może jakąś poradę na to? Po pobraniu pliku z pierwszego postu SMM10 Europe.mlm dla map TeleAtlas wszystko działa jak należy i wyznacza trasę prawidłowo do celu po całej Europie. Zmieniając mapy na Navteq sytuacja znowu się pojawia bo już po wyznaczeniu trasy znowu błąd (3). Może ja gdzieś popełniam błąd ?

Rozwiązanie problemu jak najbardziej prozaiczne: brak pamięci na urządzeniu a rozwiązaniem skrypt na przesunięcie suwaka pamięci max w lewo i wszystko hula jak należy na każdej mapie.

To dla potomnych gdyby wystąpił błąd o numerze (3)

witam
powiedz kolego czy do noki e50 moge ten skrypt na przesunięcie suwaka pamięci dograć i skąd go pobrać,może jakiś link?,szukając w menu telefonu nie posiadam tej opcji będe wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-04-22, 15:24   

niestety nie wiem jak to się ma w telefonach,bynajmniej na omni i900 chodzi bez tego.
 
 
ignacy70 
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-04-23, 13:18   

witaj dagetto
po zainstalowaniu Twej paczki mapy na staruszce noki e50 smigaja bez problemu,
warunek byl jeden musialem zainstalowac nowsza wersje oprogramowania te
mapy sa naprawde niezle znajduja nawet ulice w najmniejszych dziurach na
zywiecczyznie
pozdrawiam
p.s.jak by mi kto powiedzial jaki i skad pobrac skrypt na zwolnienie pamieci ten
o ktorym pisal januszek
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-04-23, 13:45   

mam na chomiku w dziale o navigon 5110,ale tylko do urządzeń z win ce.
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-04-23, 21:08   

... a wujek Google mówi... w katalogu drive dla każdego z systemów (symbian, android, win) jest podkatalog a w nim bardzo ciekawe pliki z rozszerzeniem ini, polecam ich lekturę, można zmienić oprócz ilości przyznanej dla programu pamięci również, rozmiar ikon, ilość fps itp ale również odblokować ukryte klawisze czyli np. rotate na telefonie i już można sobie ekran odwrócić. Co do samego programu to najbardziej mu szkodzi duża liczba poi, proponuję ograniczyć się do radarków, jak wrzuciłem swoje stacje benzynowe to program strasznie mulił, po ich usunięciu jest ok, zresztą wbudowana lista jest i tak bogata.
_________________
Lark 50.1
 
 
majkel731 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 13
Skąd: Poniatowa
Wysłany: 2010-04-29, 01:56   

Witam
Jestem lewy w temacie a kolega doradził mi wgrać ta nawigacje do n95 8GB. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć od podstaw co mam robić aby to wgrać?
Przepraszam jeśli nie zauważyłem a była taka instrukcja wcześniej to chociaż odnośnik do tego bo naprawdę nie wiem jak się do tego zabrać :-(
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-04-29, 16:57   

majkel731 napisał/a:
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć od podstaw co mam robić aby to wgrać?

10 postów wyżej jest opis, na zielono.
 
 
daras78 
Waypoint
G300



Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 123
Wysłany: 2010-05-01, 13:41   

jak zrobic MLM do map innych krajow i kto taka glupote wymyslil?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12