Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:34
Jak zmienić ekran startowy
Autor Wiadomość
MacGyverek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-28, 11:05   Jak zmienić ekran startowy

Witam serdecznie. Czy ktoś wie jak zmienić ekran startowy w Mancie?? Mam 440 i 510. Może sposób ze starszych wersji pomoże. Czy w Mantach jest ResidentFlash2 albo coś podobnego do zmiany w menu tak jak w larku??
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-30, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-05-28, 11:19   

Witam !!
Zapewne widziałeś temat "Firmware do Manty" i w związku z tym mam prośbę żebyś zgrał obraz romu z modelu 510 i wstawił na forum gdyż w tamtym temacie obraz który jest tam zamieszczony wydaje się uszkodzony przez serwis manty. W TYM temacie w drugim poście jest opis jak tego dokonać i potrzebne oprogramowanie.

Co do twojego pytania to w mancie nie ma katalogu ResidentFlash2. Menu siedzi w katalogu ukrytym HiddenFlash lub HiddenedFlash. Jeśli chodzi ci o zmianę pomarańczowego ekranu startowego jaki towarzyszy nam przy włączeniu urządzenia to niestety ale trzeba się zająć tzw. "gotowaniem romu". ale żeby się tym zająć potrzeba właśnie mieć zrobioną kopię zapasową romu ze sprawnego urządzenia który będzie można w razie porażki wgrać spowrotem.
 
 
MacGyverek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-28, 12:54   

Oto plik ROMu z MANTY510. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał jak zmienić logo startowe na swoje albo calkowicie wykasowal..Np czarny albo biały ekran. Dzięki.

ROM MANTA 510

Jeszcze mam jedno pytanko. Potrzebny mi windows w tej Mancie. Wgralem na karte Explorer.exe i wszystko ruszyło tak jak ma. Ale chodzi mi o ten sam efekt ale bez wkładania karty. Czy zmiana w rejestrze Launch99 na explorer.exe pomoze??
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-05-28, 13:23   

moim zdaniem można usunąć całkiem ten wpis. w razie czego zrób kopię rejestru ActiveSyncem albo sobie zapisz na kartce nazwę klucza i jego wartość.

co do loga startowego to jak już pisałem trzeba zrobić nowego roma. ja narazie na dzień dzisiejszy nie posiadam takiej wiedzy...

[ Dodano: 2010-05-28, 13:29 ]
a i jeszcze pytanko. twoja manta 510 działa prawidłowo? nie wiesza się? głównie o automapę mi chodzi
 
 
MacGyverek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-05-28, 13:59   

nie nie wiesza sie. dziala ok. Szkoda ze nikt mi nie umie pomoc z logiem :( Chce navie wykorzystac jako panel operatorski to pewnego urzadzenia i sterowac z niego za pomocna USB OTG.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-05-28, 14:02   

jak posiądę wiedzę o gotowaniu to się odezwę. albo lepiej. założę temat na forum. może ktoś wytłumaczy co i jak.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11