Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:48
4366
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-08, 21:02   

http://gpslab.pl/article_strona_4429_3.html
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
adrian327 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 92
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-08, 22:03   

znalazłem w tym linku program PNDSET uruchomilem go z karty pamięci i zmieniłem na GPS i wcisnołem rebot wyłaczyła sie nawigacja włanczam ja guzikiem i jest ekran startowy i stoi co jest nie tak
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-08, 22:18   

CZY WY CZYTAĆ NIE POTRAFICIE?? PNDSET to zło. To program pod 4335. Kopia AS lub FW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
adrian327 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 92
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-08, 22:20   

i co zrobic w takim przypadku jesli nie miałem w navigacji właczonego activsyn czy wgranie innego nieorginalnego naprawi sprawe jesli niemam orginalnego
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-08, 22:21   

Co Ty chcesz wgrywać?? chodzi Ci o FW?? FW od serwisu i tyle.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
adrian327 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 92
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-08, 22:24   

niewiem tylko co w takim przypadku zdrobic aby to naprawic czy jest inny ratunek niż FW
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-03-08, 22:27   

Ogromną zaletą GC jest to, że wgranie firmware ratuje prawie w każdej sytuacji.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adrian327 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 92
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-08, 22:29   

pisałem de serwisu drugi raz i dalej nic więc jesli oni migo niepodesla to moge wgrać inny nieorginalny tylko z tego modelu
?

[ Dodano: 2010-03-09, 20:46 ]
dostałem firware umiesciłem je na karcie i wszystko jest ok
 
 
gotenks 
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-10, 09:11   

adrian327 napisał/a:
dostałem firware umiesciłem je na karcie i wszystko jest ok


A dasz radę podesłać ten firmware na priva ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-10, 18:37   

Zaraz będzie na PW a w weekend aktualizacja postu 1.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gotenks 
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-10, 21:29   

dasior591 napisał/a:
Zaraz będzie na PW a w weekend aktualizacja postu 1.


Super ! Wielkie dzięki za pomoc dasior !
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-03-30, 23:11   

Mam w rekach GC4366 znajomych - wczoraj kupili.
Pierwsza próba - nie łączy z kompem
Druga próba - plik explorer.exe z apteczki przemianowany na mobilenavigator.exe w folderze mobilenavigator na SD - po właczeniu fabryczny pulpit, a po kliku w NAWIGACJA startuje Windows. Wszedłem w panel sterowania, tam z TrybUSB wybrałem ActiveSync (jest jeszcze MassStorage, oba okienka były odznaczone)
Trzecia próba - plik explorer2.exe . Startuje (z ikonki NAWIGACJA) Windows jak na PC (ScreenWindows.jpg) - jest w http://www.my-navia.pl/vi...p=135940#135940
Plik main.exe w folderze ResidentFlash2\App (wejście z CeCommandera, wchodzimy w RF i na pasku dopisujemy 2) po skilowaniu nie da sie uruchomić.

Posiedziałem i mam dodatkowe menu (menu.jpg) - uruchamiane spod NAWIGACJA
Przerobiłem menu kol, dasior z postu http://www.my-navia.pl/vi...p=130751#130751
Folder Mobilenavigator wrzucić na SD i gotowe. Jest Tutaj Wraz z plikem explorer2.exe

FM: nie sprawdzałem w samochodzie, ale z miniwieżą łaczy się, dźwięk czysty, choć dośc słaby
BT: bez problemów połączył się z Nokią 6230i oraz Samsung Z720, zaimportował książkę, również zadzwoniłem z klawiatiry ekranowej na GC. Przy połączeniu przychodzącym na ekranie pojawia się zamiast ViaGPS menu Bluetooth - z dużymi, wygodnymi przyciskami do odebrania/odrzucenia rozmowy i regulacja głosności

Podmiana odtwarzaczy multimedialnych:
Właczamy CeCommandera, w jednym oknie wchodzimy w ResidentFlash, dopisujemy 2 i juz jestesmy w ukrytym ResidentFlash2 i kopiujemy foldery music, video oraz plik photo.exe na komputer.
Następnie kasujemy zawartośc folderu video i wrzucamy don zawartość folderu tcpmp, a plik uruchamiający tcpmp przemianowujemy na player.exe
Podobnie czynimy z zawartoscia folderu music - wrzucamy tam pliki dowolnego odtwarzacza mp3 i zmieniamy nazwe pliku exe na music.exe
Zdjęcia: kasujemy plik photo.exe i wrzucamy (luzem) pliki programu GC - plik GC.exe przemianowujemy na photo.exe

InternetExplorer: uruchamiamy go plikiem ie.exe z folderu ResidentFlash2/App (RF3ie.jpg) - mozna zrobic skrót. Ponizej - nasze forum z GC4366 przez kabel USB i kompa z netem (ie.jpg).

Słownik Travel Dictionary 2007: nie chciał sie włączyć przy działającym pliku explorer2.exe. Zrobiłem skrypt, zabijający ten plik, uruchamia explorer.exe z apteczki, potem startuje słownik. Po wyłączeniu przywraca explorer2.exe. W załaczniku. Uruchamia sie plik PD_ML11a.exe, trzeba do folderu z tymi plikami dodać jeszcze MortScript.exe z dowolnego innego skrytpu. Oczywiście, w PD_ML11a.mscr poprawić ścieżki dostępu

menu.jpg
Plik ściągnięto 10242 raz(y) 8,3 KB

ie.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 14,02 KB

RF3ie.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 24,39 KB

ScreenWindows.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 14,79 KB

Travel Dict start.zip
Pobierz Plik ściągnięto 390 raz(y) 2,69 KB

_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-03-24, 21:39   

Czy ktoś mógłby wrzucic pliki z folderu residentFlash2\App z GCxx66 - najlepiej z BTFM?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-24, 21:41   

A po co??
Masz kopie zapasowe tych plików w rożnych tematach.
Zachowujesz sie jakbyś nie czytał :-P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-03-24, 22:26   

Do przeróbki fabrycznego menu u znajomych
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13