Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet w Akirze i innych modelach
Autor Wiadomość
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-05, 12:28   

Cytat:
...w tym wątku przeczytalem...

a może rzuć okiem na ten "wątek"
http://www.my-navia.pl/vi...hlight=netfront

---
forum takie wielkie a ty się samoograniczasz tak okropnie
...a nie biczujesz się jeszcze... ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2008-05-05, 08:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-05, 20:25   

Dodaj linka chris_m



---
dzięki za czujność, link dodany :)
chris_m
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
pawel_zal 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 27
Skąd: Racibórz
  Wysłany: 2008-04-08, 16:50   

tak z ciekawości... próbował już ktoś WiFi na SD w akirze 512...?
_________________
www.raciborz.com.pl

www.espero.of.pl

Espero + MM 512
 
 
karool555 
Waypoint



Wiek: 26
Dołączył: 16 Gru 2007
Posty: 20
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-04-28, 20:50   

a moze cos takiego http://www.allegro.pl/ite..._gniazdo_a.html
i pod to podpiąć wifi
_________________

 
 
 
danmar
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-04-29, 00:42   

karool555 napisał/a:
a moze cos takiego http://www.allegro.pl/ite..._gniazdo_a.html
i pod to podpiąć wifi


Nic to nie da dopóki nie uda się przestawić portu USB w tryb HOST.
Urządzenie z portem USB może działać w 2 trybach - jako host lub jako slave. Ogólnie rzecz biorac chodzi o kontrole - czyli kto zarządza kim. W przypadku Akiry pewne jest, że port USB działa jako podrzędny. Dzieki temu bez problemu możliwa jest komunikacja z PCetem (host), choćby za pomoca ActiveSync'a.
Tak więc nawet jeśli podłączymy do Akiry np. klawiaturę, myszkę itp. za pomocą takiej przejściówki to urzadzenia te nie zadziałają z dwóch powodów:
1. Muszą byc podłączone do USB Hosta
2. Nie beda miały zasilania.

O ile sprawe zasilania można rozwiazac za pomocą huba z własnym zasilaniem to pozostaje pytanie czy port USB w Akirze można przestawić w tryb hosta?
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-01, 20:28   Prośba dot. NetFronta

Sam nie wem gdzie to pytanko wrzucic więc przepraszam zainteresowanych, że bałaganię, kiedyś trzeba zacząć... :-P

No ale jak to ładnie ktoś tu na forum powiedział: "o co lotto" z tą prośbą:
Jezeli znajdzie się jakiś miły user z zainstalowanym Netfrontem to czy mógłby udostępnić cały katalog po zainstalowaniu.

Jestem raczej pesymistą czy to pójdzie bez instalki ale nie takie cuda widziało to forum :mrgreen:

Wcześniej internecik instalowałem i chodził OK.
Po pewnych perturbacjach akurat mam jeszcze w miarę czysty rejestr ale niestety brak samego katalogu Netfronta juz po instalce.
No i żeby sprawdzić czy bedzie tak czy siak to uprzednia instalacja na piechotkę niewskazana.
Głosuję raczej na siak bo NetFront robi masę wpisów w rejestrze no ale.....o cudzie jak wyżej - już pisałem ;-) więc co szkodzi spróbować.

Link do wspomnianego folderku będzie b.mile widziany.
Pozdrawiam.
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-06, 21:16   

eeeh zawsze wierzylem, ze warto optymista byc... wiec i moze w wypadku przestawienia akiropodobnych usb w tryb hosta...
...no kazdy cuda lubi, a wiemy, ze to forum przeciez w czepku urodzone ;-)

...a tymczasem mamy duzo...a bedzie wiecej :idea: :-)

---
a poniewaz tu rozprawiacie czasem o eksperymentach na zywych organizmach ;-) wiec i ja doloze swoja skromna cegielke czyli niniejszym oznajmiam, ze ten "odkrywczy" post powstaje wlasnie w tej chwili na mojej wymeczonej navii...
(no sami widzicie, nie ma ogonkow i innych naszych fistaszkow... wiec z kubusiami nie przesadzalem, powaga... )
... no a te ikonki ponizej to wizytowka NetFronta w pelnej krasie 8-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-06, 22:09   

brawo chris_m ale żeby była pełnia szczęścia to przydało by sie to wifi wiem sprawa nie jest prosta ale mądre głowy na forum się znajdują wieże w was :roll:

