Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:24
Jaka karta do 50.1 ?
Autor Wiadomość
pepe722
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-08-25, 15:47   Jaka karta do 50.1 ?

panowie mam pytanie jaka powinna byc karta sd do larka 50.1 bo ja chyba kupilem zla nic nie dziala nie widac zdjec np.



-=====================================-
@WĘDROWCA
Proszę nie doklejać swoich problemów do tematu z nim nie zwiazanego! PRZENIOSŁEM.
-=====================================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-08-25, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guzik77 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 78
Wysłany: 2009-08-25, 17:05   

pepe722 napisał/a:
panowie mam pytanie jaka powinna byc karta sd do larka 50.1 bo ja chyba kupilem zla nic nie dziala nie widac zdjec np.

U mnie Lark 50.1 chodzi na SDHC
Cytat:
uruchomilem iphone menu i po 2 resetach dzwiek w urzadzeniu sie pojawil

Miałem ten sam problem. Urządzenie ucichło samo w trakcie nawigacji(AM). Pomogło tylko jedno zresetowanie.
 
 
pepe722
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-08-25, 17:30   

ale karta jest gladka po bokach bo ja mam taka z dwoma wypustkami czy prowadnicami i niechce wejsc do srodka . A jakiej marki jesli morzna czy jakos trzeba przygotowac karte lub nawi czy tylko wgrac zdjecia i o.k jestem laikiem w tych sprawach wiec prosze o cierpliwosc :->
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-08-25, 17:48   

pepe722 napisał/a:
karta jest gladka po bokach bo ja mam taka z dwoma wypustkami czy prowadnicami i nie chce wejsc do srodka...

Karty SD są jednego rodzaju. Ta którą masz, jeśli różni się od drugiej, to pytanie: czy napewno masz kartę SD? Może próbujesz ją wsadzić... odwrotnie?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jack767 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2008
Posty: 33
Wysłany: 2009-08-25, 17:59   

ja używam kingstona SDHC 4 GB class 4



chodzi bez problemowo .
 
 
robin_waw
Waypoint


Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-08-26, 10:56   

Pewnie wkładasz ją odwrotnie, prawidłowo włożona karta musi się cała schować w slocie, ja mam problem żeby ja tam włożyć i pomagam sobie przyciskając rysikiem bo musi dosyć głęboko wejść żeby uruchomił się zatrzask. Czy karta którą wkładasz nie jest przypadkiem SDMMC. Bo taka karta nie chodzi na Larku a na dodatek da się ja włożyć na odwrót i wtedy połowa karty wystaje z otworu.
 
 
samsung
azymut


Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-05, 16:53   Re: Przypisanie innej akcji oryginalnym klawiszom w lark 50.

Czy nawigacja lark 50.1 czyta kart SD HC 16gB?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-03-19, 11:19 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Odblokowanie Windows CE » Przypisanie innej akcji oryginalnym klawiszom w lark 50.1
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
Cytat:
3.Należy, wręcz uprasza się zakładać wątki w odpowiednich dla nich działach. Wątki w złych działach będą przenoszone albo usuwane.
 
 
srvrserver
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-19, 10:57   Re: Przypisanie innej akcji oryginalnym klawiszom w lark 50.

samsung napisał/a:
Czy nawigacja lark 50.1 czyta kart SD HC 16gB?


Moj Lark 50.1 z WinCE 6 czyta karte 16 GB. Mam karte GOODRAM 16 GB SDHC Class 6 i smiga a z milo.
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2010-03-19, 17:12   

http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
 
 
Jacobobo 
Navi Expert
Doktor Traktor



Wiek: 100
Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 396
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-29, 10:35   Lark 50.1 win ce 6.0 i karta SDHC goodram 4gb

Witam . Czy ktoś wie o co biega ? Mam ja taką kartę i poprzez tryby active sync oraz tryb mass usb karta na kompie jest widoczna . Komp podłączony przez kabelek do navi . Natomiast sama navi nie widzi karty . Czyli nie mogę w navi ustawić ścieżki dostępu do karty z niczego właściwie . Z menu zdjęcia z ustawień startu navi programu . Ciągle tylko resident flash . Kartę formatowałem na fat 32 32 kb klaster . Jakieś sugestie ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-29, 10:58   

1. FAT 16, reszta ustawienm doyślna.
2. Sprawdź inna kartę - np. 1GB nie SDHC i innej firmy (może uszkodzony slot)
3. Sprawdź czy dobrze włożyłes - w 50.1 wchodzi głęboko
_________________

 
 
Jacobobo 
Navi Expert
Doktor Traktor



Wiek: 100
Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 396
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-29, 12:44   

Jacku jak pisałem karta jest na kompie widoczna poprzez nawigację w której karta siedzi a nawigacja do kompa . Ale odniosłem pewien sukces . Mianowicie kartę należalo sformatować na fat 32 ale z domyślnym klastrem 4 kb . I poszło ......
Z klastrami 32 kb nie widzi nawigacja karty . Czemu nie wiem ale może to wina win 6.0 ? Pozdrawiam i kończę temat
_________________
Lark 50.3 win ce 5.0
 
 
milusinskii 
azymut


Pomógł: 1 raz
Wiek: 55
Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-01, 08:32   karta

nawigacje współpracują z kartami 2gb co do prędkości to jest też różnie więc 2gb mmc działa w każdej nawi :roll:
_________________
nie dyskutuj z głupkiem ... najpierw sprowadzi cię do własnego poziomu a później pokona cię własną bronią
 
 
 
pstech
azymut


Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-25, 10:18   

W moim Lark-u 50.1 na WinCE 6.0 działa karta 8gb Kingston Micro SDHC
 
 
jogi258 
azymut
LAIK


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 3
Skąd: z daleka
Wysłany: 2010-08-26, 10:23   

Podpowiem cos może sie komus przyda :) Tez posiadam lark 50.1 LM z mapka copernicusa
po włóżeniu karty nie widział mi nic zrobiłem podobnine jak kolega npisał format karty w fat 32 i juz sukces bo widział zdjecia w jpg i reszcie obsługiwanych formatach podobnie z filmami i muzyką co do karty aby pokazac ścięzke do nawigacji na karcie musi byc plik EXE inaczej zadnej pustej karty tam nie zobaczysz taka uwaga tyle kart co sie nasprawdzałem w sklepach co fachowców nawymyslało powodów to glowa mala już miałem wysyłac do serwisu :) wiec jesli ktos bedzie mail podobny problem moze nie bedzie musiał tyle szukac bynajmniej u mnie pustej karty nawigacja nie widziała Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11