Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-05-09, 12:15
Jak odblokować Navigon 2110max
Autor Wiadomość
zyga1966 
Waypoint


Wiek: 53
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 74
Wysłany: 2009-02-20, 21:57   Jak odblokować Navigon 2110max

jak odblokawać navigon 2110max ijeszcze jedno jakie mapy z Q podejdą, mam Q3
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-20, 22:09   

Znalezione na http://hack.pl w 2 minuty


Kod:
 używasz na własną odpowiedzialność

Sposób na odblokowanie navigona 2100

http://www.filefactory.com/file/7fbf16/

hasło: witka.czaja

1.Jeśli chodzi o odblokowanie NAVIGONA to zrobiłem to w taki sposób:
Na czystą kartę (lepiej nie ruszać tej oryginalnej) wgrałem pliki:
- explorer.exe z pakietu developerskiego i zmieniłem jego nawę na autorunce.exe
- showtaskbar.exe
- modified.reg
- RegEdit.exe
- Po resecie odpalił mi się explorer i poszło z górki ,

lub

1.Oto opis
Najpierw trzeba odblokowac urządzenie, bo podczas uruchomienia włącza sie jakas nakladka ktora sprawdz
tylko karte SD czy jest na niej aplikacja Destinatora ND.
to link do paczki w ktorej sa pliki i opis jak to wszystko zrobic


http://rapidshare.com/files/37042207/unlock_win_CE.rar

2.Gdy juz mamy odblokowany system i wlacza nam sie pulpit to wgrywamy do urządzenia program GAPI for HPC's
link do strony na ktorej mozemy poczytać co to jest to GAPI (pokrotce napisze ze jest to taka aplikacja
ktora umozliwia uruchamianie programow z Pocket PC z systemami WIndows Mobile na WIN CE)

http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html

3.Sciągamy Windows CE CAB-file kopiujemy w dowolne miejsce na urządzenie i uruchamiamy przez explorator plikow
na urzadzeniu. Potem trzeba ustawic ten program, na pulpicie powiniebn sie pojawic skrót uruchamiamy
go i w Set Device ustawiamy nasze urządzenie.
Nastepnie skopowialem biblioteki DLL do urzadzenia do \Windows

http://rapidshare.com/files/37047454/biblioteki_dla_Win_CE.zip

4.nie wiem czy to cos zmienia ale przeczytalem zeby lepiej je skopiować, oczywiscie zastepuje pliki jesli
bedzie taki komunikat a jak nie chca sie zastapic to zmieniamy nazwy tych plikow co nie chca sie podmienic
i wtedy kopiujemy jeszcze raz

5.Nastepenie probowalem zainstalowac jakakolwiek nawigacje wiec instalowalem:
-Automape, niby sie zainstalowala na urzadzenie ale nie chciala uruchomic,
-AutoPilota, zainsalowal sie, uruchomił ale nie widział zadnych map
-Destnatora 6, zainstalowal sie uruchomił nawet jak wgralem pierwsza mape to sie uruchomila ale jak ja
skasowalem i wgralem inna to juz tej mapy nie wykruwał
Jedyne co zadziałało to TomTom6, zaisntalowalem wersje TomTom 6.201. Wszystko działa wgralem mape polski i europy.


drugi sposub jest opisany w pliku poi.rar

http://rapidshare.com/files/113190349/poi.rar.html

hasło: witka.czaja

Jesli korzystacie z tego opisu to wpisujcie sie z jakim urządzeniem sie bawiliście i jaka mape wgraliscie

używasz na własną odpowiedzialność
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
zyga1966 
Waypoint


Wiek: 53
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 74
Wysłany: 2009-03-11, 11:13   

witam pytanie a skąd zaczerpnąc pliki explorer.exe i te inne pozdrawiam..

[ Dodano: 2009-03-11, 12:00 ]
Mam..
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-11, 13:33   

http://chomikuj.pl/Sance/nawigacja+GPS/Programy
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
lary504
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 99
Wysłany: 2009-03-11, 19:51   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7235 Wgraj to z postu kolegi na kartę i masz wszystko odblokowany i z fajnym menu. To jest do 8110 ale na 2110 też chodzi idealnie
 
 
communique
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-05-09, 12:05   2110 max odblokowanie

Witam
Drodzy forumowicze, zwracam się do Was z pytaniem czy jest taka możliwość i jak to zrobić, aby w urządzeniu 2110max dostępny był domyślny pulpit z win ce 5.0
Do tej pory użytkowałem akirę i bez problemu dało się to urządzenie odblokować.

Proszę o poradę, dziękuję z góry :-)

Pozdrawiam!
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-09, 12:12   

Popatrz tu http://www.forum.gps-nawi...c.php?f=13&t=33
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
communique
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-05-09, 16:41   

Cybant dzięki za szybką odpowiedź i poradę. Mam jesczze pytanie czy na tym navigonie działać będzie Tomtom7?
jeśli tak, to jak wyglądałaby sprawa z TMC i asystentem pasa ruchu w tym TT7 na navigonie?
Pytam, bo właśnie jestem mocno zainteresowany zakupem, chciałbym się więc dowiedzieć czy wszystko będzie hulać tak jak na akirze. Navigon ma atrakcyją cenę, ale czy naprawdę warto?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-09, 17:27   

Ten sprzęt ma Win Ce5.0 więc TT powinien ruszyć http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6143
Czy warto go kupić nie wiem. Musisz poczytać opinie użytkowników tej nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
communique
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-05-10, 15:12   

dzięki, tak więc mam pytanie, kto z Was miał kontakt z tym navigonem, jakie wrażenie i czy warto wziąść?

pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-10, 15:20   

Zawsze warto, pytanie za ile.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
communique
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-05-10, 18:48   

399 w euro rtv

zależy mi na tt7 na nim. czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z asystentem pasa i TMC?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2010-05-10, 19:38   

Jeśli zależy Ci pasach ruchu i TMC to navigon zaspokoi twoje potrzeby w 100 %.
2110max kupiłem 2 lata temu. Na początku wgrywałem na niego TT, Igo, AM ale szybko wróciłem pokornie do orginału. O ile się orientuję to w TT na winCe nie ma pasów ruchu i TMC.
Aha, w navigonie bez problemów zrobisz Premium TMC.
Bez problemów uaktualnisz software do najnowszego z 4310max, 4 razy w roku ściagniesz najnowsze mapy,a co miesiąc najnowsze fotoradary.
 
 
communique
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2010-05-11, 16:34   

darq73, dzięki za info

czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tym navigonem? jakieś problemy czy istotniejsze wady?
widzę, że w TT na win ce nie ma tmc? czy ktoś może to potwierdzić

Słuchajcie, a może warto zastanowić się nad tomtomem xl classic? znalazłem gdzieś, że on też ma TMC a w dodatku w komputroniku mają go w tej samej cenie co navigona.

pozdrawiam!
 
 
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-11, 20:14   

communique, jeśli chodzi ci o TMC w tomtomie to kup urządzenie TomToma :-)
Na Navigona Przesiadłem się z Larka 43.1 i jak na razie to jestem zadowolony. Drażni mnie tylko, że nie pokazywana jest moc sygnału GPS na żadnym programie nawigacyjnym (AM, IGO, TT).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 10