Jesli by szło uruchomić wifi to byłby naprawde milowy krok w przód można by je było równać że sprzętami od 1000zł w góre 8-)
 
 
mosiu15 
Waypoint
lark 43.3


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 65
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-22, 09:59   

ej mam taki problem moze ktos pomoze odpalam progsa wszystko spoks tylko jak odpalam strone to wyskakuje cannot load page check that you are properly connected to the network
jak tu kurde odpalic siec??
_________________
zamiast mówić dzieki jeśli pomogłem kliknij pomóg:) z góry THX
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-22, 11:38   

mosiu15 napisał/a:
...wyskakuje cannot load page check that you are properly connected to the network
jak tu kurde odpalic siec??

- sprzęcik podłaczyć pod usb kompka
- w kompku połączenie z netem musi być aktywne
- no i nieodłacznym atrybutem NetFronta jest przyjaźń z ActiveSync lub innym przyjaznym pośrednikiem, no ale jak zainstalowałeś w sprzęcie NF to i tego wymaganego gościa pewnie już masz w PC-cie

przy spełnieniu powyższych net zaiskrzy również w środowisku WinCE


---
na dobry początek wpisz może: www.my-navia.pl 8-)
... no i zarysikuj w ikonkę z prawej ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
mosiu15 
Waypoint
lark 43.3


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 65
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-22, 13:08   

:/ neta jak widac mam po pisze:/ sprzet podłączony active sync połączony a neta jak nie ma tak nie ma:(
 
 
mosiu15 
Waypoint
lark 43.3


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 65
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-22, 22:00   Internet w larku ??????

Siema jakis czas temu zakupiłem larka 35,0 zainstalowałem sobie wolfa a wiec bez problemu moge łazic po explorer.exe i tu moje pytanie czy istnieje jakas mozliwosc aby do tego sprzetu podłączyc neta przez usb?? prosze o info bo fajnie było by miec neta a wiem ze sa różne przegladarki wiec mysle ze neta tez da sie jakos zrobic tylko jak??

[ Dodano: 2008-05-22, 23:01 ]
temat do zamkniecia juz se poradziłem i mam neta w larku 35,0!!!!!
jak by ktos chciałe wiedziec jak to juz pisze
wczesniej meczyem sie na xpeku z active sync i dupa nic nie dało rady odpaliłem viste sciągnąłem centrum obsługi urzadzen windows mobile połączyłem sie włączyłem netfronta i wszystko cacy
 
 
vuyo 
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1
Skąd: lublin
Wysłany: 2008-05-28, 21:47   

[quote="galica01"]brawo [b]chris_m[/b] ale żeby była pełnia szczęścia to przydało by sie to wifi wiem sprawa nie jest prosta ale mądre głowy na forum się znajdują wieże w was :roll:

Jesli by szło uruchomić wifi to byłby naprawde milowy krok w przód można by je było równać że sprzętami od 1000zł w góre 8-)[/quote]

sprawa wygląda tak karta sieciowa WIFI-SD http://www.mio.pl/cennik.php#GPS%20Mio%20P360 ciekawe czy zadziała na naszych sprzętach?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-05-28, 22:13   

No,to nawet ciekawe.

Kompaktowe rozwiązanie pozwalające rozbudować PDA o funkcję bezprzewodowej komunikacji w standardzie 802.11g. Idealne rozwiązanie dla posiadaczy palmtopów, którzy chcą skorzystać z sieci radiowej.

Specyfikacja:

zgodna z normą IEEE802.11b/g,
złącze SDIO,
tryby pracy: ad-hoc, infrastructure,
bezpieczeństwo sieci: WEP,
zasięg: do 100m wewnątrz, do 300m na zewnątrz,
tryb oszczędzania energii - minimalizacja zużycia prądu,
wsparcie dla systemów: Pocket PC 2002/2003/2003SE, Windows CE, Windows Mobile 5.0,
wymiary: 40 x 24 x 2.1mm,
waga: 3.25g,
gwarancja 12 miesięcy




Cena: 229 zł Dodaj do koszyka


Gdyby tak potestowac???? ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
galica01 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 63
Wysłany: 2008-05-29, 00:34   

Przydała by się możliwość przetestowania tej karty w sklepie. :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 9